ERASMUS 2012 – PORTUGALSKO Roman Talaš, FAI UTB PKS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Advertisements

Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Studyline s.r.o LET ZKUŠENOSTÍ  Založeno v roce 1999 => 11 LET ZKUŠENOSTÍ  5 kanceláří v ČR - Praha, Brno, Plzeň, Liberec, Olomouc.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Objektivní faktory.
Hodnotová orientace svobodné generace
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Austrálie Queensland Brisbane 2005/2006.
Konference o Severní dimenzi: klima se mění (Ekotoxikologické problémy současnosti) Petra Božovská Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity, České.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Dominikánské misie Martin Rosenbaum. To jsou oni.
Estonsko (leden-červen 2014)
ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
Volební číslo: Volby do Studentské komory Akademického senátu 3.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
CESTOVNÍ RUCH. Cestovní ruch mladé odvětví hospodářství mladé odvětví hospodářství návaznost dalších služeb - dopravy, ubytování a stravování, služby.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Životní úroveň obyvatel v České republice
VY_32_INOVACE_ Mikroekonomie.
MG Vsetín vím,kam jít..
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
Vzdělávání ve zdravotnictví: migrace nelékařských zdravotnických pracovníků Mgr. Jana Mikulková ředitelka NCO NZO V Brně.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Viana do Castelo Jakub Havlíček. Portugalsko Hlavní město: Lisabon Populace: 10,5 mil. Jazyk: portugalština Prezident: Aníbal Cavaco Silva Viana do Castelo.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Viana do Castelo.  Docela malé ale příjemné městečko;  Téměř na S Portugalska;  Letět z ČR do Porta => dobrá dostupnost, ( cesta cca 1,5h vlakem +
Ekonomické souvislosti studijního směru AP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
ASISTENTSKÝ POBYT COMENIUS
Vojtěch Plíva Portsmouth
Instituto Politécnico de Bragança, Portugalsko
Praxe v Německu – Rotenburg –
Odborná praxe Portsmouth
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Studijní pobyt ERASMUS ve finském Tampere
Erasmus Slovensko - Nitra.
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Portugalsko Viana do Castelo
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
Segmentace trhu. Segmentace trhu Trh je tvořen velkým počtem zákazníků, kteří se liší svými potřebami, možnostmi…. Segmentace je rozdělení trhu na.
Architektura a život ČVUT & FAKULTA ARCHITEKTURY
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Erasmus v Tartu.
Segmentace trhu pro cr Nikola Holasová.
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Bc. Kristýna Menclová MŠ Rozmarýnek
Stáž Slovensko – Mechanik opravář motorových vozidel
Škola základ občanského života
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Transkript prezentace:

ERASMUS 2012 – PORTUGALSKO Roman Talaš, FAI UTB PKS

Proč Erasmus? Získání životních zkušeností Zlepšení jazykových znalostí Osamostatnění Touha po změně v osobním životě Portugalsko

Portugalsko Příjemné překvapení Místní klima Velké kulturní bohatství, množství příležitostí ke strávení volného času Náboženství, Fotbal, Víno Nesmírně ochotní lidé Portugalština Trochu vyšší ceny

Viana do Castelo Město mi doporučila paní Lebedová Velikost a styl města podobná menšímu Zlínu Atmosférou města jde spíše o větší vesnici než o „krajské“ město Historické a kulturní město, Santa Luzia Celé město dostupné chůzí Příjemné životní prostředí, Atlantský oceán => Rybolov

Viana do Castelo

Studium ve Vianě Instituto Politecnico De Viana Do Castelo Fakulta ESTG hodně podobná fakultě FAI Vstřícní, odborní a nápomocní profesoři Angličtina při výuce je naprosto dostačující V porovnání s UTB lepší menza a horší technologické vybavení školy

Erasmus ve Vianě 2 ubytovny na výběr, 20 minut chůze do školy Ubytovna v bývalém klášteře a současné školce s ostatními Erasmus studenty Studentské město, studentské akce Velmi dobrý systém „Buddies“

Pozitiva pobytu Získání neuvěřitelného množství zkušeností Poznání nových přátel a míst Procvičení angličtiny Nelituji ničeho Možnost cestovat

Negativa pobytu Geografická poloha Viany Větší finanční náročnost, než jsem čekal

Fotky

Závěr Rozhodně doporučuji využít programu Erasmus Nesmírné osobní obohacení Zkušenosti na celý život Poznání lidí z celého světa a jiných kultur Více mých zkušeností lze nalézt v databázi Erasmus studentů

Děkuji za pozornost