5. 10. – 10. 10. 2015 Drážďany – Berlín - Postupim První den jsme navštívili nedaleké m ě sto Dráž ď any a ve č er dorazili do Berlína, kde jsme z ů stali.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Advertisements

EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Souřadnicová síť, určování zeměpisné polohy
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků o jižní Evropě. V první části si žáci vytvářejí základní přehled o celé oblasti – o krajině, hospodářství.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
Berlín Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice.
 Název školy: ZŠ Pr ů honice, Školní 191, p ř ísp ě vková organizace  Název a č íslo materiálu: VY_32_INOVACE_D6_44  Autor: Zde ň ka Matoušová  Období:
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová ZŠ Praktická 5. ročník Člověk a jeho.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_03 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
S LOVENSKO Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_07_VL5 _Slovensko TémaVL 5 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
ANOTACE Materiál je určen k získání informací o tom, kde a jak žijí lidé na Zemi. V úvodní výkladové části se žáci seznámí s rozložením obyvatelstva na.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
24 JAZYKOVÝ ANIMAČNÍ POBYT-NĚMECKO Ve dnech se konal jazykový animační pobyt v Německu, Tabakstanne, který navštívily děti ze třetích a.
DUM I. / 1. Brno Bc. Zdeněk Klíma. Brno Vyberte správnou možnost Brno je menší/větší než Praha Brno má více/méně obyvatel než Praha Brno se nachází na.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_13_Estonsko Téma:
NEW YORK GABRIELA PARKANOVÁ. ZÁKLADNÍ INFORMACE Rozloha: 1214 km2 Počet obyvatel: Vznik: 1624 Hustota zalidnění obyv./km Stát: New York,
Grónsko –země věčného ledu
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Velikonoce Mgr. Blanka Andrýsková.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Co jsme si odnesli z Evropy
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ Kraj spisovatelů: Alois Jirásek (Hronov)
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Odborná praxe v Německu
NĚMECKO VY_32_INOVACE_06-25 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Pražské červnové povstání
Rotenburg Wümme – Karolína Hanková.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_16_ Vánoce Téma: Vánoce
Rok v jeho proměnách a slavnostech
Kateřina Pivoňková Eliška Vitíková
Anglie Monika Trochtová.
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název projektu: Moderní škola
NAPOLEONOVO TAŽENÍ DO RUSKA A JEHO PÁD
Magnetické vlastnosti látek Vypracoval: Lukáš Karlík
VESMÍR.
VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Výlet na kolech Valentýna Blažečková.
Jazyk a jazyková komunikace
Raná řecká tyranida, Sparta
Denisa Haveldová, tercie
Výlet do Olomouce říjen 2011
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Informační a komunikační technologie
Desetinná čísla Vytvořil: Mgr. Lukáš Doležel
Mgr. Jana Doubková Dějiny hudby listopadu 2012
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Česká republika jako součást Evropy
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
První berlínská krize
SEVERNÍ AFRIKA Rastislav Švec.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Wolfgang Amadeus Mozart
Babylonie Souvislá pedagogická praxe Bc. Lenka Ďurišová
Škola v přírodě - hotel SRNÍ 2. A, 2. B a 3. C
ANGLIE Aneta Babáková, 4.A.
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Cukrárna, Akva-Tera, Plzeňská věž
ŠKOLA V PŘÍRODĚ ÚBORSKO
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

– Drážďany – Berlín - Postupim První den jsme navštívili nedaleké m ě sto Dráž ď any a ve č er dorazili do Berlína, kde jsme z ů stali 5 dní V Berlín ě jsme navštívili nejznám ě jší památky a vyrazili jsme i na výlet do blízké Postupimi

Drážďany Dráž ď any jsou hlavním m ě stem spolkové Zem ě Sasko je zde sídlo zemské vlády a zemského sn ě mu žije zde p ř es obyvatel je to hospodá ř sky nejsiln ě jším regionem východního N ě mecka

Zwinger, Schloss, Albertinum

Ve č er jsme se p ř esunuli do Berlína a ubytovali se do hostitelských rodin. Další dny jsme navšt ě vovali jazykovou školu a odpoledne procházeli Berlínské památky.

Berlín je to hlavní m ě sto N ě mecka leží na severovýchod ě N ě mecka obklopen spol. zemí Braniborsko žije zde n ě co p ř ed lidí je to jedna z nejv ě tších metropolí v Evrop ě nachází se zde mnoho památek

Braniborská brána na východ od brány leží známá ulice Unter den Linden je vystav ě na ve stylu raného klasicismu na vrcholu ji zdobí kvadriga

Fernsehturm televizní v ě ž je celkem 368 metr ů vysoká vyhlídkové podlaží se nachází ve 203 metrech a k výstupu se využívají dva výtahy, které jedou rychlostí 6 m/s

Berliner Dom Potsdamer Platz

Vyučování v jazykové škole B ě hem t ř í dní jsme absolvovali celkem 12 hodin výuky n ě m č iny a nakonec obdrželi certifikát

Postupim hlavní m ě sto spolkové zem ě Braniborsko místo konání Postupimské konference 1945 nachází se zde Cecilienhof (místo konání) zámek Sanssouci což bylo letní sídlo Fridricha II. Velikého a nesm ě ly zde být ženy

A v pátek jsme zakon č ili náš pobyt návšt ě vou Tropical Islandu.

V noci jsme se odebrali na 5ti hodinovou cestu zpátky dom ů a definitivn ě se rozlou č ili s Berlínem.