Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

* Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název : VY_52_INOVACE_5.2.1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "* Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název : VY_52_INOVACE_5.2.1."— Transkript prezentace:

1 * Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název : VY_52_INOVACE_5.2.1 Z8_ 11 * Téma : Řecko Ročník : 8. * Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Prezentace umožní žákům vytvoření reálné představy o Řecku. Žáci se seznámí s přírodou, specifickými charakteristikami hospodářství a charakterem kultury Řecka, pracovní listy slouží k opakování učiva o dané oblasti. Materiál byl určen pro interaktivní tabuli. Pracovní listy se dají použít také tištěné na papíře. Kde je možnost připojení více myší, lze využít systém Multiple-Mouse k soutěži mezi žáky. Cílová skupina: 8.ročník

3 * Řecko

4

5 Řecko AthényEU, NATO Balkánský, Peloponés, Korintský, Kréta, Kyklády nikl

6 Akropolis Athény Athény – Akropolis

7 Appolónův chrám

8

9 Rhodos

10 Řecko tabák, bavlník, olivy, ovoce textil, obuv, lodě, cestovní ruch Soluň(Thesaloniki)

11 Parthenon

12

13

14

15 Řecku patří ostrov: SICÍLIE MALTA KRÉTA

16 Peloponés je: přístav poloostrov ostrov

17 Řecko vyniká dopravou: silniční železniční vodní

18 Doplň věty: Řecko leží na poloostrově ………………………. a …………………., které odděluje ……………… průliv. K Řecku náleží množství ostrovů, z nichž nejznámější je ostrov …………….. s památkami na starověkou kulturu …………….. Turisté obdivují zříceniny starověké …………….. v hlavním městě …………………. Hojně navštěvován je také klášter …………………… V Řecku se pěstuje hlavně ……………………….

19 Doplň věty: Řecko leží na poloostrově Balkánském a Peloponés, které odděluje Korintský průliv. K Řecku náleží množství ostrovů, z nichž nejznámější je ostrov Kréta s památkami na starověkou kulturu minojskou. Turisté obdivují zříceniny starověké Akropolis v hlavním městě Athény. Hojně navštěvován je také klášter Meteora.V Řecku se pěstuje hlavně olivy, citrusy, fíky, víno, tabák, bavlník.

20 Ilustrace – www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "* Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název : VY_52_INOVACE_5.2.1."

Podobné prezentace


Reklamy Google