K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kanada.
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Téma hodiny: Kanada – obyvatelstvo a hospodářství, dokumentární film o americkém severu Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník Klíčová slova: Obyvatelstvo,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
Kanada.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
USA – hospodářský obr.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Mimoevropské regiony – Severní Amerika Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
KANADA.
Kanada Autor: Mgr. Marian Solčanský
Kanada.
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
KANADA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ – Pevniny a oceány Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Americké regiony Země jižního rohu VY_32_INOVACE_11_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
INDICKÝ OCEÁN Vodami Indického oceánu VY_32_INOVACE_12_35.. Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření.
Jihoamerické regiony Andské státy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_35.
Alpská země – náš soused Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_17_38.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_38.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Druhy a dvojice úhlů Konvexní, nekonvexní, ostrý, tupý, pravý, přímý, plný Vedlejší, vrcholové, souhlasné, střídavé VY_42_INOVACE_09_02.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
Č Í N A Asijské regiony VY_32_INOVACE_19_35
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Západní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
Niagarské vodopády VY_32_INOVACE_18_38
Amerika – Vodstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
ASIE - KAVKAZ VY_32_INOVACE_07-30 Ročník: VII. Vzdělávací oblast:
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Severní Amerika - Kanada
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kanada.
VY_32_INOVACE_12_Z5 7. KANADA ZŠ a MŠ HEJNICE 2011.
Významné průplavy světa
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Atlantský oceán VY_32_INOVACE_01_35
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.

Rozloha: 9,9 mil. Km2 Počet obyvatel: 31,3 mil. Hlavní město: Ottawa Největší stát Ameriky Člen Britského společenství národů Konstituční monarchie – formální hlavou státu je britská královna, kterou v zemi zastupuje guvernér 10 provincií, 3 teritoria Největší města Montreal, Toronto, Calgary, Vancouver,

Obr. 1

OTTAWA Obr. 2

Samostatná práce Které oceány omývají Kanadu ……………….. S kterými státy sousedí ……………. Jaká pohoří se zde nachází………….. Která jezera zde můžeme najít…………. Které řeky tudy protékají……………. Obr. 3

Které oceány omývají Kanadu: Atlantský, Tichý, Severní ledový oceán S kterými státy sousedí: USA Jaká pohoří se zde nachází: Skalnaté hory, Mackenzieovo pohoří, Labradorská vysočina Jaká jezera zde můžeme najít: Velké Medvědí jezero, Velké Otročí jezero, Winnipežské Které řeky tudy protékají: Mackenzie, sv. Vavřince Samostatná práce

Obyvatelstvo Potomci přistěhovalců - Anglokanaďané 60 % - Frankokanaďané 30 % Zbytek jsou potomci původních indiánů a Eskymáků Sportovně založený národ – lední hokej, lyžování, bruslení Obr. 4

Těžba surovin Bohatá ložiska rud ……………………………………… Významná je díky velké rozloze lesů těžba …………..a průmysl……… Ve vývozu ……………… a ……………… je Kanada 1. na světě Průmysl: … Zemědělství: na prériích se pěstuje ……………………………….. důležitý je také chov ……………………………. Doprava: letecká, železniční, lodní Samostatná práce s učebnicí

Těžba surovin Bohatá ložiska rud železa, niklu, ropy, plynu, uhlí a azbestu Významná je vzhledem k velké rozloze lesů těžba dřeva a průmysl dřevozpracující Ve vývozu dřeva a novinového papíru je Kanada 1. na světě Průmysl: hlavní odvětví je dopravní strojírenství vyrábějící železniční dopravní prostředky, malá letadla, sněžné skútry Zemědělství: na prériích se pěstuje pšenice a kukuřice důležitý je také chov skotu a drůbeže i kožešinových zvířat Doprava: silniční, letecká, železniční

Geopolitical map of Canada.png. In Wikipedia, otevřené encyklopedie. [online] [cit ]. Dostupné z: Zdroje Obr. 1 Niagara watervallen canada.jpg. Niagara watervallen canada.jpg [online] [cit ]. Dostupné z: Obr. 2 DVOŘÁK, Jiří, Alice KOHOUTOVÁ a Pavel TAIBR. Zeměpis 7: pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Praha: Fraus, 2005, 128 s. ISBN c Obr. 3 Soubor:Canada v Finland junior exhibition.png. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Obr. 4 Soubor:OttawaCollage.png. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online] [cit ]. Dostupné z:

Autor: Radomír Schoř Vytvořeno: Ročník: sedmý Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Regiony světa Téma: Severní Amerika Pomůcky: Dataprojektor, PC, USB, učebnice, atlas Anotace: Vzdělávací materiál je určen k probírání učiva o Kanadě Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Kanada