Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Advertisements

•aktivní využití času na mateřské dovolené •pro své ratolesti možnost navázat první kontakty se svými vrstevníky •rozvoj komunikace dětí (děti se naučí.
Tři roky etické výchovy ve Veselí nad Moravou
Aplikační téma Výchova k sexuálnímu zdraví a zdravému životnímu stylu definice “Sexuálního zdraví“ (Světová zdravotnická organizace Kadaň 1974) "Sexuální.
Montessori Vlašim – cesta pro děti i jejich dospělé
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
ADAPTAČNÍ KURZ aneb první společný krok s novou třídou „Jsme na jedné lodi“ září v Janově nad Nisou.
Cíle vzdělávání Význam zvažování a stanovení cílů vzdělávání
Cíle dějepisné výuky, dějepisné kurikulum, RVP a výuka dějepisu
PRAKTICKÁ A SOCIÁLNÍ ETIKA
Proč je důležité studovat Principy
Role asistenta v Montessori pedagogice
R ODINNÉ KOMPETENCE OBSAH Co jsou to kompetence Co jsou to rodinné kompetence Proč je rodičovství skvělá příležitost pro rozvoj určitých kompetencí.
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Rozmarýn.
Svoji metodu šířila po celém světě,
Sdružená/komunitní škola brno
Charakter, sexualita a zodpovědnost MUDr. Marcela Rozehnalová, CEVAP
PEDAGOGIKA MARIE MONTESSORI.
Konference Jihlava mluví o vzd ě lávání a Montessori pedagogice 2014 Montessori na 1. stupni ZŠ – zkušenosti z praxe.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Cíle při výuce etiky/náboženství Zuzana Svobodová.
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Anotace: Výklad spojený s diskusí JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_20_OSZV_ON Ročník: I. Vzdělávací.
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zdravá škola.
Praktické tipy pro budování interdisciplinárního týmu (nejen) v hospici Ladislav Kabelka DLBsH Rajhrad Subkatedra paliativní medicíny XII.BDPM, BVV
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Druhy mezilidských vztahů Číslo DUM: VY_52_INOVACE_69_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Buchtová Eva, Staňková Barbora. „Pomoz mi, abych to dokázalo samo“ děti mají rozdílné učební schopnosti a nadání.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Průřezová témata.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
6. Dítě jako subjekt vzdělávání
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Příjemce podpory: TRIALOG
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Velká didaktika J. A. Komenský 2.část
Pedagogické disciplíny
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jana Novotná Název materiálu:
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Profese trenéra.
Artefiletika a RVP Běhounková 2008.
Podpora bezpečného klimatu prostřednictvím etické výchovy Hana Kachtíková 3.října 2017
Konflikt, koření života
Socializace Kejřová.
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
Sandra Eliašová Klára Bílková Kateřina Dvořáková Volba povolání.
Školní vzdělávací program
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte Zralá osobnost učitele Rozvoj mezilidských vztahů

Koncepce MŠ Montessori Jablonec nad Nisou

Spolupráce s rodinou Cvičení ticha Získávání vědomostí Fyzické potřeby Svoboda a volba Zájmové činnosti Zralá osobnost dítěte Koncentrace pozornosti, navození vnitřního klidu, klidné, tiché ukázky činností.... Praktický život, smyslový materiál, matematika, jazyk, kosmická výchova Chůze po elipse, držení těla, dostatek pohybu, odpočinek, tělesná přirozená cvičení, pobyt venku, pitný režim, volba při jídle, fyzický kontakt.... Dodržování pravidel, nemuset, ale smět, umět převzít zodpovědnost za své volby, respektovat volby druhých, svobodný výběr činností.... „Můj den“, rodičovská odpoledne, tvořivé dílny s rodiči, přednášky a semináře, možnost zapojení se do programu MŠ, adaptační režim.... Výtvarně pracovní, vaření, flétny, folklórní tanečky, jazyky, pěstitelství, pokusy....

Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Zralá osobnost učitele Studium pedagogiky Montessori, samostudium, rozvoj komunikačních dovedností, kurzy na osobnostní rozvoj... Připravené prostředí, proces normalizace, senzitivní fáze, polarita pozornosti, princip ticha, svoboda volby, princip pohybu, věková heterogenita, princip vedení, pozorování, princip rovnosti, třístupňová lekce.....

Pravidla Rozvoj mezilidských vztahů Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Tolerance, spolupráce, umění naslouchat, umět se dohodnout, týmová práce, umět vyjádřit pocity, umět říkat ne, umět poděkovat, požádat, přivítat, popřát.... Spolupráce, zodpovědnost, tolerance, trpělivost, úcta, sebeúcta, láska, přátelství, pomoc, pravda.... Postupné kroky k pochopení vlastního postavení člověka ve společnosti, ve světě... Společně vytvářená pravidla, dodržování pravidel