XXIII. Seminář STMOÚ, Brno 9.-11. května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno 9.-11. května 2012 T-MAPY spol. s r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podklady pro GP vydávané z ISKN prostřednictvím NVF
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Ministerstvo vnitra říjen – listopad Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Změny v poskytování dat územní identifikace
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Základní principy Ing. Zdeňka Máchová Ing. Tomáš Kántor listopad 2011 Integrace ARES se systémem ZR.
RÚIAN Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Kontroly dat RÚIAN a jejich opravy
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN)
Základní registry veřejné správy
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Zeměměřické a kartografické služby ČR – současná nabídka, řešení, cíle, problémy a výzvy ke spolupráci Michal Traurig
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Současný stav a další vývoj RÚIAN
Úvodní slovo Ministerstva vnitra „ fiat lux“ budiž světlo Mikulov, 6. září 2011.
Základní registry – řešení GORDIC
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Digitální mapa Prahy.
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2006.
Soubor popisných informací (SPI) ISKN 2
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2007.
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Základní registry.
RÚIAN základní informace
Městský informační systém GIS HRADEC KRÁLOVÉ
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová. 2 Obsah prezentace Praha  Vznik nesouladů  Porovnání a kontroly dat RÚIAN  Kontrola stavebních objektů.
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního systému katastru nemovitostí ČÚZK (projekt RUIAN) Český.
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
Jak to celé bude fungovat dohromady RNDr. Petr Tiller Odbor hlavního architekta eGovernmentu MV ČR Reg.č. projektu: CZ 1.04/4.1.00/
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN) Ing. Tomáš Holenda, Ing. Jiří Košťál oddělení RÚIAN odboru 24, ČÚZK Konference „Osvěta k základním.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Reklamace Provázanost ISÚI a ISKN Hana Gubániová.
Městský úřad Nový Bydžov 7. prosince 2011 Ondřej NEUMAN, Martin KOŘÍNEK Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Informace pro externí administrátory
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Transkript prezentace:

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. Centrální registry a aplikace společnosti T-MAPY Petr Havelka, Jan Zavřel T-MAPY spol. s r.o.

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. rok založení pracovníků sídlo v Hradci Králové, pobočky v Praze, Brně, Ostravě člen T-Kartor Group (Švédsko, Finsko, Norsko, USA) Rozsah činnosti: software, data a služby pro geografické i jiné informační systémy subjektů všech úrovní veřejné správy, komerční sféry a dalších oblastí Certifikace ISO: 9001:2009, 14001:2005 a :2006 Představení společnosti T-MAPY Profesionálně vystupující, odborně silná, pružně reagující a ekonomicky stabilní firma

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. T-MAPY a základní registry n Společnost T-MAPY se na spuštění registrů intenzivně připravuje n Jsme připojeni do testovacího rozraní ISZR n Testujeme služby z aktuálního katalogu n Dnes Vám chceme poskytnout základní informace o nových možnostech našich aplikací

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. OVM a ISZR n Povinnost registrace AIS jako nutná podmínka o pro zřízení přístupu k ISZR po o Pro testovací provoz není nutné, ale 1.7. se blíží… n Doporučujeme registrovat všechny aplikace T-WIST za Váš úřad jako jeden celek pod názvem T-WIST n V případě, že jste se rozhodli pro napojení celého úřadu na ZR přes jedno rozhranní – dejte nám vědět s kým ať můžeme začít domlouvat jeho sdílení

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. Aplikace T-WIST a registry n Současnost: o T-WIST REN – zdrojem je Katastr nemovitostí spravovaný ČÚZK o T-WIST ÚIR-ADR – zdrojem je kombinace ÚIR-ADR spravovaného MPSV & ÚIR-ČSÚ spravovaného Českým statistickým úřadem n Budoucnost: o T-WIST REN – data pro něj bude nutné i nadále aktualizovat z výměnných formátů. Napojením jen na referenční data RUIAN bychom přišli o mnoho důležitých informací. (referenční data budou automaticky ověřována proti ISZR) o Práce s územní identifikací – V maximální míře využít data ISUI včetně automatických aktualizací a doplnění o vlastní adresy a budovy, které nejsou součástí ISUI

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. Aplikace T-WIST a registry n Nově poskytované funkce našich aplikací: o provádění ověřovacích dotazů na referenční data systému základních registrů o automatická aktualizace lokální databáze obsahující data katastru nemovitostí a územní identifikace

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. Nové registry a problémy n Fakta o datech RUIAN: o jsou pouze výřezem databáze ISKN a ISUI o neobsahují informace o vlastnících parcel o nedistribuují grafickou část ISKN (SGI) v detailu výměnného formátu VFK o evidují jen definiční body budov s adresou, ale neřeší další stavby evidované v systémech územní identifikace vedené u našich zákazníků

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. Řešení T-MAPY n Udržování lokálních databází našich uživatelů i nadále n Aktualizované importní linky do našich aplikací: o VFK do REN o ISUI(RUIAN) do adresního systému o Referenční údaje budou průběžně aktualizovány

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. Cíl řešení T-MAPY n Umožnit zákazníkům dosavadní rozsah a kvalitu služeb našich aplikací n Kvalitně udržovat dosavadní lokální databáze n Rozumně využít nové kvality služeb Základních registrů n Komfortní práce s našimi aplikacemi i v době Základních registrů

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. DOTAZY ?

XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. Děkujeme za pozornost. Petr Havelka GSM: Jan Zavřel GSM: T-MAPY spol. s r.o. Špitálská 150, Hradec Králové tel.: , fax: