POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝC H VOZIDEL březen 2015. OBSAH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pojištění firemní flotily
Advertisements

PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Ing. Marák Vladimír Tento projekt.
TISKOVÁ KONFERENCE Naše auto 1.
Daňový systém – realita a vize konference vydavatelství EURONEWS Martin Novák – ředitel divize finance ČEZ, a. s.
ŘÍZENÍ FINANČNÍCH RIZIK
Víceletý model tarifování v neživotním pojištění
DATA MINING Irma Macháčová PROČ DATA MINING?
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Inovace studijních programů na Fakultě multimediálních.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
Daň z příjmů právnických osob
Benefitní program Odbory Plus. OBSAH 1. Představení - vize a fungování - lidé stojící za programem (Tým Odbory Plus) 2. Současná nabídka a úspěchy - slevy.
Pojištění vozových parků
Pojištění právní ochrany - změny 2006
Podzimní kampaň 2014 FLOTILOVÉ POJIŠTĚNÍ Praha- Pankrác
PODZIMNÍ KAMPAŇ GENERALI POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Personální práce ( kap. 14)
Implementace systému flexibilních benefitů
VY_62_INOVACE_1_2_07 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Zajištění rizik.
Jak vypadá profesionální poradenské řešení Petr SYROVÝ €FA.
Pojištění firemní flotily DEN S FLEETEM
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
Listopad 2008 Kabelová televize Pržno PoÚtStČtPáSoNe
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
PŘEDSTAVENÍ SATUM CZECH
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Sedmá přednáška z UCPO TÉMA: Účtování o technických rezervách.
Metody řízení tržních rizik
Komerční pojišťovna.
EGAP – ZÁKLADNÍ PILÍŘ STÁTNÍ PODPORY EXPORTU XIV. Exportní fórum Jan Procházka.
Aktualizace produktové nabídky AUTOPOJIŠTĚNÍ Shrnutí  Jedná se o velmi rozsáhlou a pozitivní změnu v celé produktové nabídce  Změny POV/ BLACKBOX.
Téma 8 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
Produktové úpravy – jaro 2015
T- 5 Marketingový mix v pojišťovnictví. Pojistný produkt.
Téma 7 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015 S platností od vám přinášíme další vlnu novinek Hypotéka pro cizince:  pro získání hypotečního úvěru u ČS pro cizince.
Havarijní pojištění motorových vozidel Doplňková pojištění, kritéria pro výběr pojišťovny a vývoj trhu s havarijním pojištěním.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Problematika zabezpečení a vyhledávání motorových vozidel ve vazbě na oblast pojišťovnictví © Ivo Macek 2006.
Problematika zabezpečení a vyhledávání motorových vozidel ve vazbě na oblast pojišťovnictví Jan Toman
Daň z příjmů Zaměstnanci. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Cestovní náklady podnikatele. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno firemní vozidlo.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
Novinky v oblasti pojištění motorových vozidel. 28. září 2016 Novinky v pojištění motorových vozidel / Zdobina 2 Obsah prezentace Poradce č. 2,
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Analýza parkujících vozidel v lokalitě „Ládví“
Analýza hospodářského výsledku
CENA A CENOVÁ POLITIKA V EU
Kalkulace ceny zájezdu
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Komerční pojišťovna.
Daň z příjmů právnických osob
Příklad (investiční projekt)
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015
Další akce: na podporu prodeje úvěrů od Buřinky – tentokrát :
VKLADY Dárek k nové smlouvě o stavebním spoření pro děti do 15 let prodloužení akce do Výhody: zhodnocení vkladů až 3,4 % ročně, a to díky státní.
DALŠÍ HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Pojištění nemovitosti
Státní účast v obchodních společnostech a podnicích a veřejná podpora
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝC H VOZIDEL březen 2015

OBSAH

PMV v KOOPERATIVĚ Kooperativa se zachovala ZODPOVĚDNĚ a stanovila takovou cenovou hladinu, která je pro 100% plnění závazků vůči klientům udržitelná. Zavedli jsme segmentaci u retailového pojištění = nastavili reálné ceny. Zavedli jsme limity 150/150 mil. Kč Rozšířili jsme asistenční služby

CO NÁM PŘINESL ROK 2014 splnění plánovaného navýšení sazeb nárůst předepsaného pojistného

PMV v roce 2015

Analýza trhu x Kooperativa ŘIDIČI S BONUSEM B6 - B9: trh celkem - pojištěno 732 tis. osobních vozidel a velkých motocyklů Kooperativa - pojištěno 116 tis. osobních vozidel a velkých motocyklů a to především ve starších produktech = 15,9 %  neodpovídá tržnímu podílu 21% oproti r došlo k poklesu tohoto segmentu o 32 tis. vozidel a motocyklů vlivem poklesu nové produkce. PŘÍČINA: především chování konkurence, která takové klienty zvýhodňuje za pomoci tzv. rodinných bonusů, převodů mezi tarifními skupinami (např. z přívěsu na osobní vozidlo) nebo značné obchodně akviziční slevy do akce jsou proto zařazeny i malé motocykly a přívěsy - cílem je komplexně obsloužit klienta (rodinu)

Potenciál trhu ročně se obnovuje cca 1/3 pojištění odpovědnosti - v rámci akce lze tedy i s využitím odloženého počátku oslovit min. 200 tis. klientů z uvedeného segmentu nabídnout srovnatelnou cenu s konkurencí avšak při dodržení pravidel stanovených ČKP nebo obecně dodržovaných.

