Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kulturní a kreativní průmysly z pohledu operačních programů v gesci MPO 11 OP Podnikání a inovace OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Příprava RIS LK – OS 4 Připomínkování a rozpracování páté priority odbornou skupinou č.4.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Asociace sociálního podnikání. Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)

Vize projektu – sítě a inovace Vytvoření sítě spolupracujících malých podniků Aplikovaný výzkum inovací v malých podnicích Geografická a časová nezávislost poskytovaných služeb, systémů a produktů

Cíl projektu Vybudovat a rozvíjet síť kooperujících malých podniků Zvýšit v malých podnicích konkurenceschopnost Napomoci tvorbě nových pracovních míst Důraz na inovace Realizace projektu v souladu s Operačním programem Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Mise projektu vytvoření sítě spolupráce transfer znalostí informační a komunikační technologie marketingový výzkum Outsourcing Benchmarking spolupráce s vysokými školami, veřejným sektorem a malými podniky SWOT analýza vytvoření podnikatelského portálu

Služby ProduktySystémy Malé podniky Vysoké školy Hospodářská komora Základní princip fungování klastru – princip synergie

Jak na to? tvorba sítě spolupráce podle analýzy potřeb členů v jejich podnikatelských oblastech a návrh konkrétní spolupráce s klastrem. realizace aplikovaného výzkumu inovací ve prospěch malých podniků (SBIR) servis v oblasti outsourcingu, nabídka služeb,produktů a systémů, pomocí vzdáleného přístupu komunikce pomocí neveřejného webového portálu na principu vzdáleného přístupu a geografické a časové nezávislosti poskytovaných služeb a systémů realizace transferu znalostí o podnikání do malých podniků

Podpora projektu Moravskoslezský kraj Hejtman kraje Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje VŠSS Havířov