Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Advertisements

Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Ekonomická část. Informace:  účetní závěrky sestavené k – termín odevzdání do (pozdější termín – po domluvě s příslušnou účetní)
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Ing. Eva Kotková & Ing.
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Financování regionálního školství
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1155Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
PORADA ŘEDITELŮ 8. – Luhačovice Ing. Bc. Miroslav Trávníček.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 25. – 26. září 2014 Ing. Michaela.
FINANČNÍ ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE (I. část – hospodaření PO) 15. srpna 2012 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
FINANČNÍ ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE (II. část – Směrnice Rady Libereckého kraje) 15. srpna 2012 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Ing. Michaela Stříbrná.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 15. dubna 2015 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
NOVÝ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ Porada s řediteli škol a školských zařízení 20. říjen 2011.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 Ing. Michaela Stříbrná.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Ing. Michaela.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. – 22. září 2017 Doksy Ing. Michaela.
Financování a účetnictví základních škol
Ústav pro informace ve vzdělávání bude sloučen s Českou školní inspekcí Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje, 21. říjen.
PORADA OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Podpora polytechnického vzdělávání v rámci projektu NAKAP LK I
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Ing. Michaela.
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 20. – 21. září 2018 Hejnice Ing.
Rozpočet přímých NIV na rok 2018
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2019
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Transkript prezentace:

Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů

ÚČETNÍ ZÁVĚRKY ZA 1. POLOLETÍ celková ztráta hospodaření vykázána u 14 PO výše ztráty ,82 Kč -rok POvýše ztráty ,55 Kč rok PO ,95 Kč 1.pololetí/ PO ,82 Kč -u 10 PO – ztráta v hlavní činnosti více než 10% poskytnutého provozního příspěvku

ÚČETNÍ ZÁVĚRKY ZA 1. POLOLETÍ 2011 PO se ztrátou v hlavní činnosti vyšší než 10% poskytnutého provoz.příspěvku: G Jablonec nad Nisou, U Balvanu SOŠ Lužická Česká Lípa (k sloučena se SOŠ a SOU ČL) SUPŠ sklářská, Kamenický Šenov SUPŠ a VOŠ Turnov ZŠ a MŠ Kamenná Jablonec nad Nisou ZŠ Tanvald ZŠ Nové Město pod Smrkem ZŠ Železný Brod ZŠ spec. Semily Centrum vzdělanosti Libereckého kraje

ROZPOČET schválený rozpočet kapitoly – příspěvkové organizace v r byl Kč -návrh rozpočtu kapitoly pro rok 2012: Kč (nárůst o Kč – účelově určeno na odpisy svěřeného nemovitého majetku) -stanovení provozního příspěvku na rok 2012: normativní metoda – 50% dle normativů - 50% provoz. příspěvku 2010 plně normativní provozní příspěvek od r. 2014

INFORMACE -aktualizované identifikační listy – „Směrnice RK č. 2/2009 k zadávání veřejných zakázek…..ve znění novelizace č. 4“ -Znalecké posudky na ocenění nemovitostí musí obsahovat nejen určení ceny zjištěné dle cen. předpisů, ale i cenu v místě a čase obvyklou (tedy cenu tržní)

INFORMACE -Zkvalitnění a zlepšení interiérových prostor - RK dne , usnesení č. 1269/11/RK - navýšení provoz. příspěvku v celk. objemu přes 4 mil. Kč - neinvestiční náklady spojené např. s vymalováním prostor, s vybavením nábytkem atd. - úprava se NEVZTAHUJE na nákup výpočetní techniky - související doklady budou pro příp. kontrolu k dispozici ve škole/školském zařízení

INFORMACE Semináře pro účetní – konání min. 4x ročně, informace na zdarma (na základě vyplněné přihlášky) - připravujeme do konce roku: „Účetní závěrka 2011 a přípravné operace“ – 21. a „DPH pro školy a škol. zařízení“ – termín bude upřesněn -semináře pro rok 2012: účtování dotací, majetek, daně, inventarizace, nové účetní normy a požadavky PO Kontrola účetních závěrek Účtování EU projektů -dotazy k účtování směřovat na

Děkuji za pozornost Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd. financování nepřímých nákladů