Postup získání dotace Společný technický sekretariát.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Program Cíl3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Rumburk, Ing. Manuela Prchalová,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Soňa Vrátná Jednodenní školení jazykové.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
PŘESHRANIČNÍ VLIVY Gijs van Luyn InfoMil
Úřad práce České republiky
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Role Úřadu Regionální rady
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Hlavní město praha a integrace cizinců
Zpráva o uplatňování ÚP
Seminář pro příjemce OPVK
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
SC 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Pavla Bártíková
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Protipovodňová opatření v česko-saském příhraničí
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Program na podporu lesních ekosystémů
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Postup získání dotace Společný technický sekretariát

Obsah 1.Lead partner a realizace projektu 2.Podání žádosti 3.Přehled realizace dotace

1. Lead partner a realizace projektu - společná příprava projektu a/nebo - společná realizace a/nebo - společné financování a/nebo - společný personál projektový partner (D) projektový partner(CZ) lead partner (D) kontaktní osoba a příjemce dotace zprostředkující subjekt Certifikačního orgánu (SAB) JTS realizace dotace regionální subjekty/ experti kontrolor dle čl.16(D) kontrolor dle čl.16(CZ)

úspěšně realizo- vané projekty I akvizice poradenství II podání a posouzení žádosti III rozhodnutí IV monitoring projektů V předkládání zpráv „ aktivní akvizice „ poradenství při přípravě žádosti „ přijetí žádosti „ vypracování odbor.stanovis- ka (ČR, SN) „ oficiální registrace „ posouzení/ho- dnocení proj. „ vytvoření projekt. listu „ příprava zasedání MV a zpracování jeho výsledků „ příslib financování nebo zamítnutí „ zhodnocení stupně realizace „ zajištění finanční realizace (n+3 příp. n+2) vůči: „ Monitorovacímu výboru „ EU-Komisi „ veřejnosti JTS* jako „poskytovatel služeb“ v rámci administrace, ve spolupráci s českými krajskými úřady finanční management 1. Přehled postupu získání dotace *JTS = Společný technický sekretariát sídlící v Saské rozvojové bance – dotační bance (SAB)

1. Lead partner a realizace projektu Lead partner je zodpovědný za řízení projektu a podávání zpráv správu prostředků EU určených na projekt a řádné využití prostředků v rámci celkového projektu, a to i partnery, kteří se podílejí na projektu (každý příjemce dotace v rámci projektu nese sám zodpovědnost v případě nesrovnalostí u výdajů, které nahlásil)

1. Lead partner a realizace projektu Lead partner je informován o oficiální registraci žádostí, která probíhá na JTS po pozitivním odborném posouzení obdrží příslib financování (o žádosti rozhoduje Monitorovací výbor) nebo zamítnutí uzavírá smlouvu o poskytnutí dotace s SAB koordinuje realizaci projektu na obou stranách hranice

1. Lead partner a realizace projektu účtuje a zhotovuje zprávy vůči Zprostředkujícímu subjektu Certifikačního orgánu za součinnosti Kontrolorů podle článku 16 převádí dotační prostředky projektovým partnerům zajišťuje řádné využití dotačních prostředků EU zajišťuje publicitu projektu na obou stranách hranice

2. Podání projektové žádosti kompletně a dvojjazyčně vyplněný elektronický formulář žádosti ( dvakrát ve vytištěném vyhotovení a podepsaném Lead partnerem smlouva o spolupráci (vzor podepsaná všemi partnery projektu další podklady za Lead partnera a projektové partnery v příslušném národním jazyce ve 3 kopiích JTS nebo krajské úřady podání

2. Podání projektové žádosti žádosti mohou být podávány průběžně je nutné naplánovat dostatečnou dobu od odevzdání žádosti do rozhodnutí o projektu Monitorovacím výborem zahájení projektu nesmí nastat před oficiální registrací (výdaje jsou způsobilé až od tohoto data) příslib financování zajišťuje realizaci projektu

2. Podání projektové žádosti Sídlo Lead partnera je rozhodující pro místo podání projektové žádosti.  německý Lead partner: JTS  český Lead partner: příslušný krajský úřad nebo JTS Oficiální registrace všech žádostí probíhá na JTS.

