INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích – I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
EXPO 2015, Milán (IT), Nabídka spolupráce na prezentaci Jihomoravského kraje.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální politika EU v období
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města

MĚNÍCÍ SE EKONOMIKA,,Rakouský Manchester“ „Knowledge City“ V&V, inovace, IT, biotechnologie Strojírenský a textilní průmysl,,Moderní Brno“ Průmysl, veletrhy Future is coming…

STRATEGIE PRO BRNO

KERM Hlavní koncept pro KERM Konkurenceschopnost - jde o schopnost (měst a regionů) generovat dlouhodobě a udržitelně vysoké příjmy a udržovat vysokou zaměstnanost, a současně být vystaven působení vysoce konkurenčního externího prostředí. Evropská komise (1999) Cíl = zvýšit konkurenceschopnost města

KERM - PROBLÉMOVÉ OKRUHY Podnikatelské prostředí, územní a majetková problematika Konkurenceschopnost města, zaměstnanost, věda, výzkum a inovace Hospodářský marketing města, cestovní ruch, kongresový průmysl ES 1 ES 2 ES 3

REALIZACE HLAVNÍCH DOPORUČENÍ Zlepšit (globální) dopravní dostupnost Brna Komparativní studie globální dostupnosti Brna (automobilová, železniční, autobusová, letecká), srovnání jednotlivých řešení Ověřit legislativní rámec veřejné podpory (města) při provozu leteckých linek

REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE Cíl = být jedním z nejinovativnějších regionů v Evropě Spolupráce na společné platformě univerzity + region + město Třetí generace Brno Expat Centre – podpora pro integraci cizinců € Brno Ph.D. Talent – 60 studentů € Innovační vouchery – 229 voucherů € (5 běhů) JIC Fond € Kreativní centrum Brno – studie proveditelnosti € JIC podpora podnikatelských aktivit € Čtvrtá generace vzniká = Smart Specialisation Strategy

Brno Expat Centre je projekt občanského sdružení Brnopolis realizovaný od roku 2010 s podporou Kanceláře strategie Magistrátu města Brna. Cílem Brno Expat Centre je poskytovat informační a konzultační služby cizincům vysoce kvalifikovaných (kreativních) profesí, kteří pracují a žijí v Brně. BRNO EXPAT CENTRE

BRNO PH.D. TALENT Soutěž Brno Ph.D. talent nabízí doktorským studentům možnost získat na dobu prvních tří let studia finanční příspěvek ve výši 10 tisíc Kč měsíčně. Celková výše příspěvku pro jednoho studenta je tedy celých 360 tisíc Kč! Do soutěže se mohou přihlásit doktorandi studující prvním rokem technické a přírodovědné obory na partnerských univerzitách.

JIC FOND Jde o nástroj podpory pro firmy v inkubátoru Jihomoravského inovačního centra – tj. půjčka ve výši 250 až 750 tis. Kč na tři roky, s možností odkladu splátek jistiny o 12 měsíců, s výhodným úročením.

KREATIVNÍ CENTRUM BRNO Projekt Kreativní centrum Brno je pracovní název budoucího centra pro podporu kreativních odvětví v městě Brně. V Kreativním centru Brno je naplánováno umístění inkubátoru pro začínající podnikatele v kreativních odvětvích, součástí vize jsou i nájemní ateliéry, zkušebny, dílny.

JIC BRNO – PROVOZNÍ DOTACE Jihomoravské inovační centrum pomáhá inovačním firmám, studentům s originálními nápady, výzkumným pracovníkům a vynálezcům. JIC podporuje spolupráci mezi průmyslem, výzkumnými pracovišti a veřejnou správou. Centrum vytváří prostředí pro snadnější inovační podnikání na jižní Moravě.

INOVAČNÍ VOUCHERY Inovační vouchery boří bariéry mezi firmami a vědci – sbližují výzkum s byznys světem Celkem rozdáno 229 voucherů € Dotaci v hodnotě až 100 tisíc korun (pokrývá 75 % hodnoty zakázky) využijí firmy na nákup znalostí od jedné z brněnských výzkumných institucí.

INOVAČNÍ VOUCHERY – VÝZVA 2014 Důležitá data k 6. výzvě inovačních voucherů v Jihomoravském kraji Sběr žádostí: (do 15:00 h) Losování: Distribuce voucherů:červen - červenec 2014 Realizace zakázek a proplacení dotací: červen červen – 2015 Rozděluje se: Kč

INOVAČNÍ VOUCHERY – VÝZVA 2014 inovační voucher uplatníte ve spolupráci s jedním z 13 výzkumných center

INOVAČNÍ VOUCHERY – VÝZVA 2014 Od vybrané partnerské instituce od ní získejte nabídku poskytnutí znalosti

INOVAČNÍ VOUCHERY – VÝZVA 2014 Vyplnění on-line žádosti

DĚKUJI ZA POZORNOST