NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK_14. ROZVOJ PRŮMYSLOVÉ VÝROBY 2. POLOVINA 19.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_429, 22. sada, Prvouka
Advertisements

Česká společnost se učí podnikat
Automobily a co o nich víme
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Vznik a vývoj automobilky
Jan Chládek ***Škoda Auto***.
Škoda auto Mladá Boleslav
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
STROJE OVLÁDLY ŽIVOT 2. pol. 19. stol.
EVROPA PO ZÁMOŘSKÝCH OBJEVECH
STROJÍRENSKÝ PRŮMYSL ČR Autor: Mgr. Jana Závodná
Středočeský kraj.
ČESKÉ ZEMĚ PŘED PRVNÍ SVĚTOVOU VÁLKOU
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Strojírenský průmysl Opakování – práce se slepou mapou (vodstvo)
VY_32_INOVACE_20_Emil Škoda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Hospodářství ČR Název školy
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PRŮMYSL ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída.
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
Automobilový průmysl v ČR
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
S motokrosem jsem začal v 10 letech. Do tajů tohoto sportu mě zasvětil můj otec, který mě vzal v necelých devíti na první motokrosovou trať, kde jsem jezdil.
ŠKODA AUTO Marketing v EU Tereza Hamáková.
Čím byly první samohybné stroje poháněny? Jak se nazývaly vozy, poháněné párou? pára + + vůz = = parovůz James Watt.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3418 NázevMěsta ČR Téma hodinyMěsta ČR PředmětVlastivěda Ročník/y/4.A.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Plzeňský kraj. Základní informace Plzeň je krajským městem Plzeňského kraje katastrální výměra:137,65km2(4.místo) počet obyvatel: (4.místo) nejvyšší.
● Téma:Průmyslová revoluce v Anglii, Evropě a českých zemích ● Vypracovala: Mgr. Monika Vlková, SPŠ Uh. Brod ● OB21-VVP-HUM-DEJ-MVLK-M
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA_5.TŘÍDA_20. TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK TÉMA: TOMÁŠ GARRIGUE.
Hospodá ř ská prosperita v Č SR a sv ě tová krize.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ – Pevniny a oceány Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK_6.VYNÁLEZY A VYNÁLEZCI 18. A 19. STOLETÍ TÉMA:
 ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OP VK  NÁZEV: VY_52_INOVACE_30_ Plzeňský kraj  AUTOR: PhDr. Jaroslava Veselá  OBDOBÍ:  ROČNÍK: V.  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
Anotace Žáci se prostřednictvím prezentace seznamují s vynálezy v 2.pol. 19.století Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření březen 2012 Ročník V. Vzdělávací.
České národní obrození (ČNO). ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – České.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
REMINGTON VY_32_INOVACE_F09
Tovární výroba a stroje v 19. století
Česká republika - Plzeň
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE V ČECHÁCH
19. století opakování.
Anotace: Seznámení se s obdobím 2. poloviny 19. století
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Digitální učební materiál
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Novověk – průmyslová revoluce
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Život v Československu mezi dvěma válkami
Vídeňský kongres.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
MICHELIN VY_32_INOVACE_F06
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Plzeňský kraj Název školy: ZŠ Salvátor
zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _8.ročník_05
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Majetek podniku VY_32_INOVACE_44_895
STROJE OVLÁDLY ŽIVOT 2. pol. 19. stol.
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK_14. ROZVOJ PRŮMYSLOVÉ VÝROBY 2. POLOVINA 19. STOLETÍ TÉMA: ROZVOJ PRŮMYSLOVÉ VÝROBY 2. POLOVINA 19. STOLETÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

Žáci se seznámí s obdobím 2. poloviny 19. století. Tento digitální učební materiál dětem pomůže přiblížit dobu, ve které se české země staly střediskem průmyslové výroby. Pomůže u žáků posílit národní hrdost.

Co vše předcházelo rozmachu strojové výroby?

Co se Ti vybaví, když se řekne Škodovy závody? Vyhledejte si ve školních atlasech nebo na internetovém serveru Mapy cz. místa, kde se Emil Škoda ve svém životě vyskytoval.

 V r nastoupil jako inženýr do strojíren hraběte Valdštejna v Plzni.  V r tuto továrnu koupil a začal ji modernizovat.  V této továrně vyráběl mechanismy pro cukrovary, sladovny, pivovary, doly, hutě, …  Postavil zbrojní halu.  Továrna se stala jednou z největších v Evropě.

 R začali oba vyrábět jízdní kola SLAVIA v Mladé Boleslavi, kde si založili společnou firmu Laurin & Klement  R začali vyrábět motocykly L & K  Stali se velmi úspěšnými podnikateli  R začali oba vyrábět jízdní kola SLAVIA v Mladé Boleslavi, kde si založili společnou firmu Laurin & Klement  R začali vyrábět motocykly L & K  Stali se velmi úspěšnými podnikateli

Víte, jaký úspěch Laurin a Klement slavili v motocyklovém závodu na trati Paříž – Vídeň? Do cíle dojely pouze motocykly L & K. Víte, jakou spojitost má továrna Škoda s firmou Laurin a Klement?

Quido.cz [online]. není uveden [cit ]. Laurin_klement.htm. Dostupné z WWW:. Cs.wikipedia.org [online] [cit ]. Emil_Skoda.jpg. Dostupné z WWW:.