Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Advertisements

Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, Cheb Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Předběžná příprava drůbeže
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strojní zařízení – Zhutňování
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Sada číslo 14 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_13_ABECEDA Mgr. Petra Kukuczková
Transkript prezentace:

Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, Cheb Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01Kra_7 Název DUM: Skladování potravin Jméno autora: Mgr. Marta Králová Ročník: 1. Vzdělávací oblast: Potraviny a výživa Vzdělávací obor: Kuchař - číšník Klíčová slova: zásady skladování, záruční lhůta, druhy skladů Anotace: prezentace osvětluje problematiku skladování potravin – zásady nutné při skladování potravin, uvádí jednotlivé sklady a potraviny vhodné k jejich uskladnění, vysvětluje pojem záruční lhůta. Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list, test Očekávaný výstup: žák uvede zásady správného skladování potravin, vyjmenuje druhy skladů a přiřadí k nim potraviny vhodné pro uskladnění, vysvětlí pojem záruční lhůta. Získané vědomosti si ověří pomocí testu. Metodika učebního materiálu: prezentace - projektor

SKLADOVÁNÍ POTRAVIN

Při skladování potravin je rozhodující: teplota (teploměr) vlhkost (vlhkoměr) větrání čistota skladovacích prostor světlo (sluneční záření) vybavení skladovacích prostor uložení potravin

Zásady správného skladování potravin: musí být uloženy ve správných skladech určité potraviny skladovat odděleně kontrolovat teplotu a vlhkost skladů kontrolovat záruční lhůtu potravin dodržovat pravidla hygieny

Záruční lhůta: je doba, po kterou dodavatel ručí za kvalitu potravin potraviny s prošlou záruční lhůtou nelze konzumovat minimální trvanlivost

Druhy skladů: suché chladné chladící mrazící

Suché sklady: teplota do 18°C balené potraviny aromatické potraviny skladovat odděleně regály, dřevěné podložky okna natřena modrou barvou sítě v oknech kontrolovat teplotu, vlhkost kontrolovat záruční lhůtu potravin

Chladné sklady: nejčastěji sklepy nízká teplota vyšší vlhkost dobře větratelné brambory zelenina ovoce pravidelně odstraňovat nahnilé kusy

Chladící sklady: chladící boxy, lednice teplota do +10°C pravidelně kontrolovat teplotu – zápis kontrolovat záruční lhůtu potravin určité potraviny skladujeme odděleně maso, uzenina, mléčné výrobky, vejce,…

Mrazící sklady: mrazící boxy, mrazničky teplota: -18 až -22°C kontrolovat teplotu kontrolovat záruční lhůtu potravin skladovat pouze mražené výrobky od dodavatele určité potraviny skladovat odděleně ovoce, zelenina, ryby, nanuky, přílohy,…

Kontrolní otázky: Vyjmenuj druhy skladů. Co je to záruční lhůta. Jaké potraviny v chladícím skladu musíme skladovat odděleně? Jaká je předepsaná teplota v mrazícím boxu? Co budete skladovat v chladném skladu?

Použitá literatura: Šebelová,M. Potraviny a výživa, učebnice pro odborná učiliště. Praha:PARTA, ISBN Autor prezentace: Mgr. Marta Králová