TISKOVÉ SETKÁNÍ 9.10.2013 ContiTrade Services s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stavba moderní pneumatiky pro osobní automobily
Advertisements

ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
MĚŘENÍ TLAKU V PNEUMATIKÁCH. PROČ INVESTOVAT DO TPMS ?  40 % českých řidičů jezdí s podhuštěnými pneumatikami !  u 1/5 z nich je podhuštění více než.
Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010.
Systém kování s originálními vlastnostmi
OPEL AMPERA Brno Obsah prezentace OPEL AMPERA • Technické parametry • Jízdní parametry • Bezpečnost • Design • Výbava • Cena • Úspěchy • Velcí.
Následky nehod u osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
 Výroba kvalitních pneumatik  Kvalita a záruka to je BARUM.
Pneumatiky Úvod Historie Volba pneumatik Skladování pneumatik
Závady a opotřebení pneu
Marketingový výzkum v dopravě Autobusová linka Praha - Brno
Rekuperační jednotka ISIS Recover
Product Fact Book. 2 Product Management I Heike Schöpper I 2011 © Continental Product Fact Book I Polaris 3.
EM radiální pneu + Jeřábové pneu Product Story
2 2 André Voigt, Brand Management Continental I 2010 I © Continental AG Product Fact Book ContiSportContact™ 5 Marketing Požadavky na ContiSportContact.
Product Management Continental / 2010 © Continental Product Fact Book ContiForceContact TM Marketing Technologie ovlivňuje Design Zadní osaPřední.
Žárovky.
Diagnostika tlumičů.
Radializace Nový Smokovec, září 2011.
Pneu & Business 2014 AUDITY PNEUSERVISŮ Michal Krátký 10. září 2014.
PŘEDSTAVENÍ Určeno pro obchodníky a zástupce pneuservisů.
LYŽOVÁNÍ BROUŠENÍ LYŽÍ
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
ECODriving Hospodárná jízda.
Servis 24, spol. s r.o. – partner akce: Truck Business Day , Brno Ing. Marian Nekula Výkonný ředitel.
Globální oteplování Vít Kmoch.
Potenciál radiální technologie pro lesní aplikace Zlepšení trakce a mobility v terénu Vyšší jízdní komfort Nižší valivý odpor pneumatik.
Tradition in Leadership Setkání textilu a kovu Tradition in Leadership.
Údržba vozidel. Údržba vozidel Údržba vozidel Kontrola motorového oleje Kontrola chladící kapaliny Kontrola tlumičů Kontrola tlaku pneumatik Kontrola.
1 BFGOODRICH LETNÍ PNEUMATIKY UMÍSTĚNÍ ZNAČKY NA TRHU Pro profesionály a náročné uživatele představuje BFGoodrich značku pneumatik, která nabízí.
Produktová prezentace AC 75
Produktová prezentace
Pojištění firemní flotily DEN S FLEETEM
Technické prostředky aktivní bezpečnosti automobilů
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
C) Slovní úlohy o pohybu
Tab 1. Procesní parametry
Výroba pneumatik Střední odborná škola Otrokovice
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
VÝROBA PNEUMATIK Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Technické prohlídky pomáhají předcházet nehodám automobilů Profesní komora Stanic technické kontroly Praha 9. října 2013.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
Velikonoce začátek motoristické sezóny aktivity BESIP - zranitelní účastníci provozu Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva.
11 tipů pro levné půjčení auta
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada14 Anotace.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
KONTROLA A ÚDRŽBA AUTOMOBILU (PROVOZNÍ KAPALINY) Mgr. Martin Tichý.
Ivanovické náměstí 3, Brno1 Ivanovické náměstí č. 3, BRNO Obchodní zástupce: Jiří Derganz.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Následky nehod osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
Několik tipů pro bezpečnou jízdu v zimě. Při jízdě na sněhu dbejte mnohem vyšší opatrnosti. Uvědomte si svoje schopnosti a meze, ale také schopnosti a.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
STEMMANN-TECHNIK 1. NIS Non-Icing-System Preventivní systém proti namrzání troleje 2 NIS – účinný systém pro prevenci namrzání trolejových vedení při.
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
REVIZE NOREM PRO TRAMVAJOVOU DOPRAVU
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Kompletní přehled o stavu pneumatik úrovni servisu výkonu pneumatik
Citroën select OJETÁ VOZIDLA
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Plán na zvýšení spokojenosti zákazníků Zvýšení spokojenosti zákazníků
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Čisté investice do rozhlasové reklamy
Transkript prezentace:

TISKOVÉ SETKÁNÍ ContiTrade Services s.r.o.

