Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS 2007-2013 a nového programu Interreg V-A 2014-2020.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Cíl 3 Evropská územní spolupráce Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika – Polsko , Olomouc, Hotel Flóra Seminář.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Výroční konference – Globální granty Libereckého kraje Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Programy přeshraniční spolupráce
OP přeshraniční spolupráce ČR – Polsko
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele – Interreg V-A Česká republika – Polsko Sál zastupitelstva Královéhradeckého kraje, 30. září 2015, Hradec Králové.
E EUROREGION NISA Fond mikroprojektů Česká republika - Polsko Fond malých projektů Česká republika - Sasko.
Datum: Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu INTERREG V-A Česká republika –Polsko
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotace pro JSDH obcí Krajský úřad Libereckého kraje PŘESHRANIČNÍ PROGRAMY.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE OP Česká republika – Bavorsko OP Česká republika – Rakousko Jihočeský kraj – Krajský úřad 29. června 2009 Tento seminář je spolufinancován.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program přeshraniční spolupráce SVOBODNÝ STÁT SASKO – ČESKÁ REPUBLIKA Stanislav Rataj Ostrov u Tisé
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Možnosti financování činnosti MAS
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Regionální politika EU v období
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Závěrečná konference projektu
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Transkript prezentace:

Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A

Priority programu OPPS Prioritní osa 1: Posilování dostupnosti, ochrana životního prostředí a prevence rizik Prioritní osa 2: Podpora rozvoje podnikatelského prostředí a cestovního ruchu Prioritní osa 3: Podpora spolupráce místních společenství Svou šíří PO zahrnovaly všechny možné aktivity. Analýzou zkušeností se přišlo k zásadnímu zjištění - přes velmi široké nastavení programu byly fakticky podpořeny akce jen v úzkém tematickém zaměření, reálně byla využita jen polovina témat. Proto se programů příhraniční spolupráce dotkl požadavek Evropské unie na větší tématickou koncentraci jednotlivých programů. Interreg V-A Prioritní osa 1: Společné řízení rizik Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti Prioritní osa 3: Vzdělání a kvalifikace Prioritní osa 4: Spolupráce institucí a komunit Tématické zaměření a podpora mikroprojektů v rámci Euroregionu Praděd/Pradziad bude po dohodě partnerů probíhat ve dvou prioritních osách.

Tématické zaměření a podpora mikroprojektů Prioritní osa 2 - Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti Mikroprojekty zaměřující se na rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit, opatření směřující k vyššímu zapojení těchto atraktivit do udržitelného cestovního ruchu, obnova a rozvoj místních folklórních tradic, modernizace veřejně dostupné infrastruktury zpřístupňující využití přírodního a kulturního dědictví aj. Prioritní osa 4 – Spolupráce institucí a komunit V rámci této aktivity budou podporovány mikroprojekty zaměřující se na posilování integrace na lokální úrovni, spolupráci občanské společnosti, spolupráce institucí veřejné správy a rozvoje kooperačních sítí, zvýšení úrovně informací o společném území aj. Mohou být realizovány i investiční aktivity doprovodné k jiným neinvestičním záměrům a nezbytné k realizaci cílů mikroprojektu, ale investiční aktivity nemohou být realizovány samostatně. Podrobný popis způsobilých opatření, který obsahuje hlavní zaměření aktivit mikroprojektů v rámci těchto dvou os je uveden v regionální dokumentaci - Směrnici pro žadatele.

Druhy mikroprojektů OPPS společné samostatně realizované Interreg V-A společný (s vedoucím partnerem) typ projektu A – o dotaci žádá vedoucí partner jménem obou/všech partnerů partnerský – komplementární typ projektu B – o dotaci žádá každý z partnerů sám samostatný typ projektu C – o dotaci žádá jen jeden z partnerů Mikroprojekty musí naplňovat minimálně 3 kritéria spolupráce, projekty s Vedoucím partnerem typu A pak kritéria 4: společná příprava společná realizace společný personál společné financování přičemž první 2 formy spolupráce musí být naplněny u každého projektu.

Princip Vedoucího partnera V Programu je aplikován princip Vedoucího partnera, jehož záměrem je prohloubit příhraniční spolupráci. Princip spočívá především v předkládání společné žádosti a realizaci společného příhraničního projektu. Z tohoto principu dále vyplývá, že na základě vzájemné dohody partnerů převezme jeden z nich odpovědnost za projekt jako celek vůči Řídícímu orgánu a stává se tzv. Vedoucím partnerem projektu. Princip Vedoucího partnera je možné využívat pouze mezi subjekty z území daného euroregionu. Pokud má žadatel partnera na druhé straně hranice z jiného euroregionu, projekt s principem Vedoucího partnera předložit s tímto partnerem nemůže.

Rozsah dotace OPPS Minimální částka: € Maximální částka: € CZV max. dvojnásobek max. částky podpory z Fondu tj € Interreg V-A Specifický mechanizmus realizace Fondu mikroprojektů předpokládá výši dotace z EFRR Minimální částka: € Maximální částka: EUR (v případě mikroprojektů tematicky spadajících do prioritní osy 4), Maximální částka: EUR (v případě mikroprojektů tematicky spadajících do prioritní osy 2). V případě mikroprojektů aplikujících princip Vedoucího partnera je max. výše dotace dvojnásobná. Celkový rozpočet projektu nesmí přesáhnout dvojnásobek maximální výše dotace.

Další změny Další změnou je pak možnost vykazování výdajů dvěma způsoby: úplné vykazování výdajů a zjednodušené vykazování výdajů. Pokud se žadatel rozhodne pro zjednodušené vykazování, může u režijních a personálních výdajů uplatnit paušál. Hodnocení mikroprojektu: kvalita mikroprojektu: mikroprojekty společné (s VP – mikroprojekt typu A) - 2 hodnotitelé: 1 český a 1 polský samostatné a komplementární/partnerské mikroprojekty (mikroprojekt typu B a C) - 2 hodnotitelé přeshraniční spolupráce a dopad: mikroprojekty společné s VP (typ A) – 2 hodnotitelé: 1 český a 1 polský (pracovníci Správce) samostatné a komplementární/partnerské mikroprojekty (typ B a C) – 2 hodnotitelé: 1 český a 1 polský (pracovníci Správce) Maximální možný počet bodů závisí na typu projektu: mikroprojekt s VP (typ A) – max. počet bodů – 100 mikroprojekt komplementární/partnerský (typ B) – max. počet bodů – 85 mikroprojekt samostatný (typ C) – max. počet bodů – 75

Nové ové adresy Ing. Alena Šmigurová – tajemník ER P Zdeňka Jarmarová – projektový manažer ER P Ing. Světlana Lanči – finanční manažer ER P

Děkuji za pozornost