Muzejní pedagog jako klíčový nástroj v komunikaci s veřejností Mgr. Zdeňka Kulhavá, Muzeum východních Čech v Hradci Králové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Asociace aktivních škol
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Muzejní management.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Spisová služba jako služba. Spisová služba  Je spisová služba opravdu službou? -v mnoha případech nikoliv, a to zejména pokud je vykonávána prostřednictvím.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt K2 Klíčová aktivita Metodická podpora uznávání neformálního vzdělávání Mgr. Daniela Havlíčková, garantka Ing. Zuzana Kratinohová, odborná pracovnice.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
O službě Webmium WEBMIUM je jednoduchý nástroj umožňující drobným a středním podnikatelům vytvoření a správu profesionálně vypadajících webových stránek.
Národní soustava povolání (NSP) Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)  
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
nová on-line prezentace muzejních a galerijních sbírek Mgr. Jakub Hauser, Národní muzeum.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Veřejné informační služby a Standardy ISVS
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Galerie umění Karlovy Vary PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE – květen 2016 Edukátorem snadno a rychle? Mgr. Lenka Tóthová.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
KNIHOVNA Jihomoravského muzea ve Znojmě se představuje - základní knihovna se specializovaným knihovním fondem, zapsaná podle zákona v evidenci knihoven.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
9. Stát, politický systém, demokracie 10. Nástroje veřejné politiky Prameny: Dvořáková, Vladimíra – Kunc, Jiří Demokracie a ústavnost. Praha: Karolinum.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Společnost sociálních pracovníků ČR
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Ekonomický základ veřejné správy MP313K Úvod do studia veřejné správy 9. přednáška doc. JUDr. Petr Havlan, CSc. Definujte zápatí - název.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Klíčové aktivity projektu
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Muzejní pedagog jako klíčový nástroj v komunikaci s veřejností Mgr. Zdeňka Kulhavá, Muzeum východních Čech v Hradci Králové

Není to tak složité, abych to nemohla říci jednoduše, a není to tak jednoduché, abych to nemohla říci složitě. Mnoho názvů často označujících totéž Malá x velká muzea – kumulace funkcí

Co vedení muzeí chce Udělat dojem na zřizovatele – návštěvnost Dobrá image – spokojený návštěvník Být moderní - interaktivní prvky Vzdělaný a schopný průvodce Širokospektrální záběr cílových skupin

Co si vedení muzeí myslí Návštěvnost muzeí určuje kvalita výstav (ve smyslu odbornosti) Programy pro veřejnost zvládne dělat kdokoli Význam edukačního pracovníka pro instituci není tak výrazný, jako odborných pracovníků

Nerovné hodnocení edukačního a odborného pracovníka Nerovnost v hodnocení náročnosti práce Nerovnost v hodnocení odbornosti práce Nerovnost v platovém ohodnocení Příčina: Absence pracovní pozice v katalogu prací mailto: g_praci_UZ_1_10_2010.pdf?subject=Nařízení vlády č. 222/2010 Sb., o katalogu prací ve veřejných službách a správě Muzejní edukátor v Národní soustavě povolání mailto: soustava povolání

Národní soustava povolání NSP je neustále doplňovaný katalog popisů povolání dostupný široké veřejnosti prostřednictvím internetu NSP umožňuje lepší mobilitu pracovní síly na základě potřeb pracovního trhu Tvorba a aktualizace NSP je definována zákonem č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti (§ 6)

Národní soustava povolání „ Ministerstvo práce a sociálních věcí zabezpečuje tvorbu a v souladu s vývojem trhu práce aktualizaci Národní soustavy povolání a zveřejňuje ji v elektronické podobě způsobem umožňujícím dálkový přístup. Na její tvorbě a aktualizaci spolupracuje se správními úřady a územními samosprávnými celky a bere v úvahu návrhy osob působících na trhu práce.“ (zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, § 6, odst. f)

Národní soustava povolání Kurátor Muzejní edukátor

Hledejme důvody proč ano, nikoli proč ne Kritiku stavu využijme jako výchozí bod Diskutujme a hledejme cestu, jak věci změnit I zdánlivě sebevíc komplikované řešení může s usilovnou pílí vykrystalizovat v to nejjednodušší

„Muzejní pedagogové se každodenně podílí na obhajobě významu muzea jako místa podněcujícího široké poznání světa.“ (TOMEŠKOVÁ, K.: Muzejní pedagogika – historie, současnost a vize oboru. In: sborník příspěvků Muzeum a proměny společnosti. Praha: Asociace muzeí a galerií České republiky, 2015, s. 50)

Mgr. Zdeňka Kulhavá kurátorka Kontakt Muzeum východních Čech v Hradci Králové Opletalova 334, Hradec Králové 1 tel.: ,