Modem usb/photos/sm/modem.jpg

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Síťové prvky.
Advertisements

Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Přídavná zařízení.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
PC SÍTĚ I.
INTERNET.
IT ESSential I. 8. Networks. 2 Rozdělení sítí  LAN  skupina hosts vzájemně propojených zařízení s jednotnou správou (jednotné řízení bezpečnosti, přístupu,
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Modem Modem je zařízení umožňující vzájemné datové propojení dvou počítačů pomocí telefonní linky, přesněji – potřebujeme dva modemy, každý na jednom konci.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
Hardware a software.
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Internet Eva Suchardová. Co je to internet Internet je celosvětová síť (WAN). Prakticky se skládá z mnoha menších sítí, jež jsou vzájemně propojeny. Pro.
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Síťové prvky.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
INTERNET Možnosti připojení.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
INFORMATIKA 8 Modem III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Druhy připojení k internetu
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Připojení k rozlehlých sítím Základy počítačových sítí Lekce 12 Ing. Jiří ledvina, CSc.
GSM.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Počítačové sítě Přenos dat © Milan Keršláger
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Telefonní zásuvka Telefonní zásuvka slouží k připojení telefonu. Dále slouží k připojení kabelového internetu,ale dnes už je nevýhodné používat kabelový.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
Inf Struktura sítě internet. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_02_Inf6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Připojení k.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu.
Datové komunikace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Typy připojení k internetu
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Možnosti připojení k internetu
Internet – historie, možnosti připojení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
INTERNET - TERMINOLOGIE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
MODEM.
Scanner, modem, reproduktor, plotter:
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Modem usb/photos/sm/modem.jpg

Modem je zařízení pro převod mezi analogovým a digitálním signálem. Modem je zařízení pro převod mezi analogovým a digitálním signálem.analogovýmdigitálnímsignálemanalogovýmdigitálnímsignálem Modem je zkratkové slovo z výrazu „modulátor demodulátor“. Modem je zkratkové slovo z výrazu „modulátor demodulátor“.zkratkové slovomodulátor demodulátorzkratkové slovomodulátor demodulátor Modemy se používají především pro přenos digitálních dat pomocí analogové přenosové trasy. Přenosová trasa může být telefonní linka, koaxiální kabel, radiový přenos apod Modemy se používají především pro přenos digitálních dat pomocí analogové přenosové trasy. Přenosová trasa může být telefonní linka, koaxiální kabel, radiový přenos apodtelefonní linkakoaxiální kabelradiovýtelefonní linkakoaxiální kabelradiový Něco o něm

Typy modemů Modemy pro komutované (vytáčené) připojení do standardní analogové telefonní sítě Modemy pro komutované (vytáčené) připojení do standardní analogové telefonní sítě terminálové adaptory - TA někdy též nesprávně zvané „ISDN Modemy“ pro připojení do digitální telefonní sítě terminálové adaptory - TA někdy též nesprávně zvané „ISDN Modemy“ pro připojení do digitální telefonní sítěISDN Modemy pro pronajaté propojení bod-bod, linka typu dvou-drát nebo čtyř-drát Modemy pro pronajaté propojení bod-bod, linka typu dvou-drát nebo čtyř-drátbod-bod modemy pro širokopásmové kabelové připojení k internetu - CableDSL modemy pro širokopásmové kabelové připojení k internetu - CableDSL CableDSL Modemy pro širokopásmové telefonní připojení k internetu - ADSL Modemy pro širokopásmové telefonní připojení k internetu - ADSLADSL GSM, UMTS modem/karta pro datové propojení přes síť GSM, UMTS viz GPRS, EGPRS, HSDPA GSM, UMTS modem/karta pro datové propojení přes síť GSM, UMTS viz GPRS, EGPRS, HSDPAGSMUMTSGPRSEGPRSHSDPAGSMUMTSGPRSEGPRSHSDPA různé radio modemy (plně duplexní a poloduplexní)‏ různé radio modemy (plně duplexní a poloduplexní)‏radio modemyplně duplexnípoloduplexníradio modemyplně duplexnípoloduplexní

První telefonní modemy vznikly v 50. letech 20. století v rámci amerického vojenského projektu SAGE. Původní modemy pracovaly s maximální rychlostí 300 bit/s, později byla maximální rychlost postupně zvyšována na 1200 bit/s, 2400 bit/s a 9600 bit/s. Dnešní telefonní modemy pracují nejčastěji podle standardu ITU-T V.90, který definuje maximální rychlost 56 kbit/s pro download a 33,6 kbit/s pro upload. Už méně se ví, že na rychlosti 300bit/s i tyto modemy začínají navazovat spojení. Je to proto, že se i na velmi nekvalitní lince dohodnou na základních informacích, jako je rozeznání se jako modemy. Pak teprve přechází do rutin na vyšších rychlostech. 20. stoletíbitITUV stoletíbitITUV.90 Historie rris_cm300.gif

Modemy (interní) Modem nám umožňuje pomocí stávajících telefonních linek zprostředkovat komunikaci mezi vzdálenými počítači. K tomuto spojení nepotřebujeme kromě telefonu, počítače a modemu žádné další zařízení. Můžeme tedy realizovat dálkové spojení bez samostatných kabelů či bezdrátových spojů všude tam, kam vede telefon. Teď vám vysvětlím rozdíl mezi modemy interními a externími. Interní neboli vnitřní modem je na rozšiřující kartě počítače. Kabel spojuje tuto kartu se zásuvkou telefonního vedení. Oproti tomu externí (česky vnější) modem je umístěn vedle počítače. Obecným pravidlem je to, že externí provedení je VŽDY lepší, než provedení interní. Interní modemy mají pouze jednu výhodu - jsou levné. Jsou tři základní skupiny připojení: Analogovým připojením rozumíme v tomto případě připojení přes klasické telefonní linky. Přenos po takovýchto linkách je pomalý a nekvalitní. Největšími výhodami jsou dostupnost a cena. Na druhou stranu digitální připojení poskytuje nejen komfort z hlediska stability a kvality, ale mnohdy také výhodu ve větší rychlosti připojení. Typů digitálního připojení existuje dnes celá řada - nejběžnějšími jsou pevné linky, ISDN, CATV (kabelovou televizi), a další.