Příspěvek k zajištění obranyschopnosti ČR Genmjr. (v.z.) Ing. Bohuslav Dvořák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

PPZRS a projekty vnější spolupráce EU
Informační systém krizového řízení kraje
ECVET v Programu celoživotního učení
Zelené stezky Greenways
1IT PVY Klasifikace programového vybavení Ing. Jiří Šilhán.
NÚV a jeho priority v oblasti celoživotního učení
Facility management ČSN EN
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Pro OS ČR/AČR ? Fabian BAXA CBVSS Univerzity obrany Brno.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Sektorové dohody Ing. Zdeněk Liška generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy České republiky.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Veletrh IDET 2007 Motto prezentace: „Armáda České republiky - profesionální, moderní, připravená“ Obsahová náplň prezentace: a) Vycvičenost, odbornost,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Resort obrany Ideální prostředí pro outsourcing. Objektivní podmínky Profesionalizace armády –Specializace příslušníků ozbrojených sil –Zvýšené nároky.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Aktuální otázky NATO a nový Strategický koncept Obsah 1.Nový Strategický koncept NATO 2.Kolektivní obrana 3.Spolupráce s Ruskem 4.Zahraniční operace 5.Nejnovější.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKORD SOFTWARE s.r.o. Ing. Věra Kovářová Softwarové nástroje pro sledování a vyhodnocování kvality řízení Případová studie Parlament České republiky.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
Druhý dech českého zbrojního průmyslu
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Stav akvizičního systému resortu obrany Závěry z interní prověrky akvizic MO ČR Alexandr Vondra
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
NOT CLASSIFIED | Saab IC in CR | Issue 1 | © Saab SAAB INDUSTRIAL COOPERATION IN THE CZECH REPUBLIC Krasimira Stoyanova – Head of Central Europe.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
KPV/PIS KPV/PIS  Jaroslav Plzák  Lukáš Choulík  Tomáš Kraus Websol s.r.o.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 3. ÚVOD DO KOGNITIVNÍHO MANAGEMENTU, PRINCIPY A SPECIFIKA KOMUNIKACE Operační program.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
MINISTERSTVO OBRANY ČR. Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací  Praha,
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
1 Stavíme svět zítřka. Nové smluvní modely – urychlení investiční výstavby Doprava – investice do dopravní infrastruktury, Ing. Tomáš Koranda, HOCHTIEF.
Seminář „Investiční a exportní příležitosti v Litvě, Lotyšsku a Estonsku“ MZV ČR
Je kybernetická bezpečnost dostačující?
Kybernetická obrana české republiky
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Obsah Úvod Příklady spolupráce s MO ČR/AČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Armáda, bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Hlavní směry rozvoje logistiky a KIS
Hlavní směry rozvoje logistiky a KIS
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Příspěvek k zajištění obranyschopnosti ČR Genmjr. (v.z.) Ing. Bohuslav Dvořák

ERA produkty pro obranný průmysl Page 2 Passive ESM Tracker (PET) VERA-NG  Unikátní technologie jejíž know-how je rozvíjeno a udržováno v ČR  Široké spektrum využití získaných informací na všech úrovních OS- (taktické - operační – strategické) u všech druhů sil  Jedinečný příspěvek ČR pro NATO/DACCC – možnost zapojení odborníků AČR Multi-sensor Surveillance System (MSS)  Synergie s civilními systémy i z hlediska prodlevy prosazení technologie  Tvoříme a dále rozvíjíme celosvětové standardy pro tento druh sensoru (jsme ethalonem) C2/C3/ISR/ATM řešení  Systémy pro řízení, velení, komunikaci i ISR

Nové směry rozvoje a využití PSS Page 3  Spolupráce s odborníky AČR na vývoji nových schopností PSS  Projekt NATO – DACCC/DARS  Spolupráce se SAAB na novém komplexním systému C4ISTAR vysoce odolného vůči ECM s využitím nejmodernější technologie v oblasti aktivní radiolokace (MADR). Integrace do ACCS  Společné zapojení do výstavby evropských obranných schopností – EDA, NATO  Možnost spolupráce na třetích trzích

UNCLASSIFIED ARS 26th ISR SIAC 53th CAOC SAMOC/SFDC 25th JAS 39 Gripen RBS-70 MADR SAM C-295M Casa CESMO, ISWM C4ISTAR C3

Významné exportní aktivity Page 5  Znalosti a dobrý vztah průmyslu s národním uživatelem velmi podporuje proexportní aktivity  Přináší získané know-how v zahraničí zpět do ČR  Spolupráce nad rámec NATO a AČR díky dalším partnerům, kterým byl systém VERA-NG dodán  AČR má možnost nabývat zkušeností v rámci školení a konzultací u zákazníků, které navyšují schopnosti potřebné pro obranu státu  Přirozeně rozvíjí schopnosti produktu díky různorodým požadavkům zákazníků, což v konečném důsledku zvyšuje akceschopnost AČR  Spolupráce s AČR a MO jsou klíčem k zajištění potřeb AČR i úspěchům na třetích trzích.