Školy, státní organizace, organizace mládeže, občanská sdružení, cestovní kanceláře, tzv. „outdoorové“ firmy rozvíjející a využívající aktivity v přírodě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přínosy dobrovolnictví v ochraně životního prostředí RNDr
Advertisements

Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Systém péče o nadané a talentované jedince v ČR
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Obnova vozového parku v České republice
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Jiří Štyrský 11.června 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Současnost a budoucnost.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Organizace tělesné výchovy a sportu v ČR
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Česká asociace Sport pro všechny, občanské sdružení
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
VY_32_INOVACE_51_18 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Liberec 2014 Mgr. Jan Charousek. Cestování a poznávání vzdálenějšího okolí doprovázelo i vývoj starověkých civilizací. Mnohé písemné doklady o cestování.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Vývoj TIC po roce 1989 a jejich současné postavení v systému cestovního ruchu Ostrava, Ing. Pavel Attl, Ph.D., katedra cestovního ruchu, VŠH.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Koncepce aktivit v přírodě a jejich odraz ve studijním směru Jan Neuman Katedra Sportů v přírodě UK FTVS Odd. Turistiky, sportů a výchovy v přírodě Tento.
Ekonomické souvislosti studijního směru AP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Práce s internetem v široké oblasti aktivit v přírodě Úvod do studia AP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY CENTRALIZOVANÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Ing. Jiří KLÍCHA, Odbor správy majetku a akviziční politiky SSM MO   973.
Sémantika dobrodružné výchovy Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Výzva k předkládání žádostí
Společensky odpovědné podnikání
Teorie rekreace a výchovy v přírodě
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Konflikt, koření života
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Co je program Mládež v akci?
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Školy, státní organizace, organizace mládeže, občanská sdružení, cestovní kanceláře, tzv. „outdoorové“ firmy rozvíjející a využívající aktivity v přírodě v ČR Úvod do studia AP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.

Organizace rozvíjející aktivity v přírodě v ČR ► Školy  UK FTVS, katedra sportů v přírodě  UP FTK, pod patronaci katedry rekreologie  FSS Brno  Pedagogické fakulty v dalších 8 českých městech  KTV na dalších 40 vysokých školách nepedagogického zaměření

 Soukromé vysoké školy, např. Palestra  Odborná pracoviště ministerstev a komunálních správ  Domy dětí a mládeže, Centra volného času, Institut dětí a mládeže v Praze, který pořádá semináře a školí instruktory  Všechny organizace, které mají akreditaci MŠMT a mohou připravovat instruktory pro sporty a aktivity v přírodě

Organizace rozvíjející aktivity v přírodě v ČR ► Občanská sdružení dětí a mládeže  Junák – Svaz skautů a skautek - největší dětská organizace, více než členů  2. největší dětskou organizací je Pionýr se členy  Česká tábornické unie - asi členů, hlásí se k trampingu  Asociace Turistických oddílů mládeže – ATOM (asi tisíc členů)  V duchu odkazu E. T. Setona vyvíjí činnost Liga lesní moudrosti – The Woodcraft League (asi členů)

 YMCA a YWCA (celkem asi členů)  Duha organizace pro volný čas, přírodu  Organizace mládeže zdůrazňující křesťanský přístup  Sdružení přátel Jaroslava Foglara, Klub mladých cestovatelů aj.  Prázdninová škola Lipnice – Outward Bound ČR

Ekologické organizace a aktivity ► Nejznámější a největší ekologické hnutí v ČR je Hnutí Brontosaurus (1 000 členů)  Ve své činnosti spojuje pobyt v přírodě s ekologickou výchovou dětí a mládeže ► Sdružení pro ekologickou výchovu Tereza - Rozvíjí aktivní výchovné formy pro hlubší pochopení vzájemných vztahů člověka, společnosti a planety Země ► Český svaz ochránců přírody ► Centra ekologické výchovy  Spojení ekologické výchovy s výchovou v přírodě

Nadace, fondy, programy ► V roce 1991 u příležitosti 400. výročí narození J. A. Komenského, k jehož odkazu se svou činností hlásí, byla založena Nadace Pangea  Pořádání konferencí s tematikou zaměřenou na rozvoj výchovy v přírodě  Vznik Fondu nadace Pangea pro rozvoj výchovy v přírodě pod názvem Lomikámen ► Projekt GO  Navazuje na prvotní projekty Prázdninové školy Lipnice / nyní koordinován FTK Olomouc  Je zaměřen na žáky přecházející ze základní na střední školu ► Cena vévody s Edinburghu  V současné době usiluje o dosažení tohoto odznaku více než 300 lidí z celé ČR

Organizace rozvíjející aktivity v přírodě v ČR   Působnost Českého svazu tělesné výchovy   Česká obec sokolská s velkou tradicí ( členů).   Mocná organizace Klub českých turistů (cca členů)   Český svaz rekreačního sportu a Asociace rekreační tělesné výchovy   Z iniciativy katedry sportů v přírodě vznikla při Asociaci vysokoškolského sportu sekce Netradičních sportů v přírodě

  Asociace školních tělovýchovných klubů   Pracuje zde ještě i sdružení nazvané Zálesák – Svaz pro pobyt v přírodě   Svaz tělesně postižených má v pořádání táborů v přírodním prostředí více než 20letou zkušenost   Podniková a odborová rekreace   Individuální neorganizovaný pobyt v přírodě, mezi českou mládeží je stále populární Tramping

Cestovní kanceláře ► Dobrodružné cestovní kanceláře nebo agentury ► Nabídka sportovních a prožitkových aktivit jako hlavní náplň nabízeného programu ► Spojení cestování a aktivního odpočinku ► Zaměření na odbornost a kvalifikovanost průvodců ► Dodržování bezpečnostních standardů

„Outdoorové“ firmy ► Čistě komerční organizace ► Hlavní důraz na programy pro rozvoj týmové spolupráce ► Cílovou skupinu účastníků představují zaměstnanci firem různých úrovní ve firemní struktuře ► Zaměření na další vzdělávání svých instruktorů /odbornost/ a dodržování bezpečnostních norem

Profesní sdružení pro zážitkové vzdělávání ► Reprezentovat obor zážitkového vzdělávání ► Sdružovat firmy působící na česko-slovenském trhu v oblasti zážitkového vzdělávání ► Garantovat dodržování etických pravidel ► Vytvářet platformu pro diskuzi na odborná témata ► Garantovat kvalitu nabízených služeb členských subjektů prostřednictvím certifikace ► Podporovat výzkum a vzdělávání v rámci oboru

Zdroje ► ► Neuman, J. a kol. Turistika a sporty v přírodě. Praha : Portál, ►