Věta 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-16.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci se naučí druhy vět, procvičí si učivo hravou formou Autor
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
ICT 2 – 3 – 14 Kánon Anotace: Prezentace slouží k realizaci písně a seznámení hudebním pojmem kánon. Prezentace obsahuje pracovní list,
ICT VLASTNOSTI TÓNŮ – výška tónů
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: počáteční a konečné písmeno,
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
dy,ty,ny – di, ti, ni opakování
Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví
VY_32_INOVACE_09_05 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: cvičení čtení ze známých písmen,
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň,
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
ICT M 5.R. Desetinná čísla – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení čtení desetinných čísel. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT – Hudební výchova – Vokální činnosti
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
ICT – 2 – 3 – 7 Hudební výchova
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Najdi ve větách VS po V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Křížovky s VS po L III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: září 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.04.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT ČJ 5.ročník Význam slov I.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
Křížovky s VS po B III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň, první období Typická věková skupina: 6 až 7 let Metodické doporučení: některé snímky lze žákům vytisknout Ověřeno.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
ICT HV – Realizace písně ve 3/4 taktu
Škola.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace: Podzim – viditelné proměny, co dělá člověk na podzim Autor: Mgr. Renata Hacaperková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Očekávaný.
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_209_ČJ 2 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vlastní jména NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Český jazyk Přehled dělení hlásek- samohlásky a souhlásky 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-17 Projekt ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy.
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu: VY_32_Inovace_38_Význam slova Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_110_Fyzika_elektrické_ energie Mgr. Václav Černý ZŠ Speciální, Šafaříkova 991, Litvínov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_32_INOVACE_09_Vyhledávání daných slabik v textu Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
Písemné násobení (čísla do ) VY_32_Inovace_12TK-1
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
VY_32_INOVACE_19_VODA_význam vody (opakování)
Písemné dělení (čísla do ) VY_32_Inovace_13TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_29CJ_5_PŘÍMŘEČ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_47
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
Autor: Mgr. Maruše Žofková Název: VY_32_INOVACE_1A_06_samohláska U
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_47
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Transkript prezentace:

Věta 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-16

Anotace: Materiál slouží k upevnění a k procvičení učiva "O větě". Obsahuje 6 různorodých aktivit. Autor: Mgr. Lenka Šťovíčková Jazyk: čeština Očekávaný výstup: Číst jednoduché věty, vyhledat počáteční písmeno ve větě, porozumět textu, odpovídat na otázky, určit konečné znaménko za větou, určit počet slov ve větě, správně intonovat větu, určit počet vět v textu, doplnit počáteční písmeno do slova na začátku věty, doplnit konečné znaménko na konci věty, tvořit věty ze slov. Klíčová slova: Věta, slovo, počáteční písmeno, konečné znaménko. Druh učebního materiálu: hodina připravena v Power Pointu Druh interaktivity: aktivity na interaktivní tabuli Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání - vzdělávání žáků s LMP, první stupeň, první období Typická věková skupina: 9-10 let Doporučení: Materiál je určen k využití do vyučovacích hodin dle možností a schopností žáků z důvodu udržení jejich pozornosti a častého střídání činností v hodinách. Lze využít mezipředmětových vztahů – prvouka (ovoce, zelenina, příroda, nakupování). Žáci by si měli interaktivní formou osvojit správné čtení a psaní vět. Hodina je zaměřena na rozvíjení klíčových kompetencí: k učení, k řešení problémů a komunikativní.

Cibule Přečtěte text, odpovídejte na otázky. Hanka pomáhá tatínkovi vařit. Na prkýnku chystá cibuli. Nejdříve ji svlékla ze zlatých sukýnek. Teď bílou cibulku šikovně krájí. Vzala si brýle, aby jí neslzely oči.

Pozorujte věty Hanka je chytrá dívka. Cibule je zelenina. Hanka je šikovná. Na začátku věty píšeme velké písmeno. Za větou píšeme. ? !

Barevně vyznač velká písmena na začátku vět a tečky za větami. Za každou větu napiš, kolik má slov. Jana přešla ulici. _____ Vzala tašku za jedno ucho. _____ Petra se na ni usmála. _____ Jana už nebyla sama. _____

Konec věty poznáme podle melodie hlasu a podle přestávky, kterou děláme mezi jednotlivými větami. Pozorně poslouchej spolužáka-čku, zda správně čte: Jana stojí smutná před domem. Její kamarádka Věra se odstěhovala. Helenka dostala chřipku. David si s děvčaty nehraje. Jana zůstala dnes sama. Kolik vět text obsahuje? Četl spolužák-čka správně?

Při čtení klesneme na konci věty hlasem a uděláme přestávku. Každá věta má v článku své místo. Doplňte věty a pak přepište. _aždý dělá, to co umí_ _oda teče, lesy šumí_ _ítr fouká, louka voní_ _rozd si zpívá na jabloni_

Zvládnete vytvořit různé věty a správně je zaintonovat? Maminkapeče, malujeobrázek, maso. Náš pesvrčí, žeremaso, na pošťáka. Sadařčeše, zalévájablka, stromy.

Zdroje Obrázky použity z galerie Smart Notebook 10