Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracoval: Ing. Josef Charamza
Advertisements

VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
Téma: Konstrukce krovů II POS 2
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název operačního programu:
DIAMANT Montáž 1.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II cvičení
Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
řešení různých typů šikmých střech
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Téma: Nízkoenergetický dům – balkónové konstrukce a lodžií
Téma: Tesařské konstrukce POS 2
Stavitelství 7 Zastřešení budov
XII. Průsečnice rovin - užití
VY_32_INOVACE_35_05 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název operačního programu:
Půda nebo podkroví Dříve nebyl častý požadavek na využití prostor pod střechou Proto zůstala půda bez provozu, nebylo nutno řešit omezení konstrukce krovu.
Síly v místě pozednice Od krokví zde vznikají jak svislé složky síly
DŘEVĚNÉ KROVY A DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ STŘECHY
Schéma krovu. Schéma krovu krokev Základní prvek krovu Osazeny v osové vzdálenosti 800 –1000 (1200)mm Osedláním připojené k pozednicím či vaznicím.
VY_32_INOVACE_35_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Zobrazení ležaté stolice
Účel Základní spojení „dřeva“ – jednotlivých prvků krovu prostřednictvím správného vytvarování spojovaných prvků Tesařské vazby lze doplnit pro zvýšení.
TDI – Sádrokartonové příčky
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Plochá střecha do 5o odpady uvnitř úžlabí hřeben vpusť atika poklop atika.
Definice pultového vikýře
Princip řešení Uvažujeme se střešními rovinami stejného sklonu
Teoretické řešení střech a okapů
Stavebnictví Pozemní stavby Izolace proti vodě (STA35)
VY_32_INOVACE_35_09 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Princip stojaté stolice
Účel Architektonický – kombinace sedlové střechy s polovalbami zajímavě dotváří výraz objektu Konstrukční - valbové střechy se vyznačují větší tuhostí.
Zobrazení plné a prázdné vazby
Účel tesařských konstrukcí
VY_32_INOVACE_35_17 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Řešení poruchových oblastí příklady stěnových nosníků
Pozemní stavitelství II
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Tak vypadala původní střecha Odkrytý skleněný podhled.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky obor u tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení krovu sedlové střechy se stojatou stolicí.
Technická dokumentace staveb
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace latování a popisuje montáž folie, kontralatě a latování.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Stavební konstrukce Téma: Střešní konstrukce
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Ing. Renata Segmüllerová
Stropní konstrukce – III. část
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
ing. arch. Vladimíra Jínová
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Měřítko a orientace výkresů
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ KOLÍN V. , MNICHOVICKÁ 62 AUTOR : Mgr
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy. Postup při čtení z půdorysu a postup při čtení ze svislého řezu.

Pro čtení výkresů vaznicové soustavy máme k dispozici půdorys a svislý řez. Z půdorysu čteme Druh vaznicové soustavy (čteme i ze svislého řezu.) Umístnění plných vazeb. Řešení konstrukce střechy u štítů Rozměry střechy a jejich části. Sklony jednotlivých částí střechy Poloha hřebene střechy, nároží, úžlabí, okapů. Konstrukce nevystupující nad úroveň střešního pláště (podezdívky) Konstrukce vystupující nad úroveň střešního pláště (komíny)

Ze svislého řezu čteme Druh vaznicové konstrukce střechy Způsob ukončení střechy ( okap, římsa, okapní žlab, atika) Výškové úrovně povrchu podlahy podstřešního prostoru ( půdy), okapu, střední vaznice, hřebene, hlavy komína. Poloha světlíků, střešních oken, vikýřů, poklopů 3. 4.

PŮDORYS

PŘÍČNÝ SVISLÝ ŘEZ A - A  / / / /160 2x80/ / /160 2x80/  140/ 

Z půdorysu přečti následující otázky. Druh vaznicové soustavy Jedná se o sedlovou střechu se stojatou stolicí a s dvojitým věšadlem Jedná se o sedlovou střechu se stojatou stolicí a s dvojitým věšadlem Umístnění plných vazeb U štítu krov začíná plnou vazbou a dále jsou plné vazby mezi sebou vzdáleny 3600 mm U štítu krov začíná plnou vazbou a dále jsou plné vazby mezi sebou vzdáleny 3600 mm Řešení konstrukce střechy u štítů U štítu je pozednice, střední vaznic i střecha vysunuta 450mm, osa krovu je od okraje střechy 300mm a od štítu 150mm. U štítu je pozednice, střední vaznic i střecha vysunuta 450mm, osa krovu je od okraje střechy 300mm a od štítu 150mm. Rozměry střechy a jejich části. Šířka střechy je 11900mm, délka střechy je 13200mm,velikost okapu je 1000mm, vzdálenost od nadezdívky po osu střední vaznice je 3600mm, osy středních vaznic jsou vzdáleny 3000mm, osy krovů jsou po 900mm Šířka střechy je 11900mm, délka střechy je 13200mm,velikost okapu je 1000mm, vzdálenost od nadezdívky po osu střední vaznice je 3600mm, osy středních vaznic jsou vzdáleny 3000mm, osy krovů jsou po 900mm

Poloha hřebene střechy, nároží, úžlabí, okapů. Poloha hřebene střechy, nároží, úžlabí, okapů. Hřeben je v ose střechy vzdálen z jedné i z druhé strany 5950mm. Okap je bez žlabu, velikost okapu je 1000mm Hřeben je v ose střechy vzdálen z jedné i z druhé strany 5950mm. Okap je bez žlabu, velikost okapu je 1000mm Konstrukce nevystupující nad úroveň střešního pláště (podezdívky) Konstrukce nevystupující nad úroveň střešního pláště (podezdívky) Šířka podezdívky je 450mm, štítové zdivo je široké 450mm. Šířka podezdívky je 450mm, štítové zdivo je široké 450mm. Konstrukce vystupující nad úroveň střešního pláště (komíny) Konstrukce vystupující nad úroveň střešního pláště (komíny) Střecha nemá žádné konstrukce vystupující nad úroveň střešního pláště Střecha nemá žádné konstrukce vystupující nad úroveň střešního pláště

Ze svislého řezu přečti následující otázky. Druh vaznicové konstrukce střechy Sedlová střecha se stojatou stolicí a s dvojitým věšadlem Sedlová střecha se stojatou stolicí a s dvojitým věšadlem Způsob ukončení střechy ( okap, římsa, okapní žlab, atika) Způsob ukončení střechy ( okap, římsa, okapní žlab, atika) Střecha je ukončena okapem bez žlabu, Římsa je dřevěná s rovný podhled a s kantovou deskou Střecha je ukončena okapem bez žlabu, Římsa je dřevěná s rovný podhled a s kantovou deskou Výškové úrovně povrchu podlahy podstřešního prostoru ( půdy), okapu, střední vaznice, hřebene, hlavy komína. Výškové úrovně povrchu podlahy podstřešního prostoru ( půdy), okapu, střední vaznice, hřebene, hlavy komína. Půda má výškovou kótu 3300mm, hřeben je ve výšce 8150mm. Půda má výškovou kótu 3300mm, hřeben je ve výšce 8150mm. Použité zdroje: Čítanka výkresů ve stavebnictví, Ing. Antonín Doseděl a kolektiv, SOBOTÁLES, Praha 2004, ISBN , Archiv autora