Rybolov Petra Suchá. Rybolov Aneb od udice na talíř Rybaření Druhy ryb Jak se stát rybářem Jak se stát rybářem Kapr obecný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Jak se stát rybářem Rybářský team Dolnobřežanská Bělice
Syn muzikanta Karla Vágnera
Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby
Projektový den - vaření
STAŇ SE RYBÁŘEM.
Vybrané druhy ryb pro mimopstruhové revíry
Bůček pečený s nádivkou
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Přírodní společenstvo řeky
OSTATNÍ DRUHY RYB v mimopstruhových vodách
je ve své podstatě zdravý a móc dobrý
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
STRATEGIE LOVU VELKÝCH KAPRŮ
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
 sají rostlinné šťávy, některé sají tělesné tekutiny živočichů – bodavě savé úú  přední pár křídel je zčásti zpevněn – polokrovky  druhý pár je blanitý.
Trenér a legislativa Petr Klimpl. Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)
Výlov ryb Sebastian Macura. Výlov ryb Sebastian Macura.
RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Kristýna Huspeková VII.A
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Monitoring rybích populací: co říkají data a modely? David Boukal Biologické centrum AV ČR, České Budějovice Photo: ČRS.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Guláše z jatečného masa
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
RYBY 2 Ryby 2.
Rybaření.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Vodní a mokřadní rostlinstvo a živočichové
Lasaně zapečené se zeleninou
!Ahoj! Vítej v mém testu Vypracovala: Ester Glocarová.
Živočichové kolem rybníku
Charakteristika pokrmů
rybářské potřeby používané k lovu, technika lovu
ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT.
Skupina 6..  Ptáci se živí různou potravou, zahrnující nektar, ovoce, rostliny, semena, zdechliny a různé drobné živočichy včetně dalších ptáků. Protože.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Aneb od udice na talíř Vytvořila: Kateřina Křivková.
Matějková Adéla Rybolov » Od udice na talíř pro malé rybáře «
Muškaření Ing. Pavel Vrána sekretariát Rady ČRS odborný referent pro ŽP, ČV, ichtyologii mobil:
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.
Zpracoval: Jan Hloušek Členové 2015 Plnění zarybnění 2015 Zarybnění 2015 Rybářská stráž Změny
Rybolov od udice na talíř Kadidlová Zdeňka. OBSAH Co je rybolov? Rybaření Základní rybářská výbava Rybářské návnady Povolení k rybaření ? Co to vlastně.
Bůček pečený s nádivkou
Rybolov Petra Suchá.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Rybolov Aneb od udice na talíř Jirout Jakub.
Rybolov Tereza žáková.
Živočichové u vody 3. ročník.
Odbor životního prostředí
EXPEDICE „BAŤŮV KANÁL“
LOUKA živočichové.
Rybolov Aneb od udice na talíř.
Rybolov pro mladé i staré
» Od udice na talíř pro malé rybáře «
Z p r á v a j e d n a t e l e Aktuální stav členské základny
Rybolov od udice na talíř
DOTACE 2018.
Rybolov Vytvořila Natálie Téglová - aneb od ulice na talíř
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
NAŠE SLADKOVODNÍ RYBY RYBY.
Rybářský klub České republiky, z.s.
Transkript prezentace:

Rybolov Petra Suchá

Rybolov Aneb od udice na talíř Rybaření Druhy ryb Jak se stát rybářem Jak se stát rybářem Kapr obecný

Rybaření  Rybaření je záliba i sport spočívající v lovu ryb na udici.  Účelem rybaření je, aby ryba spolkla nástrahu, v níž je ukrytý háček.  Organizace rybářů v ČR: Český rybářský svaz, Moravský rybářský svaz Hlavní stránka

Druhy ryb Hlavní stránka Dravé Všežravé Býložravé

Všežravé ryby  Nejpočetnější skupina  Živí se bezobratlými živočichy i rostlinami.  Chytají se na živočišné (červi, hmyz) i rostlinné nástrahy. Hlavní stránka Druhy ryb

Býložravé  Poměrně málo druhů.  Chytají se hlavně na vodní rostliny. Druhy ryb Hlavní stránka

Dravé  Chytají se na živočišné nebo umělé nástrahy. Druhy ryb Hlavní stránka

Jak se stát rybářem Jak se stát členem rybářského spolku Jak se stát členem rybářského spolku Základní rybářská výbava Základní rybářská výbava Chyť a pusť Rybářské návnady Povolení k lovu ryb Techniky lovu ryb Hlavní stránka

Základní rybářská výbava  Rybářský prut  Rybářský vlasec  Rybářský naviják  Rybářské háčky  Rybářský podběrák  Rybářské splávky  Rybářská olůvka  Rybářský vezírek  Rybářské vidličky  Rybářský peán  Rybářská skládací stolička Hlavní stránka Zpět

 Nový pohled a přístup k rybaření jako ke sportu a oddechovému relaxu.  Rybář si při něm chycené ryby neponechává na jídlo, ale vrací je do vody, často po předchozím fotografování či vážení. Chyť a pusť

 Součástí tohoto přístupu je šetrné zacházení s rybami a používání háčků bez protihrotů, které nepoškozují rybí tlamky.  V Česku je popularizátorem tohoto přístupu k rybaření Jakub Vágner. Hlavní stránka Zpět

Rybářské návnady  Pečivo  Těsto  Červi  Masní červi  Žížaly  Hnojáčci  Vosí larvy  Návnady rostlinného původu  Návnady živočišného původu Hlavní stránka Zpět

Povolení k lovu ryb  Státní rybářský lístek - poplatek ve výši 100 Kč.  Členský příspěvek u místní organizace rybářského svazu - poplatek ve výši Kč.  Povolenka - cena se pohybuje od cca 650 Kč do cca 900 Kč. Hlavní stránka Zpět

Jak se stát členem rybářského spolku  Navštívení místní organizace členů rybářského spolku, a to v místě, případně co nejblíže místu Vašeho trvalého bydliště.  Podání přihlášky.  Absolvování testu na přezkoušení uchazečů pro získání kvalifikace pro vydání rybářského lístku a přijetí za člena rybářského spolku. Hlavní stránka Zpět

Techniky lovu ryb Plavaná Muškaření Hlavní stránka

Plavaná  Jedna ze základních technik lovu ryb na udici.  Spočívá v umístění nebo vedení přirozené nástrahy ve vodním sloupci, tzn. v libovolné hloubce od hladiny až po dno. Hlavní stránka Zpět

Muškaření  Způsob sportovního lovu ryb, rybolovná disciplína.  Při muškaření je nástraha - umělá muška nahazována pomocí muškařské šňůry a prutu do místa lovu. Hlavní stránka Zpět

Kapr obecný  Kapr je bezesporu nejvyhledávanější rybou k rybolovu.  maximální hranice růstu: o věk: 45 i více let o váha: 30 kg o délka: 100 cm  hranice růstu ve vodách svazových ČR: o délka cm, jsou revíry, kde doroste i přes 100 cm délky. Pečený vánoční kapr Pečený vánoční kapr

Kapr obecný Věk Váha (kg) 0,10,92,84,57, Délka (cm) Hlavní stránka Zpět

Pečený vánoční kapr Kapr1 ks Sůl1 lžička Bílé víno1 dl Česnek1 stroužek Drcený kmín1 lžička Tvrdý sýr100 g Slunečnicový olej 2 dl Kapra naporcujeme, osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Když je kapr měkký, posypeme porce strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. Hlavní stránka