V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY Ing. Daniel Pokorný ředitel odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstvo zemědělství ČR 21. – 22.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Advertisements

Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Potvrzení nebo změna závazného stanoviska dle § 149 odst
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Slavnostní setkání vodohospodářů u příležitosti oslav Světového dne vody Informace Ministerstva zemědělství k implementaci Programu Podpora prevence.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Ochrana zemědělského půdního fondu při stavbě fotovoltaických elektráren Ing. Ivana Skalická.
Seminář V rámci projektu „Čisté povodí Svratky“ - Problematika zatížení vodních nádrží fosforem, zkušenosti s odstraňováním fosforu, možnosti.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
PŽP 9 Právní úprava ochrany vod. Ochrana vod v mezinárodním právu Z důvodu regionálního či lokálního významu předmětu ochrany ve světovém měřítku nejsou.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Vodoprávní otázky Mgr. Lucie Zatloukalová Ministerstvo zemědělství Medlov, června 2009.
Jak předcházet finančním problémům Odbor: Finanční a strategické služby 2011.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Právní úprava ochrany lesa
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Ing. Marcela Strakošová
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Správa místních poplatků
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Ministerstvo zemědělství a financování protipovodňové ochrany V Praze dne
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v.
P O V O D N Ě a O B C E Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Ústřední pozemkový úřad Ing. Jaroslav Vítek, MBA 2.května 2012, Praha 1.
Vodohospodářské aktuality
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Odbor životního prostředí
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Odbor životního prostředí MHMP
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Aktuality k čl. 4 odstavec 7 RSV
Vodohospodářské aktuality
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Kanalizační Přípojky F-M
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Právní problematika břehových porostů
Informační systém tbd ing. Daniel pokorný
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Informace o závazných částech „Národního plánu povodí Dunaje“– problematika DČOV v ÚPD Informace o závazných částech „Plánu pro zvládání povodňových rizik“
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY Ing. Daniel Pokorný ředitel odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstvo zemědělství ČR 21. – 22. října 2015

Vládní materiály 1.Sucho VODA/SUCHO (Usnesení vlády č. 620 ze dne ) Příprava realizace nových vodních nádrží (11/2015) 2. Prevence před povodněmi VD Skalička (Usnesení vlády č. 524 ze dne ) - výběr majetkoprávní varianty VD Skalička (11/2015) - zásady majetkoprávního vypořádání 21. – 22. října 2015 V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY

Strategie Ministerstva zemědělství do roku – 22. října 2015

Rozvoj ISVS – VODA ( projekt schválila porada vedení (10/2015) realizace v období 2015 – 2019 (35 mil. Kč) projektové úlohy: - webová prezentace - napojení dat - sjednocení evidence vodních toků (ZABAGED/CEVT/DIBAVOD) 21. – 22. října 2015 V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY

Dřeviny na ochranných hrázích (§ 58 odst. 2 písm. a) VZ) Zejména je zakázáno: a)na ochranných hrázích vysazovat dřeviny, jezdit po nich vozidly, pokud se nejedná o údržbu, s výjimkou míst k tomu určených Ministerstvo zemědělství – č. j /2014 Ministerstvo životního prostředí – č. j. MMPr/023117/ – 22. října 2015 V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY

21. – 22. října 2015 V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY Ochranné hráze na vodních tocích (Říha, 2010 )

Souhlas vodoprávního úřadu (§ 17 odst. 1 písm. c) VZ) Vodoprávní úřad se vyjadřuje k záměru realizace staveb, těžbě nerostů nebo k terénním úpravám v záplavových územích Ministerstvo životního prostředí – č. j /ENV/15 Ministerstvo zemědělství – odvolací orgán 21. – 22. října 2015 V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY

Formuláře žádostí ve vodoprávním řízení Internet MZe ( - voda  státní správa ve vodním hospodářství  formuláře žádostí ve vodoprávním řízení 21. – 22. října 2015 V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY

D ĚKUJI ZA POZORNOST 21. – 22. října 2015