Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví"— Transkript prezentace:

1

2 Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví
Pečujeme o zuby Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví

3 ANOTACE Šablona: ICT2-2-43 PRV ČAJZ Pečujeme o zuby
Anotace: základy péče o chrup, zásady správného čištění zubů, vhodné pro spojení s praktickým nácvikem Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup: uplatňuje základní hygienické, režimové a jiné zdravotně preventivní návyky s využitím elementárních znalostí o lidském těle; projevuje vhodným chováním a činnostmi vztah ke zdraví Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova : čištění zubů, péče o zuby Druh učebního materiálu :prezentace ppt. Druh interaktivity: Aktivita – ve spojení s praktickým nácvikem Cílová skupina :Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň, 1. období Typická věková skupina 6-9 let Celková velikost – 50 kB-soubor ppt.

4 Pozorně si prohlédni obrázek
Pozorně si prohlédni obrázek. Zkus napodobit jednotlivé pohyby kartáčkem. Kartáčkem pohybujeme vždy směrem od dásní ke konci zubu.

5 Dokresli v kolik hodin si čistíš zuby
Dokresli v kolik hodin si čistíš zuby. Do třetích hodin zakresli 4 minuty – to je čas, po který by se měly zuby čistit Ráno Večer Vyznač 4 minuty Vezmi si kartáček na zuby, který máš z domu. Na stopkách si odměř 4 minuty. Zdá se ti čas pro čištění zubů dlouhý nebo krátký?

6 Zdroje obrázků: VESELÁ RAZÍTKA. [online]. [cit ]. Dostupné z: DentalCare. Dental Care [online] [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví"

Podobné prezentace


Reklamy Google