Aneb Jak žít ekologicky Autor: Richard Wiesner Prezentace pro začínající ekology.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Význam vody pro člověka
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Čínské pořekadlo.
Den Země – svátek planety
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ / /34
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ANEŽČINY NAUČNÉ EKOSTEZKY PROJEKT REGION spolufinancovaný evropským sociálním fondem a rozpočtem ČR.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklace a odpad.
Co víš o recyklaci?.
Kdo jsme..? -jsme československý vodní institut, který zkoumá vodu doslova do kapičky a snaží se tak pomoct celému světu…,který je už tak moc nečištěný.
Životní prostředí Petr Machala.
DEN ZEMĚ TEST.
Ekologie jako věda Obory ekologie.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
energie má své dobré stránky ale i špatné ENERGIE.
EVVO aktivity pro školy
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad nakládání s odpady a recyklace jednotlivých.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Životní prostředí ČR černé skládky recyklace ochrana lesů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Třídění odpadů,recyklace
Ochrana přírody a životního prostředí.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
EKOŠKOLA.
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Ochrana přírody a životního prostředí.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Odpady a příroda.
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Aneb Jak žít ekologicky Autor: Richard Wiesner Prezentace pro začínající ekology

Co to je,,Ekologie“ Ekologie, je určité chování k přírodě Ekologicky smýšlející člověk se snaží přírodu chránit, zatímco neekologicky smýšlející člověk ji buď nevědomě nebo úmyslně poškozuje

Co je ekologické Ekologické je cokoli, co nijak neškodí přírodě, ale naopak jí pomáhá s rozvojem Např.: Třídění odpadů, sázení stromů, zvelebování zahrad, ochrana živočichů, … Co k ekologii potřebujete: nic. Jen zdravý selský rozum a trochu té lásky k přírodě

Co není ekologické Neekologicky se chová převážná část lidí na Zemi Často o tom sami ani neví Neekologicky se totiž můžete chovat i ve spánku Např.: vyhazování odpadků na ulici, špatné topení, časté ježdění autem, …

Co je recyklace Recyklace je složenina dvou slov (RE+CYKLACE) RE = předložka, navrácení k původnímu nebo jinému účelu (REkvalifikace, REinkarnace,…) nebo v češtině předložka PŘE……… CYKLACE = koloběh, okruh RECYKLACE = navrácení ke stejnému nebo jinému účelu Co lze recyklovat: papíry, plasty, kovy, sklo, …

Proč je ekologie a recyklace důležitá Ekologie je ochrana přírody a součástí přírody je i člověk. To znamená, že když zničíme přírodu, zničíme i sebe V pohádce Wall-i staví robot mrakodrapy odpadků a my tak skončit určitě nechceme, ZEMĚ není SKLÁDKA

Je šance na záchranu? Samozřejmě že je, připojíte-li se k naší skupince, ukážeme vám jak na to a vy to můžete roznášet po světě Snažte se přírodu chránit Příroda není proti člověku, to člověk je proti přírodě

Závěr Děkujeme za shlédnutí prezentace Najdete nás na stránkách:,,biofight.webnode.cz“ Ahoj a přírodě zdar!