K RAJSKÁ RADA M ORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Zpráva o činnosti pro Krajskou konferenci Ostravě 20.října 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Bratrská jednota baptistů
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Program dnešního setkání OPS ( )
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Závěrečná konference k projektu
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Financování regionálního školství
Odměňování pedagogických pracovníků
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Financování sociálních služeb pro města a obce
Aktuální informace (pro RK vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací) Mgr. F. Dobšík (30. duben 2013)
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Mezinárodní spolupráce
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Závěrečná konference projektu
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
ORP a NNO Petr Holý.
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Transkript prezentace:

K RAJSKÁ RADA M ORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Zpráva o činnosti pro Krajskou konferenci Ostravě 20.října 2015

Č LENOVÉ KR Předsedkyně - Bc. Drobíková Dagmar – organizuje práci KR Členové – Drexlerová Andrea, místopředsedkyně RR ČMKOS – přenáší problémy zdravotnictví a sociálních služeb na krajskou tripartitu - Górná Monika – monitoring ZO, práce s členskou základnou - Sargová Zuzana – monitoring odměňování ve zdravotnických zařízeních - Vít Přibylík, místopředseda KR, člen Výkonné rady

M ÍSTOPŘEDSEDKYNĚ RR ČMKOS A NDREA D REXLEROVÁ NA JEDNÁNÍ TRIPARTITY

Č INNOST KR KR se zpravidla schází 1x měsíčně KR jednala s Krajským úřadem o pracovních podmínkách zaměstnanců i komunikaci s vedením nemocnic zřizovaných krajem 22.října 2014 Problém dále eskaloval v Opavě, svolána opakovaná jednání o řešení situace. Výsledkem je kompromis – zástupce odborů je zván k jednání vedení nemocnice Nemocnice Havířov – proplácení přesčasů

J EDNÁNÍ NA KÚ 5. ŘÍJNA 2015

Z AŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V zařízeních zřizovaných krajem od listopadu 2014 navýšeny mzdy a platy o 3,5% V ZO Slezská humanita proběhlo jednání o problematickém financování zařízení, zřizovatel požádán o zvýšení příspěvku a dofinancování zařízení Jednání s KÚ v lednu 2015 ukázalo, že zřizovatel zná problémy soc.zařízení, má strategii, ale nemůže zasahovat do vnitřních opatření konkrétních zařízení

V ZDĚLÁVÁNÍ 14.ledna 2015 – Ostrava - seminář Práva a povinnosti odborové organizace, odborových orgánů a funkcionářů 24.června 2015 – Opava – Pracovněprávní otázky KR je zapojena do vzdělávání mladých odborářů

AKTIVITY MLADÝCH ODBORÁŘŮ

S POLUPRÁCE S DALŠÍMI SUBJEKTY KR je zapojena do projektů sociálního dialogu, neziskových nemocnic, sociálních služeb. Podílí se na připomínkování legislativního procesu. Informace jsou předávány ZO – problémem je minimální odezva ZO

Z APOJENÍ KR DO PRÁCE ČMKOS

S POLUPRÁCE SE ZO KR pomáhala řešit situaci v zařízeních - ZO Slezská Humanita - ZO Nemocnice Havířov - ZO Nemocnice Opava - ZO Hornická poliklinika - ZO Městská nemocnice Ostrava Fifejdy - ZO Nový Domov Karviná

VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ KR navštívila ZO Domov Hortenzie Frenštát pod Radhošťem - funkční zařízení sociálních služeb, funguje dialog s vedením Vzájemná výměna informací přínosem pro obě strany KR očekává Vaše pozvání

J EDNÁNÍ KR V D OMOVĚ H ORTENZIE

V NITŘNÍ AGENDA KR pomáhala se zajišťováním agendy ZO, zejména správnost změn v názvech ZO, razítek, hlášenek…. Informovala o Zajišťovacím fondu, jeho možnostech Pomáhá zajišťovat aktuální data (odměňování)

P ODĚKOVÁNÍ Všem aktivním ZO, které spolupracují Vedení OS Sekcím – odborná pomoc Regionálním pracovníkům (pí.Drobná, p.Mgr.Kucharský)