DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

Projekt: E/02 Práce ve stravování
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Vepřové maso  Vepřové maso patří k nejoblíbenějším v české kuchyni. Z hlediska hospodárnosti je česká kuchyně schopna zpracovat většinu částí tohoto masa.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Tematická oblast: Tepelné úpravy.
VY_32_INOVACE_11_GAS_613_Per
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POKRMY Z MLETÉHO MASA listopad 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130207
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Guláše z jatečného masa
Příprava vepřových vnitřností
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. Vepřové hody
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 31 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 4 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 35 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 10 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 23 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 18 Název.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Příprava pokrmů ze skopového masa
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VEPŘOVÉ HODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Příprava pokrmů z vepřového masa
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Příprava drůbeže vařením, dušením
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vnitřnosti Charakteristika a využití Hovězí vnitřnosti
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z vepřového masa Téma: Výrobky vepřových hodů - receptury Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Vendulka Štěrbová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s přípravou výrobků vepřových hodů. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor Gastronomie do předmětu „Technologie“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Domácí tlačenka: uvařené maso z hlavy a kolena obereme, nakrájíme na kostky, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, utřený česnek. Přidáme vývar z masa, uvařené a pomleté kůže. Promícháme a plníme do tlačenkových střev nebo vepřového žaludku. Vaříme 2 – 3 hodiny, při 85 – 90°C

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Černá tlačenka: technologický postup je stejný jako u domácí tlačenky + přidáme čerstvou vepřovou krev a plníme do tlačenkových střev nebo vepřového žaludku. Vaříme 2 -3 hodiny při 85 – 90°C.

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Domácí jitrnice: Vařené hlavy, laloky, játra, plíce, žaludek, kůže, tučný a libový ořez zbavíme kostí, nakrájíme nadrobno, kůže semeleme, rozředíme vývarem z masa, přidáme osmaženou cibulku, česnek, sůl, mletý pepř, majoránka. Plníme do tenkých vepř. střev, vaříme tahem cca 30 minut.

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Domácí kroupová jelita: uvařené a vychladlé kroupy obarvíme vepřovou krví, přidáme uvařený, nahrubo nasekaný výřez, škvarky ze střevního tuku, osmaženou cibulku, sůl, mletý pepř, majoránku, utřený česnek. Směs promícháme a plníme do tlustých vepř. střev a vaříme tahem cca 30 minut.

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Zabijačková polévka: použijeme vývar z vepřového masa, přidáme vařené kroupy, provaříme, sůl, mletý pepř, majoránka, utřený česnek. Černá polévka: Postup je stejný jako u zabíjačkové polévky + kroupy obarvíme krví.

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Vepřová ovarová hlava: hlavu opálíme, očistíme, vydrhneme kartáčem a opláchneme. Vložíme do vařící vody, sůl, pepř, pokrájená cibule a zvolna vaříme doměkka. Potom hlavu vykostíme. Jednotlivě porcujeme tak, aby v každé porci bylo maso z jednotlivých částí.

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Vepřové ovarové koleno: kolena opálíme, očistíme, opláchneme a vložíme do vařící vody, sůl, pepř, pokrájená cibule, zvolna vaříme doměkka. Potom kolena vykostíme a při expedici krájíme přes vlákno.

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Jelítková kaše: vepř. hlavu a ořez uvaříme se solí doměkka, vyjmeme, vykostíme a rozsekáme, přidáme majoránku, nové koření, pepř, česnek, sůl a promícháme. Připravenou dušenou rýži smícháme s masem a procezenou vepřovou krví, osmaženou cibulkou, rozředíme vývarem, dosolíme - pečeme.

V ÝROBKY VEPŘOVÝCH HODŮ RECEPTURY Jitrnicový prejt s játry: hlavu, bůček a plíce, sůl, cibule – uvaříme do měkka, potom vykostíme a rozsekáme nadrobno, játra umeleme najemno, přidáme namočenou nakrájenou žemli, česnek, citr. kůru, majoránku, mleté koření, vývar z masa, dosolíme – promícháme a pečeme.

Z DROJE Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Čermáková, Ludmila. Technologie. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Beránková, Jaromíra. Receptury teplých pokrmů. Praha: nakladatelství Merkur, ISBN Obrázky: Galerie Office,