Název školyZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školyKomenského 305, Zlonice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.3655, Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_11.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počátky řecké civilizace a velká kolonizace
Advertisements

Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
AZ KVÍZ Starověké Řecko.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 21- ŘeckoAnotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Řecka Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
REGIONY EVROPY JIŽNÍ EVROPA.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Evropské regiony- Jižní Evropa - Řecko
Oblast: Jižní Evropa Řecko
Itálie 30. září 2005.
Itálie a Řecko Z_117_Evropa_Itálie a Řecko
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
ŘECKO Martin VRZALA.
Řecko - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Itálie Kryštof Lehečka.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
* Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název : VY_52_INOVACE_5.2.1.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Středomořské země Řecko - Atény Portugalsko - Lisabon Itálie - Řím Španělsko.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š0_03.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š04_s01_01.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š12_s01_01.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa-Poloha a členitost Evropy Název sady: Zeměpis 7. ročník.
ŘECKO A BULHARSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_16_Řecko a Bulharsko Téma: Vlastivěda.
VY_32_INOVACE_07-54 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – Jižní Evropa (Itálie,
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školyZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školyKomenského 305, Zlonice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_10.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
A-1.  studentům a učitelům:  základních,  středních,  vysokých škol  zájemcům o přírodní vědy Dle aktuálních potřeb je možné využít:  celého rozsahu.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_07.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.9 Evropa – jeden ze světadílů Téma: Česká republika jako součást.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š04_s01_02.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Zeměpis - Řecko Číslo DUM: VY_32_INOVACE_18 Autor: Marcela Holíková
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_2B_19_SEVERNI_EVROPA ZEMĚPIS 8.ROČNÍK Severní Evropa
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Geografie ostrovů Řešení úkolů vypracovali:
Zeměpis - Itálie Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Marcela Holíková
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Autor: Mgr. Libor Hrbek Název: VY_32_INOVACE_8A05Z6-8_Itálie – 1. díl
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Srbsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola Václava Hejny Červený Kostelec
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Slovní druhy.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
ČESKÁ REPUBLIKA.
Jižní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Řecko Anet a Šárka 5. A.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Řecko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt čCZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_343.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Německo Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Transkript prezentace:

Název školyZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školyKomenského 305, Zlonice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_11 PředmětVlastivěda Téma (název prezentace)Cestujeme po Řecku AutorMgr. Světlana Kopecká Metodický popis (anotace) pro 5.ročník ZŠ -Interaktivní seznamování s Evropskými státy -Materiál je prokládán videoukázkami, interaktivními prohlídkami, fotografiemi -Interaktivní slepá mapa – jména evropských států -Je možné použít pro samostatnou práci žáků, každý žák může čerpat poznatky podle zadání od učitele a pak předat spolužákům -Na konci prezentace - vědomostní kvíz hravou formou

Str. 2 – metodický pokyn Str. 3 – vysvětlivky symbolů Str. 4 - video – seznámení se státem (3:24 minuty) Str. 5 – přehled o daném státě – možné použít jako výpisky do sešitu Str. 6 – interaktivní mapa států Evropy – lze využít k nácviku nebo ke zkoušení – po kliknutí na ikonku se objeví název státu Str. 7 – video s typickou řeckou hudbou, památky Řecka Str. 8 – interaktivní mapka Řecka – po kliknutí na informační ikonu se otevře stránka, která dané místo přibližuje /odkazy na stránky s fotografiemi, virtuálními prohlídkami, portály pro získávání dalších informací/ Str. 9 – 17 – stránky, na které nás odkazuje str. 8 – jednotlivé ikonky /viz. vysvětlivky na str. 3/ Str. 18 – shrnutí – když se řekne Řecko Str. – 19 – kvíz – klikni na správnou odpověď (pokud odpověď nebude správná, tak zmizí, pokud bude správná, zvýrazní se a zmizí odpovědi nesprávné) Str. 21 – použité zdroje Metodický pokyn

Znamená: podívej se na video Znamená: otevři virtuální prohlídku Znamená: prohlídni si další foto Znamená: poslechni si ukázku Pokud narazíš na různé ikonky smajlíků a značek, klikni na ně a chvilku čekej (musíš být připojený na internet, aby to fungovalo) Znamená: zapisuj si, pracuj, zjišťuj informace Znamená: vrať se na mapu Znamená: klikni pro další informace Znamená: skončil jsem práci, chci dál

Řecká republika Balkánský poloostrov + ostrovy rozkládá se na pevnině a ostrovech členem EU hlavní město Athény Dunaj, Váh ostrovů kolem 1400, 169 obydlených euro pěstování oliv, citrusů, vinné révy, tabáku, bavlny turistika – mnoho antických památek

Sicílie Sardinie

Najdi ve své mapě, pak klikni na příslušné informační tlačítko a prohlédni si

Kréta Kréta je největší řecký a celkově pátý největší ostrov ve Středozemním moři. Podle starořeckých mýtů je Kréta považována za místo zrození Dia - vládce olympských bohů. Nachází se zde spousta přírodních památek. Kréta je největší řecký a celkově pátý největší ostrov ve Středozemním moři. Podle starořeckých mýtů je Kréta považována za místo zrození Dia - vládce olympských bohů. Nachází se zde spousta přírodních památek. Železná brána na soutěsce SAMARIA Soutěska, která se svou délkou 16 km řadí mezi nejdelší v Evropě.

Bludiště Minotaura Kréta Vykopávky obrovského paláce – palácového komplexu, který má asi 1000 místností různých funkcí, jenž byly navzájem provázány chodbami, připomínající bludiště – labyrint.

Rhodos

Mykonos

Lefkada

Santorini

Samos V klasické antice byl ostrov centrem kultury a bohatství. Významnými rodáky byli například Pythagoras – matematik Ezop – spisovatel – bajky. V klasické antice byl ostrov centrem kultury a bohatství. Významnými rodáky byli například Pythagoras – matematik Ezop – spisovatel – bajky.

Athény Hlavní město Řecka. Ve městě je nespočet antických památek a jedním z hlavních zdrojů příjmů města je cestovní ruch. V roce 1896 se zde konaly první novodobé olympijské hry. Hlavní město Řecka. Ve městě je nespočet antických památek a jedním z hlavních zdrojů příjmů města je cestovní ruch. V roce 1896 se zde konaly první novodobé olympijské hry. Virtuální prohlídka s typickou řeckou hudbou Ovládá se tažením myši po ploše DOPORUČUJI

Athény

Když se řekne Řecko

Který ostrov nepatří Řecku Lefkada Kréta Sicílie Hlavní město Řecka Vatikán Benátky Athény V Řecku je nejvíce památek antických barokních moderních Řecko najdeme na mapě Evropy na jihu severu západě Spisovatel bajek pocházející z Řecka Mozart Ezop Straus Největší řecký ostrov Lesbos Samos Kréta Vyzkoušej své vědomosti – klikni na správnou odpověď

Použité zdroje: Mapa - LIUZZO, David. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Rhodos - LORD MAKRO. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Kréta - CITYPEEK. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Mykonos - GORSKI, Heiko. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Lefkada - MAJU [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Santorini – dveře - KAPOUTSIS, Klearchos. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Santorini - KAPOUTSIS, Klearchos. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Pythagoras - GALILEA. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Pythagoreium - BECKERT, Christopher. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Athény - DIMBOUKAS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Ezop - AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obrázky smajlíků čerpány - Pokud není uvedeno jinak, jsou obrázky čerpány z fotoarchivu autorky.