CO POTŘEBUJEME… potřebujeme nové klienty potřebujeme se, u vybraných majitelů aut, vyrovnat konkurenci potřebujeme vytěžit potenciál u těchto majitelů aut potřebujeme využívat odložený počátek

PRO KOHO TO POTŘEBUJEME… NOVÉ KLIENTY, kteří: nemají škodu více jak 6 let, jsou u konkurence zvýhodněni „rodinnými“ bonusy, převody mezi tarify, z vozíku apod. pro… POTENCIÁL min. 0,2 mil. těchto klientů a pro Kooperativu získat alespoň 10 tisíc smluv v PMV pro… klienty, které pomocí odloženého počátku dokážeme pojistit až na půl roku dopředu (s aktuálními výhodami)

JAKÉ NÁSTROJE MÁME… časově omezenou akci „ZELENÁ SE VYPLATÍ“ ODLOŽENÝ POČÁTEK

ZELENÁ SE VYPLATÍ

Cíl akce zastavit propad nového retailového obchodu PMV (od listopadu 2014) „probudit“ obchodní kanály k prodeji PMV částečně eliminovat výhody konkurence využívající převody bonusů mezi osobami, nebo převody bonusů mezi tarifními skupinami - i bez takových nástrojů lze být úspěšný získat pro Kooperativu ks nových vozidel a navýšit předepsané pojistné o 50 mil. Kč

Pravidla akce Časově omezená akce - od 1.3. do pro interní obchod a vybrané externí získatele jen nové vozidlo resp. klient pro Kooperativu pro osobní automobily, motocykly, užitková vozidla do 3,5 t, přívěsy vyloučeni klienti do 24 let a klienti s PU v posledních 2 letech do ČKP vždy hlášena reálně vyjetá rozhodná doba dtto na potvrzení při případném odchodu klienta

„ZELENÁ SE VYPLATÍ“ ř B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 B9 B10 sleva 50% MOŽNOST UPLATNĚNÍ SLEVY AŽ 50% U NOVÝCH KLIENTŮ/VOZIDEL S BONUSEM B6 A VYŠŠÍM

NOVÝ OBCHOD Nový obchod = nový klient (provozovatel vozidla) nebo nové vozidlo (nebylo pojištěno u Koop v uplynulém měsíci) Platí pro POVINNÉ RUČENÍ v pojištění NAMÍRU, v případě komplexního pojištění vozidla dopad i na havarijní pojištění Platí pro – osobní automobily, motocykly, užitková vozidla do 3,5 t; přívěsy (skupina F1)

JAK PRACOVAT SE SLEVOU? v KNZ - číslo nadřazené smlouvy: klienti s bonusem B6 – B10 období 1.3. – NOVÉ VOZIDLO/NOVÝ KLIENT - bude striktně kontrolováno

ODLOŽENÝ POČÁTEK

3.měsíc 4.měsíc 5.měsíc 6.měsíc 7. měsíc 8. měsíc 9.měsíc DATUM VÝROČÍ PS mohu uplatnit VÝHODY na již rozjednané smlouvy na všechny smlouvy v tomto období mohu uplatnit VÝHODY díky odloženému počátku „ZELENÁ SE VYPLATÍ“ mohu využít výhody pro smlouvy i s pozdějším datem výročí!!!!

… jednorázová akce – nebude se opakovat klient, který neboural 6 let je pro nás stejně zajímavý jako ten, co neboural 15 let odložený počátek – tyto výhodné podmínky mohu nabídnout i klientovi, který má výročí v srpnu/září atp. za výhodných podmínek možnost propojistit komplet vozový park v rodině

sleva 50% pro klienty s B6 a vyšším ODLOŽENÝ POČÁTEK pojištění PŘIJATELNÁ CENA povinného ručení i havarijního pojištění KLIENTYPORADCE SLEVA ZÍSKÁNÍ KLIENTŮ, které bychom jinak získávali těžko STEJNÉ VÝHODY jako konkurence PŘÍNOSY

PRODUKTOV É NOVINKY

Další podpora … zjednodušení produktu NAMÍRU –snížení prvků nadstandardní výbavy ze 16 na 6 –snížení prvků zabezpečení ze 7 na 5 s defaultním přednastavením nejčetnějších prvků připomenutí rozšíření asistenčních služeb v ceně pojištění –pomoc při ztrátě klíčků od vozidla - odtah do servisu nebo práce mechanika –pomoc při vyčerpání pohonných hmot - dovoz benzinu či nafty

VÝBAVA VOZIDLA – současný stav Bylo sledováno 16 prvků výbavy Pro vozidla s výpočtem PČ x sazba bez vlivu na pojistné, pouze evidence – ale povinné

VÝBAVA VOZIDLA – budoucí stav Nově bude sledováno 6 prvků výbavy – kompromis z jednání s kolegy z CLPU MV Po dohodě CLPU MV nebude pro vozidla pojištěná výpočtem PČ x sazba vyplnění výbavy požadováno

Zabezpečení vozidla Budoucí stav Současný stav

Zabezpečení vozidla Změna sloučení mechanických způsobů zabezpečení mechanické zajištění řadicí páky mechanické blokování hřídele volantu blokace voliče automatické převodovky Defaultně přednastaven zaškrtnutý imobilizér

HODNĚ ÚSPĚCHŮ