2. Podání projektové žádosti Zpracování a hodnocení žádosti formální kontrola posouzení odborné způsobilosti oficiální registrace projektové žádosti hodnocení odborné a přeshraniční kvality příprava rozhodnutí o projektové žádosti usnesení o projektové žádosti sdělení usnesení

2. Podání projektové žádosti Formální kontrola Pozitivní: Negativní: potvrzení o doručení a sdělení čísla žádosti Lead partner bude požádán o doplnění projektové žádosti

2. Podání projektové žádosti Posouzení odborné způsobilosti Pozitivní: Negativní: Oficiální registrace na JTS  dodatečné vyžádání podkladů od kooperačního partnera, Lead partner je o tom informován  možnost odborné dodatečné úpravy žádosti český odborný subjekt saský odborný subjekt

2. Podání projektové žádosti Oficiální registrace projektové žádosti v centrálním datovém systému provádí JTS JTS informuje Lead partnera datem registrace začíná uznatelnost způsobilosti výdajů (před tímto datem jsou způsobilé pouze výdaje na přípravu projektu do max. 5% způsobilých výdajů) poskytnutí dotace pouze po schválení Monitorovacím výborem

2. Podání projektové žádosti Hodnocení odborné a přeshraniční kvality Bodové hodnocení dle definovaných kritérií ( 0 bodů – není relevantní resp. nesplněno, 1 bod – nízké, 3 body – střední, 5 bodů – vysoké) Odborná kvalita Přeshraniční spolupráce Přeshraniční dopad  zařazení projektu do seznamu podle pořadí  podklad pro rozhodnutí Monitorovacího výboru

2. Podání projektové žádosti Odložení: Monitorovací výbor Schválení: Zamítnutí: Nabídka k uzavření soukromoprávní smlouvy o poskytnutí dotace Zamítnutí s konečnou platností k pozdějšímu rozhodnutí soukromoprávní smlouva o poskytnutí dotace

zapojení českých a saských expertů II podání a posouzení žádosti III rozhodnutí IV monitoring projektu V podání zpráv „ předčasné zahájení projektu „ zamítnutí „ odborné stanovisko (SAB, kraje) „ příp. další kvalifikace „ vytvoření nabídky Smlouvy o poskytnutí dotace, nebo zamítnutí „ zapracování změn I akvizice / poradenství 3. Přehled realizace dotace Realizace dotace v SAB pro ČR a Sasko

3. Přehled realizace dotace projektový partner Lead partner SAB Kontrolor podle čl. 16 a)Lead partner a projektoví partneři samostatně předkládají účetní doklady a zprávy k ověření příslušnému Kontrolorovi podle čl. 16, který vydá Protokol o kontrole. Lead partner CRR ČR* Kontrolor podle čl. 16 SaskoČeská republika *CRR ČR= Centrum pro regionální rozvoj ČR

3. Přehled realizace dotace projektový partner Lead partner Zprostředkující subjekt Certifikačního orgánu (SAB) b)Protokol o kontrole bude předán Lead partnerovi, který předloží žádost o platbu Zprostředkujícímu subjektu Certifikačního orgánu (SAB) c)kontrola a vyplacení dotačních prostředků Lead partnerovi, který je postoupí dále projektovým partnerům.

*CRR= Centrum pro regionální rozvoj České republiky Pozn.: CRR je kompetentní vůči českým a SAB vůči saským projektovým partnerům dle nařízení (ES) 1080/2006 trvá kontrola max. 3 měsíce II podání a posouzení žádosti III rozhodnutí IV monitoring projektu V podávání zpráv „ kontrola faktur/ účtů a dokladů „ vystavení protokolu o kontrole „ osvědčení o provedení práce (jen SAB) I akvizice / poradenství 3. Přehled realizace dotace “Kontroloři podle čl. 16”- CRR ČR * pro ČR a SAB pro Sasko

ve spolupráci s kontrolory podle čl. 16 v CRR a SAB II podání a posouzení žádosti III rozhodnutí IV monitoring projektu V podávání zpráv „ průběžné a závěrečná kontrola o provedení práce „ vystavení protokolu o kontrole „ platba/vymáhá ní „ partneři Certifikačního orgánu (SMWA*) I akvizice / poradenství 3. Přehled realizace dotace “Zprostředkující subjekt Certifikačního orgánu” - SAB pro ČR a Sasko *Saské státní ministerstvo hospodářství a práce, referát 12

Informace Další informace k programu najdete na: Programm zur Förderung der grenzübergreifenden Zusammenarbeit zwischen dem Freistaat Sachsen und der Tschechischen Republik Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko