Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí Praha 11.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Lenka Herčíková,
Seminář pro žadatele IROP
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Informace o výzvě pro školy
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Operační program Zaměstnanost
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond

Azylová a migrační politika EU Obecný program Solidarita a řízení migračních toků –posílení prostoru svobody, bezpečnosti a spravedlnosti Cílové skupiny projektu: –azylanté a osoby s doplňkovou ochranou; –žadatelé o udělení mezinárodní ochrany; –přesídlené osoby. Evropský uprchlický fond

Projekty Období realizace: max. 18 měsíců ( – ) Příjemci: orgány veřejné správy, vzdělávací a výzkumné instituce, sociální partneři, vládní agentury, nestátní neziskové organizace, mezinárodní organizace. Financování: dotace 75 %, spolufinancování 25 % Rozpočet projektu: zaokrouhlit na celé tisíce Minimální výše příspěvku: Kč Evropský uprchlický fond

1.Informace o žadateli 2.Popis projektu 3.Partneři žadatele 4.Rozpočet projektu Projektová žádost Evropský uprchlický fond

Změny: Projektová žádost  v části II.7 odstraněna územní působnost: Celá ČR;  v části II.17 uvedeny monitorovací ukazatele souhrnně;  uvádět monitorovací ukazatel Počet podpořených osob celkem;  uvádět celkový počet hodin poskytnutého jednotlivého typu poradenství a pomoci (právní, sociální, psychologické). Evropský uprchlický fond

Změny: Závěrečná monitorovací zpráva RP 2011 a RP 2012:  stanovení počtu nezletilých bez doprovodu a počtu osob ze zranitelné skupiny. Evropský uprchlický fond

Přílohy projektové žádosti 1.Stanovy organizace, zakládací/zřizovací listina; 2.Strukturovaný životopis statutárního zástupce a vedoucího projektu; 3.Osvědčení o registraci plátce DPH; 4.Podpisové vzory oprávněných osob. Evropský uprchlický fond

1.Formální hodnocení náležitostí nedostatky méně závažné –nejsou přiloženy povinné přílohy; –projektová žádost není podepsaná statutárním zástupcem atd. nedostatky závažné –projektová žádost není v souladu s operačním cílem, prioritou, opatřením atd. Hodnocení projektů Evropský uprchlický fond

2. Kvalitativní hodnocení výběrová komise; hodnocení dle kritérií zveřejněných ve výzvě; potřebnost projektu, reálná proveditelnost a celkový dopad; přínosnost pro cílové skupiny; kvalita projektu a efektivnost nákladů. Hodnocení projektů Evropský uprchlický fond

Ke studiu Víceletý program EUF na období Roční program EUF na rok 2012 Výzva k předkládání projektových žádostí –specifikace operačních cílů, priorit a opatření Příručka pro žadatele –vyplnění žádosti, hodnocení a výběr projektu a jeho financování Metodika monitorovacích ukazatelů –seznam monitorovacích ukazatelů (název a popis ukazatele) Příloha č. 11 „Pravidla pro způsobilost výdajů“* –Rozhodnutí Komise 2011/152/EU Evropský uprchlický fond

Opatření RP 2012 Opatření č. 1 Komplexní podpora žadatelů o udělení MO Opatření č. 3 Poskytování komplexních služeb souvisejících s integrací osob s udělenou MO a)Integrace osob s udělenou MO b)Integrace přesídlených osob Evropský uprchlický fond

Cíl: zajištění základních, doplňkových a doprovodných služeb Cílová skupina: žadatelé o udělení mezinárodní ochrany Opatření č. 1 Komplexní podpora žadatelů o udělení mezinárodní ochrany Evropský uprchlický fond

právní, sociální poradenství a psychologické poradenství; zajištění zdravotní pomoci, pomoci při zajišťování léků, základní, doplňková a materiální pomoc, zajištění volnočasových aktivit, rekonstrukce a dovybavení azylových zařízení, utajované ubytování pro zranitelné skupiny osob. Opatření č. 1 Komplexní podpora žadatelů o udělení mezinárodní ochrany Evropský uprchlický fond

PŘÍSPĚVEK Z FONDU: ,82 EUR = Kč Opatření č. 1 Komplexní podpora žadatelů o udělení mezinárodní ochrany Evropský uprchlický fond

Opatření č. 3 Poskytování komplexních služeb souvisejících s integrací osob s udělenou mezinárodní ochranou včetně přesídlených osob Cíl: zajištění komplexní podpory při integraci osob s udělenou mezinárodní ochranou včetně přesídlených osob Cílová skupina: a)osoby s udělenou mezinárodní ochranou a osoby s doplňkovou ochranou b)přesídlené osoby Evropský uprchlický fond

a)integrace osob s udělenou mezinárodní ochranou (osoby s doplňkovou ochranou) zajišťování bytů nájemní smlouvou; jednorázové vybavování bytů; asistence v obci po dobu 6 měsíců; zajištění kurzů českého jazyka v rámci a nad rámec SIP; podpora školních a mimoškolních volnočasových aktivit dětí (včetně doučování); Opatření č. 3 Poskytování komplexních služeb souvisejících s integrací osob s udělenou mezinárodní ochranou včetně přesídlených osob Evropský uprchlický fond

a)integrace osob s udělenou mezinárodní ochranou (osoby s doplňkovou ochranou) pracovní poradenství, zajištění rekvalifikace; zajištění pracovního místa; právní, sociální a psychologické poradenství; zajištění volnočasových aktivit; komplexní péče nezletilým s mezinárodní ochranou bez doprovodu zákonného zástupce. Opatření č. 3 Poskytování komplexních služeb souvisejících s integrací osob s udělenou mezinárodní ochranou včetně přesídlených osob Evropský uprchlický fond

b) integrace přesídlených osob jednorázové vybavování bytů; asistence v obci po dobu 12 měsíců; hledání zaměstnání, pracovní poradenství; zajišťování rekvalifikací a dalšího vzdělávání; jazykové kurzy nad rámec SIP; Opatření č. 3 Poskytování komplexních služeb souvisejících s integrací osob s udělenou mezinárodní ochranou včetně přesídlených osob Evropský uprchlický fond

b) integrace přesídlených osob sociálně-právní poradenství; socio-kulturní vzdělávání; zajišťování dalšího vzdělávání; podpora školních a mimoškolních volnočasových aktivit dětí včetně doučování; Opatření č. 3 Poskytování komplexních služeb souvisejících s integrací osob s udělenou mezinárodní ochranou včetně přesídlených osob Evropský uprchlický fond

b) integrace přesídlených osob PŘÍSPĚVEK Z FONDU: ,36 EUR = ,- Kč Opatření č. 3 Poskytování komplexních služeb souvisejících s integrací osob s udělenou mezinárodní ochranou včetně přesídlených osob Evropský uprchlický fond

UZÁVĚRKA: 31. října 2012 do 24 h včetně Evropský uprchlický fond

Děkujeme za pozornost! Evropský uprchlický fond