Hlavní město Praha Protidrogová politika hl. m. Prahy Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Odborné sociální poradenství Poradna KLÍČ. Historie Pilotní projekt „Klíč“, odborná práce s 21 rodinami (problémový rozvod, výchovné problémy dětí,
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM/BAVORSKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Specifické intervence pro mladistvé uživatele návykových látek reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Zdeňka Kučerová, Online marketing manager, REAL-CITY Principy vyhledávání nemovitostí.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO RODINU INSPIROMAT 12. DUBNA 2012.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Příprava projektů OP Z – základní informace
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Financování přímých NIV
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Charakteristika primární péče
Mezigenerační s dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.
Správa sociálního zabezpečení
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
Rozvoj pracovních programů pro osoby se zdravotním postižením
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
EURES = Evropské Služby Zaměstnanosti
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Setkání PZS v oblasti paliativní péče
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
Klíčové aktivity projektu
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
Transkript prezentace:

Hlavní město Praha Protidrogová politika hl. m. Prahy Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková

Trocha teorie… Trocha teorie… Základem protidrogové politiky je vyváženost přístupu snižování nabídky drog - oblast represe a snižování poptávky po drogách – oblast prevence Protidrogovou politika hlavního města Prahy - čtyři pilíře: Primární prevence:aktivity zaměřené na prevenci užívání drog, popřípadě oddálení prvního setkání s drogami Harm Reduction: aktivity zaměřené na snižování zdravotních a sociálních poškození uživatelů drog, kteří nejsou v danou chvíli rozhodnuti pro život bez drog Léčba: spektrum programů léčby k abstinenci, dostupných pro uživatele drog, kteří se svobodně rozhodli pro život bez drog Represe: soubor zákonných opatření a aktivit k potlačování nabídky drog

…Specifika Prahy… Zvýšená koncentrace rizikových faktorů: Anonymita velkoměsta Nabídka drog/dostupnost Cestovní ruch – drogová turistika Koncentrace škol Kumulace dalších společensky nežádoucích jevů: Bezdomovectví Prostituce Národnostní menšiny,...

…Specifika Prahy… „Kompaktnost“ kraje Budování sítě služeb ve všech oblastech protidrogové prevence – rozsah, včasnost, racionálnost, návaznost Propojení aktivit specifické protidrogové prevence s prevencí sociálně patologických jevů u dětí a mládeže Finanční prostředky

Systém a organizace Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky Rezortní ministerstva Kraj /Zastupitelstvo, Rada, Protidrogová komise, Oddělení protidrogové prevence, protidrogový koordinátor, pracovní skupiny,… Městské částiObce Státní a nestátní organizace, které se zabývají prevencí, léčbou, rehabilitací,…drogových závislostí

Schéma protidrogové prevence

Síť služeb Primární prevence: V rámci minimálního preventivního programu provádí každá základní škola -30 specializovaných pracovišť Sekundární a terciární protidrogová prevence -více jak 50 specializovaných programů Další aktivity

??? Otázky ??? Je systém funkční? Je síť služeb dostatečná? Řeší stávající síť služeb všechny problémy? Jaké jsou další potřeby a možnosti? Jaká je současná situace? ???

Rozpočet HMP kapitola – protidrogová politika ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč

I. Program – pro školy a školská zařízení Rok:Počet podaných projektů: Počet projektů podpořených: Fin. dotace:,- Kč

II. Program – pro specializované organizace Rok:Počet podaných projektů: Počet projektů podpořených: Fin. dotace:,- Kč

Upozornění Máme nové webové stránky:  sociální oblast  protidrogová politika …A také nové logo: KOPPR Krajské oddělení protidrogové prevence

Děkuji za pozornost … Snažíme se, aby se naše děti smály i bez této „květiny“…

Mgr. Nina Janyšková Magistrát hl. m. Prahy Vedoucí oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mariánské nám Praha 1 Telefon: → → sociální oblast → protidrogová politika