 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Finanční možností svépomocných skupin
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
ministryně pro místní rozvoj
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Interaktivní personální portál
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Pracovní setkání 28. června 2007
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Ministerstva zdravotnictví ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Financování vybraných sociálních služeb prostřednictvím výzev MAS
Reforma psychiatrické péče
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Příprava operačních programů
Aktuální dotační příležitosti IROP
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Místní akční plány vzdělávání Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014 – Česká republika obdržela postupně formální připomínky k jednotlivým operačním programům  do konce roku 2014 měly být ze strany EK finálně přijaty pouze programy, ke kterým již EK nebude mít žádné připomínky a jejichž připomínky byly vypořádány do 24. listopadu (možná OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost a OP Životní prostředí)

 Formální vyjednávání  velká část sporných otázek vyřešena v rámci neformálního dialogu, nyní řešeny spíše technické detaily připomínkované Evropskou komisí  Integrovaný regionální operační program  dopracována Koncepce návazné péče – výchozí dokument popisující mechanizmus podpory infrastruktury poskytovatelů zdravotních služeb (MZ ČR schválilo 2. prosince 2014)  Pod vedením MMR zahájil činnost „Pracovní tým“ pro oblast zdravotnictví v IROP – zástupci MMR, MZ ČR, Regionálních rad  Plán výzev zatím nebyl oficiálně představen

 Integrovaný regionální operační program  Po zkušenostech z období větší důraz na strategický rozměr projektu (odkaz na strategický dokument, ze kterého potřeby podpory vychází) efektivitu vynakládaných prostředků – přístrojová komise MZ, zapojení pojišťoven do procesu výběru projektů

 vzájemné synergie mezi podporovanými projekty uvnitř programu i mezi programy (psychiatrická péče: vytvoření infrastruktury + poskytování nové služby, vysoce specializovaná péče a na ni návazná péče + prevence nejčastějších onemocnění…)  První výzva je očekávána v červnu 2015 – podpora vysoce specializované péče – onkogynekologie a perinatologie – příjemci budou centra vysoce specializované péče, tedy jak organizace zřizované MZ, tak i další subjekty, které mají statut centra  Září 2015 – výzva směřující k podpoře návazné péče  2016 – výzva směřující k reformě psychiatrické péče

 Operační program Zaměstnanost  Na základě požadavků EK větší důraz na vzdělávání zdravotnického personálu, zohlednění Specifických doporučení Rady pro ČR (v případě zdravotnictví efektivizace péče) – podpora zdraví a prevence nemocí jako nástroj efektivizace systému  První výzvy pro projekty realizované MZ ČR a jeho příspěvkovými organizacemi – září 2015