OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je financován z programu OPL ZZ a státního rozpočtu.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Aktivní politika zaměstnanosti aneb podpora zaměstnanosti
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty realizované Úřadem práce ČR, Krajskou pobočkou v Olomouci
„Vzdělávejte se pro růst
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Projekt „Vzdělávejte se!“
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Stav realizace 2011 Ondřej Rut Rada ředitelů AutoSAP
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Aktivní politika zaměstnanosti Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Představení dodatku smlouvy s DSO
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Individuální projekt OP VVV
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Cesta k uplatnění na trhu práce
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV

VZDĚLÁVÁNÍ OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV

■ Projekt podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II ■ Příjem žádostí zahájen od dubna 2016 na okresních a krajských pobočkách Úřadu práce ČR ■ Alokace na celou ČR 3,5 mld. Kč, na Ol. Kraj 250 mil. Kč ■ Realizace 2016 – 2020 ■ Dotace 85% na odborné vzdělávání zaměstnanců, profesní vzdělávání, jazykové vzdělávání. a dotace 100% na mzdové příspěvky zaměstnanců PROJEKT POVEZ II OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV

■ Výzva č. 03_16_043 ■ Podnikové vzdělávání, vyhlašuje MPSV ■ Velké vzdělávací projekty (cca od 1 mil. Kč), dotace až 85% ■ Plánovaný příjem žádostí až ■ Alokace na celou ČR 1,5 mld. Kč ■ Profesní vzdělávání zaměstnanců zaměřené na odborné i klíčové kompetence. Vzdělávání poskytované v oblasti IT, jazyků, softs skills a odborných dovedností. OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST (OPZ) OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV

PRACOVNÍ MÍSTA OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV

■ Vyhlásí v květnu 2016 krajská pobočka ÚP ČR ■ Zaměřeno na absolventy ve věku do 29 let bez pracovních zkušeností (max. 2 roky v součtu). ■ Dotace na odborné praxe realizované formou SÚPM vyhrazených u zaměstnavatelů (úhrada mzdy do výše ? předpoklad cca Kč) ■ Dotace na úhradu mzdových nákladů mentora ■ Doba praxe je 6 – 12 měsíců ■ Alokace na Olomoucký kraj: 81 mil. Kč ■ Doba realizace projektu:květen 2016 – Záruky pro mladé v Olomouckém kraji OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV

■ Žádosti přijímají pobočky Úřadu práce ČR ■ Vytvoření nebo vyhrazení SÚPM pro osobu, která vzhledem k věku, zdravotnímu stavu, péči o dítě nebo jiným důvodům, má ztíženou možnost uplatnění na trhu práce ■ příspěvek je poskytován v maximální výši tisíc korun/měsíc na maximální dobu 6-ti měsíců. ■ Zaměstnavatel musí s uchazečem sjednat pracovní poměr na dobu určitou v délce trvání nejméně jednoho roku nebo na dobu neurčitou. Společensky účelná pracovní místa OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV

OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV Děkuji Vám za pozornost. Martin Dýčka Okresní hospodářská komora Přerov Generála Štefánika 8, Přerov Tel: