S NÁMI PRO VÁS ZA JEDEN PROVAZ aneb TOP 10 VE VSETÍNĚ V ROCE 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Regenerace sídliště Rochlice
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Pohled ŘSD na možnosti a výhled realizace staveb na Moravě
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Řešení největších problémů 2009/2010.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
MĚSTO VARNSDORF INVESTIČNÍ AKCE ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Obytný soubor Za Školkou
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Snídaně starostů , Jedlí
Vítejte na veřejném fóru
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Jablonné nad Orlicí.
Vazba na Operační programy
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
UK FTVS - Výstavba první a druhé etapy sportovního kampusu Veleslavín
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Informace o vyhlášených výzvách
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

S NÁMI PRO VÁS ZA JEDEN PROVAZ aneb TOP 10 VE VSETÍNĚ V ROCE 2009

ÚVOD K TOP 10  Pro rok 2009 vybráno TOP 10 na veřejném fóru  Rada města Vsetína se s TOP 10 seznámila  Výsledky práce na TOP 10 vychází každý měsíc ve Vsetínských novinách.  Jak se na zvolených TOP 10 pracovalo v letošním roce?

TOP 1 NEVYHOVUJÍCÍ PROSTORY PRO SPOLKOVOU ČINNOST Nutnost rekonstrukce lidového domu  probíhá soudní řízení ve věci zástavního práva z konkurzní podstaty podniků Wojtoň a Kovex  připraven návrh na rekonstrukci a na využití lidového domu coby spolkového domu  realizován statický průzkum, probíhá projektová příprava

TOP 2 VÝHERNÍ HRACÍ AUTOMATY  schválena vyhláška omezující výherní hrací automaty ve stometrovém okruhu od škol, školských zařízení, sociálních a zdravotnických zařízení, budov státních orgánů a církví  zvolena metoda měření docházkovou vzdáleností

TOP 3 KVALITA CHODNÍKŮ, NEDOSTATEK PŘECHODŮ  vybudováno 5 nových přechodů pro chodce  pro rok 2009 připravena výstavba, úpravy a opravy m 2 chodníků a schodišť  probíhají další etapy regenerace sídlišť Sychrov a Rokytnice  bude nasvícen přechod v Potůčkách

Nové chodníky v Rokytnici

Regenerace sídliště Rokytnice

TOP 4 NEDOSTATEK SOCIÁLNÍCH BYTŮ  rozšířena kapacita azylového domu pro ženy a matky s dětmi  zpracován projekt krizového bydlení pro děti  zahájena výstavba domu na půl cesty  volné startovací byty pro mladé rodiny  půdní vestavba v DPS Tyršova 1271

TOP 5 NEZAMĚSTNANOST  podpora projektů pro zvýšení zaměstnanosti:  letos zatím zpracováno min. 6 velkých projektů s rozpočty cca 30 mil. Kč, z toho 4 úspěšné (podpora až 75 osob, vznik až 41 pracovních míst)  projekty zpracovány ve spolupráci s partnerskými organizacemi

TOP 5 NEZAMĚSTNANOST  úspěšné projekty: Ženy a muži v komunitní knihovně (MVK) Maminky jdou do práce (Azylový dům pro ženy) Centrum profesní kvalifikace (VKCI) Trenčiansko-zlínská inovační platforma T- ZIP (AERV)

TOP 5 NEZAMĚSTNANOST  tvorba podmínek pro fungování podniků a podnikatelů:  volné pozemky v průmyslové zóně  prostory v podnikatelském inkubátoru (naplněnost 80%, výhled 12 firem s 35 zaměstnanci)  zpracován projekt Technologického centra (výhled 13 firem s 60 novými pracovními místy)

TOP 5 NEZAMĚSTNANOST  podpora pracovních míst v neziskových organizacích  dotace na mzdy, hlavně ze sociálních grantů (cca 8 mil. Kč)  grant na pracovníka realizovaný s Úřadem práce Vsetín (ročně se podpoří vytvoření nových pracovních míst)

TOP 6 ROZTŘÍŠTĚNOST SPORTOVIŠŤ  dopracována koncepce sportu  založena Vsetínská sportovní s.r.o., která zahájila administraci sportovního majetku města  zimní stadion a sportovní hala převzaty do majetku města

TOP 6 ROZTŘÍŠTĚNOST SPORTOVIŠŤ  zrealizován pilotní projekt – dozor na vybraných dětských a sportovních hřištích  příprava projektů na rekonstrukce hřišť při základních školách, aby je mohla využívat i veřejnost  jednání s krajem o vybudování sportoviště u průmyslovky

Nový zavlažovací systém na stadionu na Tyršově ulici

Opravy zázemí zimního stadionu

TOP 7 HLUKOVÁ A EMISNÍ ZÁTĚŽ Z DOPRAVY  instalace radarů v Rokytnici na výpadovce do Zlína  na základě měření hlukové zátěže provádí Ředitelství silnic a dálnic výměnu oken v 56 domech podél výpadovky na Zlín

TOP 7 HLUKOVÁ A EMISNÍ ZÁTĚŽ Z DOPRAVY  práce na studii udržitelné dopravy ve Vsetíně se zaměřením městskou hromadnou dopravu  v rámci IPRM je plánována úprava zeleně na Trávníkách a Rybníkách

Výpadovka na Zlín

TOP 8 PARKOVÁNÍ, NEDOSTATEK PARKOVACÍCH MÍST  zpracovává se studie proveditelnosti k výstavbě patrového parkovacího domu na sídlišti Sychrov (kapacita cca 350 míst)  příprava projektové dokumentace na úpravy parkoviště u č.p  parkoviště Jiráskova č.p. 1126

TOP 8 PARKOVÁNÍ, NEDOSTATEK PARKOVACÍCH MÍST  v rámci IPRM jsou plánována nová parkovací místa v centru města  zahájeno jednání s krajem o vybudování parkoviště okolo polikliniky

TOP 9 DOSTAVBA KOMUNIKACE I/57 (VSETÍN – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – HRANICE)  zprovozněn první úsek silnice I/57 ze Semetína do Jablůnky  zpracovává se projektová dokumentace pro stavební povolení k druhému úseku Jablůnka – Bystřička  Valašské Meziříčí připravuje technickou studii obchvatu po Bystřičku (odhad pro zahájení je rok 2017)

Otevření prvního úseku I/57 dne

TOP 10 STAV BUDOVY MĚSTSKÉHO ÚŘADU  dlouhodobý záměr budovu opravit při využití externích finančních zdrojů  záměry na snížení energetické náročnosti  proběhlo statické posouzení budovy a odlehčení budovy  probíhá projektová příprava

Děkuji za pozornost a přeji nápaduplné odpoledne JUDr. Lubomír Gajdušek Vsetín,