Bezpečnost v zimě: 1.Zimní pneumatiky –Kdy přezout a proč? –Jak vybrat správné pneumatiky? –Jak vybrat správný pneuservis? 2.Komplexní příprava na zimu ContiTrade Services s.r.o. Magda Pančochová

Kdy přezout a proč? 7,6 ºC 6,8 ºC 7 ºC 5,7 ºC 7,3 ºC 6,7 ºC 7,1 ºC 7,5 ºC 7,2 ºC 8,7 ºC 7,7 ºC 8,4 ºC 7,9 ºC Říjen 2012: průměrná denní teplota v ČR 7,4ºC

Kdy přezout a proč? Zimní pneumatika už při teplotách kolem +7º C:  stejně tichá a komfortní jako pneu letní  díky propracované běhounové směsi se silikou:  Nemůže „zmrznout“ = optimální jízdní komfort a bezpečné jízdní vlastnosti i při teplotách hluboko pod bodem mrazu.  Neopotřebovává se rychleji než letní pneu. Ideální čas pro přezutí: noční teploty kolem +7º C a nižší. Tip 1: Přezujte na zimní pneu včas! Přezutím na poslední chvíli životnost zimních pneumatik výrazně nezvýšíte! Naopak, při včasném přezutí můžete ušetřit nejen peníze, ale i nervy při čekání na volný termín! Tip 1: Přezujte na zimní pneu včas! Přezutím na poslední chvíli životnost zimních pneumatik výrazně nezvýšíte! Naopak, při včasném přezutí můžete ušetřit nejen peníze, ale i nervy při čekání na volný termín!

Kdy přezout a proč? Zákon č. 361/2000 Sb. –ve znění novely č. 133/2011 Sb

Kdy přezout a proč? 1.Brzdná dráha ZIMNÍCH PNEU je výrazně KRATŠÍ: až o 31 metrů než u letních pneu na sněhu až o 11 metrů než u celoročních pneu na sněhu Tip 2: Vždy 4 zimní pneumatiky na osobním vozidle Tip 2: Vždy 4 zimní pneumatiky na osobním vozidle Zdroj:

Kdy přezout a proč? 2. BRZDNOU DRÁHU ovlivní i HLOUBKA DEZÉNU: až o 14 metrů delší u pneu s hloubkou dezénu 4 mm až o 26 metrů delší u pneu s hloubkou dezénu 1,6 mm Tip 3: Min. 4 mm zbytkové hloubky dezénu zimních pneu Tip 3: Min. 4 mm zbytkové hloubky dezénu zimních pneu Zdroj:

Jak vybrat pneu? Výběr pneu řidičem dle:  Výsledky testů pneu  Doporučení personálu servisu  Vlastní zkušenosti  Diskuze na netu Zdroj: Interní průzkum spokojenosti zákazníků 2013

Jak vybrat pneu? Aktuální test ADAC – rozměr 185/60 R15 T :  Široká nabídka zimních pneu na trhu = 17 druhů pneu v testu  2 pneu = 10% nedoporučeno!!! Zdroj: ADAC.de

Jak vybrat pneu? Cena doporučovaných pneu v testech:  Vítěz testu vs. poslední v testu  Rozdíl v ceně: jen cca Kč/kolo! Zdroj: Heureka.cz

Jak vybrat pneu? Jeté pneumatiky: –Až jetých pneu v ČR ročně Nejasný původ pneumatiky Neznámá péče o pneu = poškození pneu, které není na první pohled viditelné Zdroj: Continental Barum

Jak vybrat pneu? Jeté pneumatiky: –Cena úměrná stáří, stavu a hloubce dezénu –Cca 40%-70% pneu nové Např. 4 mm zimní pneu Barum Polaris 3: –Cena cca 41% pneu nové –Min. hloubka dezénu pro zimu 4mm – tyto pneu jsou pro zimu nepoužitelné –Technický stav pneu s otazníkem –Žádné záruky ani ochrana pneu proti poškození Zdroj: Internet

Komplexní zimní příprava Výbava automobilu: –Zimní pneu –Sněhové řetězy –Provozní kapaliny – nemrznoucí směs do ostřikovačů –Metlička, škrabka… Speciální zimní prohlídka: –Autobaterie –Kontrola světel –Kontrola provozních kapalin Zdroj: Internet

DĚKUJEME ZA POZORNOST ContiTrade Services s.r.o.