Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Národní projekt Úspěšný ředitel Model vzdělávání vedoucích pracovníků škol a školských zařízení.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/3.2.04/ Název projektu:Inovace do praxe Název a číslo globálního grantu:Podpora nabídky dalšího vzdělávání v.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Individuálně, ale společně a jinak
Dokument KAP MSK - obsah
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Systém odměňování pracovníků
Úřad práce České republiky
Procesní management v oddělení logistiky
Plánování ve školní tělesné výchově
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
Základní informace o poskytovateli
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Výsledky průzkumu HK ČR k čerpání a využívání OP PIK 2014 – 2020
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ing. Stanislava Správková
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Inovace VOV informace o projektu
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti problematiky seniorů Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 2 Zhodnocení průběhu a výsledků projektu „Vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti problematiky seniorů“ Radka Prokešová Kateřina Tettrová

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 3 Důvod vzniku projektu Praktická potřeba soustavného vzdělávání pracovníků zajišťujících sociální služby seniorům podpořená i ze strany vedoucích pracovníků cílové skupiny

Koncepce projektu V souladu s cíly Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů a to především rozvojem celoživotního učení spojeným se zvyšováním kvality nabídky vzdělávání z hlediska znalostí potřeb společnosti. Vzdělávací aktivity realizované v průběhu tohoto projektu vedou ke zlepšení znalostí, dovedností a kvalifikace proškolených pracovníků sociálních služeb nejen z hlediska profesního, ale také z hlediska osobního, občanského a sociálního. Projekt volbou koncepce, lektorského a technického zabezpečení klade velký důraz na kvalitu učení a princip rovných příležitostí a aplikaci dalších horizontálních témat.

Doba trvání projektu: Začátek projektu: Konec projektu: Celková doba realizace projektu: 22 měsíců Rozpočet projektu: Kč

Cíle projektu Kvalitní proškolení rozsáhlé cílové skupiny poskytovatelů sociálních služeb v oblasti širokého spektra problematiky týkající seniorů. Zvyšováním kvalifikace a flexibility pracovníků sociálních služeb. Poskytnutí odborníkům, zajištujícím sociální služby seniorům potřebné množství aktuálních informací a poznatků, které potřebují pro svoji činnost a pomoci tak odstranit i některé nesprávné, ale běžně užívané stereotypy v praxi.

Cílová skupina projektu Poskytovatelé sociálních služeb - pracovníci zabývajícími se přímou péčí o klienta v domovech pro seniory v celkovém počtu 120 Složení cílové skupiny:  pracovníci domovů pro seniory  pracovníci nestátních neziskových organizací  pracovníci Krajského úřadu JčK Výběr cílové skupiny  zastoupení všech subjektů vykonávajících svou činnost v oblasti práce se seniory

Aktivity projektu Technická příprava realizace projektu Realizace vzdělávacích kurzů Tvorba publikace

Technická příprava realizace projektu Oslovení cílové skupiny Příprava plánu školení Vytvoření prezentací v microsoft powerpointu Sestavení obsahové části přednášek a seminářů Vytvoření závěrečného testu pro účastníky a jeho hodnocení

Realizace vzdělávacích kurzů Doba realizace - od leden 2007 do květen Celkově realizováno 40 vzdělávacích kurzů pro 20 až 25 účastníků. Vzdělávání bylo zajištěno kvalitními vysokoškolskými lektory a odborníky z praxe. Každý vzdělávací kurz je rozdělen na teoretickou přednáškovou část a část praktického semináře. Po absolvování vzdělávacího kurzu obdrží jeho účastník na základě absolvovaného výstupního testu a hodnocení lektora osvědčení o účasti kurzu, při úspěšném absolvování všech osmi kurzů pak získá certifikát v oblasti proškolené problematiky.

Zhodnocení realizace vzdělávacích kurzů projektu Celkový počet účastníků vzdělávání – 209 Počet účastníků s nárokem na certifikát – 68 Počet organizací účastnících se vzdělávání – 34 Počet lektorů – 12

Témata vzdělávacích kurzů projektu Vybrané právní předpisy ve vztahu k poskytování sociálních služeb a sociálních dávek Základy somatologie a základní onemocnění spojené se stářím Psychologie stáří Aktivizační programy pro seniory Thanatologie a péče o umírající Duševní hygiena pracovníku v přímé péči Důležitost supervize Sociální politika, sociální zabezpečení a sociální práce

Tvorba publikace Vytvoření publikace – „Rukověť pro poskytovatele sociálních služeb z oblasti problematiky seniorů“, jejíž obsah bude vycházet z jednotlivých vzdělávacích kurzů. Publikace určena pro potřeby pracovníků v přímé péči o seniory.

Závěrečné shrnutí Výsledky projektu je možné dále uplatnit při vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb komplexně v celé ČR ve formě teoretické části akreditovaného vzdělávacího programu „Kvalifikační kurz pro pracovníky v přímé péči o seniory“. Po ukončení projektu a vyhodnocení jeho výsledků bude možno použít metodiku a vytvořené školící materiály ke vzdělávání nových pracovníků poskytovatelů sociálních služeb k jejich přípravě na výkon profese. Výsledky projektu použije i realizátor projektu Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích pro svou pedagogickou a výzkumnou činnost. Publikaci vzniklou v rámci projektu lze následně využít taktéž pro vzdělávání studentů sociologických oborů v oblasti problematiky seniorů.

Děkuji za pozornost Za celý projektový tým Radka Prokešová Manažer projektu