Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Škola pro 21. století Autor: Mgr. Markéta Žižková Datum/období: Podzim Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma sady: Český jazyk pro 1. stupeň Název: VY_32_INOVACE_

2 Anotace Inovativní pomůcka k výuce českého jazyka na základní škole. Téma popis cesty. První a druhý snímek – úvod, anotace Třetí snímek - výkladový Čtvrtý snímek - společná práce učitele a dětí. Děti popisují podle obrázku, cesty mohou zakreslovat do zadání. Po kliknutí na smajlíka a následný obrázek se spustí písnička ( Na pátém a šestém snímku již děti mohou pracovat samostatně, či nejprve s učitelem a poté sami. Cestu zakreslí do zadání. Sedmý a osmý snímek – samostatná práce. Pomocí pera zapíší adresu, ulice.

3 Popis Popisujeme vždy co nejkratší cestu – JASNĚ, STRUČNĚ. Můžeme použít slova zahnout vlevo/vpravo, rovně, přes, kolem atd.

4 Až splníš úkol, klikni na mě!
Vysvětli kouzelníkovi, jak se dostaneš ze Severní Ameriky do Austrálie, z Asie do Jižní Ameriky, z Afriky do Evropy. Trasy zakresli. Až splníš úkol, klikni na mě! Když jste si tak hezky za cestovali po celém světě, poslechněte si písničku o jednom cestovateli.

5 Vysvětlete cizinci podle plánu města, jak se dostane z nádraží do hotelu. Cestu zakresli.

6 Petr bydlí na Dvořákově ulici číslo 5
Petr bydlí na Dvořákově ulici číslo 5. Je to žlutý dům na náměstí s vchodem naproti poště. Popiš kudy půjde Petr na stadion, cestu vyznač.

7 Chcete poslat Petrovi dopis. Nejprve vymyslete Petrovi
příjmení, ve kterém městě bydlí, a napište jeho adresu.

8 Zkuste vymyslet názvy náměstí a ulic. Zapište
je do plánku a nezapomeňte na velká písmena.

9 Použité zdroje Použitá literatura: Internetové odkazy: Jiné zdroje:
Český jazyk pro 3 ročník základní školy, učebnice, Didaktis. Internetové odkazy: NĚMEČEK, Jaroslav.  [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN.  [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN.  [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN.  [cit ]. Dostupný na WWW: Jiné zdroje: Obrázek autora


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov"

Podobné prezentace


Reklamy Google