14 Minulost – současnost - budoucnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Technika,tak jak ji vidím já…
VY_32_INOVACE_ 01_ Lidé a čas
Řazení událostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Hádanky z ochrany přírody IV VY_32_INOVACE_16 Sada 6
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vypravování.
Svět techniky a já.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.18 Název pro školu:
Věta jednoduchá a souvětí
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.01 Název pro školu:
88.1 Základní větné členy – druhy podmětů
ČLOVĚK A JEHO SVĚT VY_32_INOVACE_ 20_Lidé kolem nás
Sestavování jídelníčku VY_32_INOVACE_09 Sada 8
Najdi ve větách volně žijící zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty tázací VY_32_INOVACE_02 Sada 22 Základní škola T. G.
Najdi ve větách členy rodiny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
37.1 Slovesa Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Autor: Dana Brádková.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Planeta Země VY_32_INOVACE_01 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Proč létáme balonem VY_52_INOVACE_36 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
94.1 Dopis, adresa Jaké dopisy vidíš na obrázcích? Kdo je odeslal?
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk 6. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace.Český.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Slovní úlohy – 1. třída. Na louce kvetlo 6 červených a 5 modrých kytiček. Kolik kytiček kvetlo na louce? *********** 6+4+1=11 6+5=11 Na louce kvetlo 11.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Iveta Vostrá DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Český jazyk a.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
14 Kilogram – jednotka hmotnosti VY_32_INOVACE_14 autor:Mgr. Jana Kobylková identifikace:B2- 14 třída:2. předmět:M anotace:Seznámení s jednotkou hmotnosti.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Dnes nebo dříve? Kdy se co vyrobilo.
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Charakteristika výukového materiálu
VY_52_INOVACE_08_Prázdniny
05 Květiny a stromy na jaře
VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_Inovace_ Části dne, čas Člověk a jeho svět 2.ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.21_Zivoni_prostredi_makrosvet_a_mikrosvet.
VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 6_14
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police n. M.,
VY_32_INOVACE_19 19 Vím, co čtu IV. autor: Mgr. Jana Kobylková
VY_32_INOVACE_19 19 Léto v lese autor: Mgr. Jana Kobylková
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
VY_32_INOVACE_06 06 Hospodářská zvířata autor: Mgr. Jana Kobylková
První císařovna.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Transkript prezentace:

14 Minulost – současnost - budoucnost VY_32_INOVACE_14 autor: Mgr. Jana Kobylková identifikace: B3 - 14 třída: 2. předmět: Prvouka anotace: Vysvětlení pojmů – minulost, současnost a budoucnost. Žáci si uvědomí časovou posloupnost, rozlišují co se stalo, co se právě děje a co se stane. Poznávají předměty používané v minulosti, uvědomují si technický pokrok. Přiřazují věty k časovým pojmům, řadí věty podle časové posloupnosti.

Minulost Je to doba, která již minula - před mnoha a mnoha lety. V dřívějších dobách lidé neměli tolik technických vynálezů a přístrojů jako dnes. Například před 100 lety ještě nejezdili lidé v autech, neměli televizory a počítače, neměli elektrický proud. Mnoho prací vykonávali ručně, bez strojů a nástrojů.

Současnost Je to doba, která je právě nyní. Je to, co teď prožíváme a zažíváme. Používáme mnoho přístrojů a pomůcek, jezdíme auty, létáme letadly. Můžeme cestovat do různých koutů Země. Dokonce už létáme do vesmíru. Lidé stále objevují něco nového.

Budoucnost Je doba, která nás teprve čeká. To, co se stane v budoucnosti si můžeme jen představovat. Budeme létat na dovolenou na jiné planety? Budeme mít léky na každou nemoc? Budou všechnu práci za nás vykonávat roboti? NEBO: Zničí lidé všechnu přírodu? Porostou ještě krásné stromy, květiny? Budou lidé dýchat čistý vzduch? Záleží jen na nás jakou budoucnost si připravíme!

Z dvojic věcí označte vždy tu z minulosti:

Zakroužkujte: červeně věci z minulosti modře ze současnosti a zeleně z budoucnosti

MINULOST PŘÍTOMNOST BUDOUCNOST Spojte větu s časovým pojmem: Jsem ve škole a učím se. MINULOST Byl postaven Karlův most. Budu paní doktorkou. PŘÍTOMNOST Maminka právě vaří oběd. Narodila se moje babička. BUDOUCNOST Budu řídit auto.

Očíslujte věty tak, jak šly v čase za sebou: Budu chodit na vysokou školu, chci být lékařem. Moji rodiče měli svatbu. Chodím do školy, dobře se učím. V červenci jsem se narodil já. Můj tatínek se seznámil s mojí maminkou. Chodil jsem do školky, rostl jsem jako z vody.

( Správnou odpověď se dozvíte po kliknutí) Říkejte co bylo, co je a co bude: ( Správnou odpověď se dozvíte po kliknutí) bylo Narodil se král Karel IV. Budu se vdávat. Píšu domácí úkol. Člověk ulovil mamuta. Vezmu svoje vnoučátka na výlet. Těším se na prázdniny. bude je bylo bude je

Citace: použité kliparty – galerie Microsoft PowerPoint