EKONOMICKÁ, FINANČNÍ, PRÁVNÍ A INSOLVENČNÍ ANDRAGOGIKA URČENÁ LEKTORŮM, PORADCŮM A DALŠÍM ÚČASTNÍKŮM VZDĚLÁVÁNÍ – CZ. 1.07/3.2.11/02.0094 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Evropský sociální fond v ČR
12/17/20141 Dopady předlužení občanů na trh práce Ing. Marie BÍLKOVÁ, vrchní ředitelka sekce politiky zaměstnanosti a trhu práce.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY DO ROKU 2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ červen 2011.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
POSTOJE ZÁSTUPCŮ MSP K PROBLEMATICE INSOLVENCE MSP V ČESKÉ REPUBLICE Ředinová Hana Paseková Marie.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Marketingové prostředí
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
EKONOMIKA BYDLENÍ úvod
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Zadluženost domácností a její dopady na ekonomiku ČR
Sociální zabezpečení Sociální služby
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
EFEKTIVITA INSOLVENČNÍCH ŘÍZENÍ PODNIKATELSKÉ SFÉRY MIMOŘÁDNĚ SLABÁ KDE JSOU PŘÍČINY?
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
( vzdělanostní struktura obyvatel )
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
EKONOMICKÁ, FINANČNÍ, PRÁVNÍ A INSOLVENČNÍ ANDRAGOGIKA URČENÁ LEKTORŮM, PORADCŮM A DALŠÍM ÚČASTNÍKŮM VZDĚLÁVÁNÍ – CZ. 1.07/3.2.11/ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM:
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
Ing. Luděk Tesař ekonom Ekonomika ČR v souvislostech rozpočtů.
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
Insolvenční řízení v ČR Zmar nebo nová šance?. Uspokojení věřitelů: World Bank65 % (údaj z dotazníkové akce) Co víme o insolvenčních řízeních?
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
1 Tisková konference ČLFA, 13. února 2014 Financování spotřebitelů v roce 2013 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
ROZPOČTOVÁ GRAMOTNOST- rodinný rozpočet
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Hospodaření obcí v roce 2016
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Rozpočtová a fiskální politika
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru Ekonomika podnikání.
Rozpočet obce Černovice
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Kontext Strategie Dílna C
Úvod do finanční vědy a financí
Ekonomika veřejného sektoru
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Strukturální politika
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Rozpočtová a fiskální politika
Státní rozpočet je plán finančního hospodaření státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Rozpočtová a fiskální politika
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

EKONOMICKÁ, FINANČNÍ, PRÁVNÍ A INSOLVENČNÍ ANDRAGOGIKA URČENÁ LEKTORŮM, PORADCŮM A DALŠÍM ÚČASTNÍKŮM VZDĚLÁVÁNÍ – CZ. 1.07/3.2.11/ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM: EKONOMICKÉ ASPEKTY INSOLVENCE PRO PORADCE ÚVOD DO EKONOMIKY OBČANA 28. srpna 2013 JUDr. JARMILA VESELÁ

ÚVOD  Jaký je vztah ekonomiky občana, ekonomiky domácnosti a ekonomiky státu?  Proč je ekonomika součástí vzdělávání insolvenčních lektorů?  Počítáte své příjmy a výdaje?  Dostupnost zdrojů

VÝDAJOVÁ STRÁNKA HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ  Pořadí výdajů podle velikosti  Vyhodnocení výdajů podle složení domácnosti  Evropské trendy

VÝDAJE NA BYDLENÍ  Sčítání lidu v roce zdrojová databáze  Hodnocení bytového bydlení  Bydlení v bytových domech  Vlastnická struktura  Energetická náročnost bydlení

PŘÍJMOVÁ STRÁNKA HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI  Z čeho čerpat?  Příjmy domácnosti podle velikosti  Převažují příjmy ze zaměstnání nebo z podnikání?  Sociální příjmy

NEZAMĚSTNANOST  Které instituce v ČR zjišťují údaje o nezaměstnanosti?  Kolikátý v pořadí je Středočeský kraj?  Metodika zjišťování údajů  Vyhodnocování výstupů – nezaměstnanost podle regionu, odvětví, věku, pohlaví atd.

ZADLUŽENOST DOMÁCNOSTÍ  Druhy sledovaných dluhů domácností  Jaký je nárůst dluhů domácností od r doposud?  Které dluhy jsou největší?  Porovnání s evropskými trendy

VÝBĚROVÁ TÉMATA  Porovnání počtu exekucí a insolvencí  Klamavé hry, pasti na spotřebitele, jak se bránit „šmejdům“?  Vztah ekonomiky občana a životního prostředí - okamžitý a dlouhodobý dopad  Státní rozpočet – co státu platíme a za co stát utrácí?  Práce na černo a šedá ekonomika  Sociální vyloučení dlužníků – vliv krize na počty sebevražd

VÝBĚROVÁ TÉMATA  Kolik stojí dítě?  Penzijní systém  Daně  Sociální systém  Etika jednání občana versus etika jednání státních úředníků a politiků, sebevědomý informovaný občan versus vstřícná státní správa  Další návrhy účastníků

ZÁVĚR  Výběr témat  Jak budeme spolupracovat v rámci programu?  Vyhodnocení testu  Diskuse