Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů 2009 - 2014 Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Informace k zadávání zakázek OP LZZ Seminář pro žadatele Praha, 24. května 2011 Brno, 31. května 2011 Ing. Ivana Projsová.
A UDIT VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Zadávání zakázek u projektů realizovaných v OP LZZ Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Seminář pro žadatele k 49. výzvě IROP „Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Informace k zadávání zakázek OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro žadatele IROP „Administrace projektů ve fázi realizace"
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Pochybení při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministry of Education, Youth and Sports

1.Úvod / Introduction Informace o programu školení 2. Veřejné zakázky malého rozsahu (VZMR) 3. Způsobilé výdaje / Eligible Cost 4. Dotazy/FAQ Program

Vymezení VZMR Veřejná zakázka malého rozsahu (dále jen „VZMR“) -zakázky v hodnotě 0,- až 2 mil. Kč bez DPH resp. 6 mil. Kč bez DPH -nespadají do posobnosti zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách s výjimkou § 6, § 12 odst. 3 a § 18 odst. 5 ZVZ -zadávání VZMR se řídí: -Pokynem národního kontaktního místa k VZMR financovaným z EHP a Norských fondů 2009 – 2014 (dále jen „Pokyn“) – verze č. 2 od Vnitřním předpisem zadavatele či jiným předpisem, kterým se musí zadavatel řídit (!) -zadavatel se řídí Pokynem, nejsou-li vnitřní předpisy přísnější -v případech neupravených v Pokynu se postupuje individuálně a s předchozím souhlasem NKM/ZP – většinou analogicky dle ZVZ

Obecné principy VZMR Zadavatel je povinen dodržovat základní principy: -princip hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti -princip transparentnosti – postup zadavatele musí být zpětně překontrolovatelný -princip zákazu diskriminace – neuvádět a nepožadovat konkrétní obchodní značky -princip rovného zacházení – nezvýhodňovat některého dodavatele/uchazeče -princip proporcionality – zadavatel pečlivě zvolí odpovídající stupeň zveřejnění a formalizovanosti výběrového řízení

Rozdělení VZRM dle Pokynu VZMR se dělí dle Pokynu do 3 kategorií: 1)VZMR do ,- Kč bez DPH Doporučuje se porovnání minimálně dvou nabídek Zakázku je možné zadat formou objednávky a následné faktury nebo příslušného účetního dokladu 2)VZMR do ,- Kč bez DPH Zadavatel povinně ověří informace o cenách na trhu minimálně 3 dodavatelů a ověření doloží podrobným písemným záznamem Zakázku je možné zadat formou objednávky a následné faktury 3)VZMR od ,- Kč bez DPH až režim ZVZ Zadavatel zpracuje zadávací dokumentaci a realizuje výběrové řízení dle Pokynu

Příprava výběrového řízení Stanovení předmětu plnění, předpokládané hodnoty, příprava ZD -zadavatel stanoví předmět plnění vč. předpokládané hodnoty – (!) VŽDY je nutné sčítat obdobná plnění tak, aby nedocházelo k dělení zakázek -zadavatel je povinen v rámci projektu sečíst obdobná plnění v průběhu 12 měsíců -sestavení zadávací dokumentace (ZD) – doporučujeme u složitějších plnění připravit smlouvu, která bude přílohou ZD. Zadavatel má pod kontrolou všechny obchodní podmínky. -stanovení kvalifikačních kritérií, hodnotících kritérií a případných obchodních podmínek -za správnost a úplnost zadávacích podmínek nese vždy odpovědnost zadavatel.

Průběh výběrového řízení -zadavatel je povinen vyzvat k podání nabídek nejméně 5 dodavatelů, -zadavatel zároveň uveřejní výzvu k podání nabídky vč. ZD na profilu zadavatele, případně webových stránkách nemá-li profil zřízen, -lhůta pro podání nabídek je minimálně 10 kalendářních dnů od publikace/odeslání výzvy, -zadavatel je povinen přijmout nabídku uchazeče, kterému nebyla výzva odeslána, -otevírání obálek s nabídkami, posouzení kvalifikace a posouzení a hodnocení nabídek provádí hodnotící komise – důležité je zachovat rovný přístup k uchazečům, -hodnocení nabídek – komise hodnotí nabídky podle přesně stanoveného popisu hodnocení v ZD, -zadavatel uzavře smlouvu s uchazečem, který předložil nejvhodnější nabídku, případně s druhým či třetím v pořadí, -zadavatel může uzavřít smlouvu v případě, že obdrží jednu nabídku nebo po posouzení nabídek zbyla jedna nabídka

Česko-norský výzkumný program CZ09 Děkujeme za pozornost!