BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metrické vlastnosti.  Odchylka dvou r ů znob ěž ných p ř ímek je velikost ka ž dého z ostrých nebo pravých úhl ů, které p ř ímky spolu svírají. • (R.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
TATARSKÁ KUCHYNĚ aneb něco do zobáčku… Autor: noname.
Pokrmy z brambor.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
ZAHRANIČNÍ KUCHYNĚ.
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_201_PŘÍPRAVA_NA_NÁSOBENÍ Téma: PŘÍPRAVA.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Vložky a zavářky do polévek
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt COMENIUS Etnogastronomické tradice a produkty v kilometru Nula v oblastech Kroměříže a Bardolina.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Štědrovečerní večeře.
Pečení na anglický způsob
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Charakteristika pokrmů z hovězího masa. TÚ - vaření
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
OVESNÉ KULIČKY (Rahima) 20/10/15 | Recept | AfghánistánAfghánistán
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
DUM - Digitální Učební Materiál
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
BRAMBORÁK Tradiční český recept
Transkript prezentace:

BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko

BÚZ (JAGARMAA) Buuz jsou mongolské knedlíčky plněné hovězím nebo skopovým masem – docela podobné ukrajinským varenikům, polským pirohům, ruským pelmením nebo kyrgyzstánským mantám – tedy všem masovým taštičkám, které jsou typické pro region. V Mongolsku jsou oblíbenou pochoutkou po celý rok, tradičně se pak jedí na mongolský nový rok, který se podle mongolského lunárního kalendáře slaví většinou v únoru. Knedlíčky búz se v Mongolsku zapíjí čajem s mlékem nebo rovnou sklenkou vodky!ukrajinským varenikům Doba přípravy: 1 hodina (30min odstátí těsta, 20min vaření) Nasytí: 4 osoby

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: 300 G MLETÉHO HOVĚZÍHO MASA 250 G POLOHRUBÉ MOUKY 1 CIBULE 2 STROUŽKY ČESNEKU KOŘENÍ: KMÍN, PEPŘ A SŮL PODLE CHUTI Postup: Mouku prosejeme do mísy a osolíme. Postupn ě p ř ilíváme vla ž nou vodu a zpracováváme v hebké t ě sto, jeho ž konzistence se blí ž í lineckému. P ř ipravené t ě sto necháme asi 30 minut odpo č inout. Mezitím si p ř ipravíme nápl ň - do mletého masa p ř imícháme nadrobno nasekanou cibulku, nalisovaný č esnek. Masovou sm ě s oko ř eníme kmínem a špetkou soli a pep ř e. Odle ž ené t ě sto rozd ě líme na n ě kolik č ástí. Ka ž dou z nich vyválíme do vále č k ů o pr ů m ě ru 2 cm, které nakrájíme na délku 3 cm. Jednotlivé díly rozválíme, a ž vznikne kole č ko silné asi 4 mm. Do st ř edu ka ž dého kole č ka vlo ž íme masovou sm ě s vytvarovanou do kuli č ky. Ka ž dý knedlí č ek napln ě ný masovou sm ě sí nakonec uzav ř eme spojováním protilehlých stran t ě sta. Knedlí č ky napln ě né masovou sm ě sí vlo ž íme do vroucí vody a va ř íme v pá ř e asi 20 minut (tak, aby se jednotlivé knedlí č ky v napa ř ova č i nedotýkaly). Ke knedlí č k ů m búz se v Mongolsku podává salát (nap ř íklad bramborový nebo zelný).

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016