Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 20_hospodarstvi_cr 8.2.2012 Ročník: osmý Vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A03Z6-8_Rusko - lidé a hospodářství.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Název: VY_32_INOVACE_28_Hutnictví a strojírenství ČR_Sluková Téma: Hutnictví a strojírenství ČR.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana KašpárkováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Zeměpis, průmysl Ročník: 9.
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků o jižní Evropě. V první části si žáci vytvářejí základní přehled o celé oblasti – o krajině, hospodářství.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Mgr. Veronika Sluková Název: VY_32_INOVACE_55_Spotřební průmysl_Sluková Téma: Spotřební průmysl.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_13_07_Česká republika - průmysl.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – POHRANIČNÍ POHOŘÍ, PODNEBÍ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
EU_32_sada 2_14_PV_Druhy map a jejich využití_Duch
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_17 Výkon Šablona číslo: IX Sada číslo: I
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_VLASTIVĚDA
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/04 Název materiálu: Duchovní a světská hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
HOSPODÁŘSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE A JEJÍ DŮSLEDKY
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ ODBOJ
Název projektu: Moderní škola
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – POHRANIČNÍ POHOŘÍ, PODNEBÍ
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
Měření elektrického proudu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Světové hospodářství TÉMATICKÝ CELEK:
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název projektu: Moderní škola
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE - OPAKOVÁNÍ
Prezentace – výklad učiva
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_13 Střídavé.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3.
ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_25_TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS TÉMA:TROPICKÝ.
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
NEŽIVÁ PŘÍRODA Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_32_Člověk a příroda.
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 20_hospodarstvi_cr Ročník: osmý Vzdělávací oblast: ČLOVĚK A PŘÍRODA Předmět: ZEMĚPIS Název: HOSPODÁŘSTVÍ ČR Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA HOSPODÁŘSTVÍ ČR

ANOTACE Zeměpis 8. ročník Rozmístění hospodářských aktivit – opakování Průmysl energetický, hutní, strojírenský, papírenský Vyhledávání informací na internetu – průmysl spotřební

Dnes si opět prohodíte role se svou vyučující a budete vyhledávat omyly. Aspoň se přesvědčíte, že opravovat práce s chybami není snadné…..

ÚKOL 1 V následujícím textu se vyskytují chyby. Najděte je a opravte. 1.Nejvíce jaderných elektráren je v Podkrušnohoří. 2.U Mělníka leží velká vodní elektrárna. 3.Největší tepelnou elektrárnou v ČR je Temelín. 4.Hlavní oblastí hutnictví železa a oceli je Ostravsko. 5.Strojírenské závody jsou pouze v Praze. 6.Automobilka ŠKODA AUTO se nachází v Ústí nad Labem. 7.Ve štětské papírně se vyrábějí pytle.

OPRAVA 1.V Podkrušnohoří jsou tepelné elektrárny. 2.U Mělníka leží tepelná elektrárna. 3.Temelín je největší jadernou elektrárnou. 4.Správně. 5.Strojírenské továrny jsou v mnoha městech. 6.Automobilka ŠKODA AUTO je v Mladé Boleslavi. 7.Správně.

ÚKOL 2 Vyluštěte názvy oborů spotřebního průmyslu ILTEXTNÍ FEKONKČNÍ VOZPRACUDŘEJÍCÍ VNICOBUKÝ ŽEDĚKOLNÝ LYPOFIGRACKÝ Na libovolných webových stránkách najděte příklady výrobků jednotlivých oborů Řešení TEXTILNÍ KONFEKČNÍ DŘEVOZPRACUJÍCÍ OBUVNICKÝ KOŽEDĚLNÝ POLYGRAFICKÝ

PŘÍKLADY

METODICKÝ NÁVOD Dům je vhodné zařadit na úvod hodin Opakovací část můžeme libovolně vyhodnotit dle našich specifických klasifikačních metod Ve střední části hodiny se věnujeme novému tématu – spotřebnímu průmyslu Žáci vyluštěné pojmy vyhledávají na internetu - příklady výrobků z jednotlivých oborů V závěru hodiny doplníme formou výkladu a orientace na mapě centra daného odvětví Klíčová slova : spotřební průmysl + viz.s.6 Inovace: výuka zábavnou formou, samostatné vyhladávání informací na internetu

POUŽITÉ ZDROJE S.3 - foto: soukromý archiv autorky S.1-9 – Uvedený zdroj[cit ].Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Juan de Vojníkov: %C5%A1ovky.JPG S.7: Uvedný zdroj Commons Wikimedia [cit ].Dostupný na www: 1.Ryj: 2.Smee: 3.Emhoo: 4.Danfoy: 5.Adrian777: PG 6.Sokoljan: