+. Adam Mach 12 let, 7.A Ak.Heyrovského 4539 43003 Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vodní elektrárny Jakub Karpíšek 7. B 13 let ZŠ a MŠ Tasovice 374
Advertisements

ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Z obnovitelných zdrojů
 HYDROSFÉRA  created by: Wolf & Pipes ®.
BEZ VODY NENÍ ŽIVOT.
Voda a její okolí.
VODA (H2O) Sumárním vzorcem H2O.
PŘÍRODNÍ ZDROJE V EVROPĚ
Vodní elektrárny -V České republice se nacházejí v povodí Labe,Vltavy,Odry,Ohře a Moravy. -Jednu z prvních vodních elektráren postavil T.A.Edison roku.
Sluneční elektrárna.
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
HOSPODÁŘSTVÍ U: s. 52 – 53 Použitá literatura: Chalupa, P.: Světový oceán. Evropa. Práce, Praha 1999.ISBN INDUSTRIALIZACE = přeměna země.
VODA A ENERGIE František Čermák 13 let Zdeněk Hrubý 13 let 8
Voda a energie.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE
Autoři: Adam Lavička Martin Novák Nabídka pro ministerstvo průmyslu.
VODA Kateřina Beranová.
Voda Význam a použití. Voda Je základní podmínkou života Je základní podmínkou života Lidské tělo obsahuje 70 % a rostliny až 90 % vody. Lidské tělo obsahuje.
Voda Co o ní víme?.
Vodní energie Holeček Václav, Mikšátko Honza, Dočekal Petr, Šebestová Kristýna, Valentová Kristýna.
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Vodní Elektrárna.
Obnovitelné a Alternativní zdroje energie
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Energetika.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Společenské a hospodářské prostředí
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Fyzika Elektrárny.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Energetika, těžký průmysl Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Identifikátor materiálu: EU
Adam Jur č o 4.A Obnovitelné Zdroje. Co jsou obnovitelné zdroje ? „Obnovitelné p ř írodní zdroje mají schopnost se p ř i postupném spot ř ebovávání č.
Vodní Elektrárny.
Mgr. Mark Rieder
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
ENERGETIKA A TĚŽKÝ PRŮMYSL
Odvětví průmyslu Česka
Využití energie Slunce
J. Schlaghamerský: Ochrana životního prostředí - ochrana vod – voda jako zdroj Voda jako zdroj.
Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D.
Těžký průmysl Energetika.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Maďarsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
Obnovitelné zdroje energie. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
VY__III/2__INOVACE__214 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
VODA & ENERGIE Kryštof Reisig, 12let, 7.B ZŠ Chomutov, ak.Heyrovského Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
Elektrárny VY_32_INOVACE_2A_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Richard Dlouhý. Druhy elektráren  Vodní  Solární  Jaderná  Větrná  Tepelná  Geotermální Tyto elektrárny vytvářejí elektrickou energii.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Voda (EUPŠCh8),
Voda Zbožíznalství 1. ročník Voda - nejrozšířenější sloučenina - zároveň velmi vzácný zdroj, kterého ubývá.
Vodní elektrárny. Vypracovala: Veronika Prokešová, 15 let, třída 9.A a Jana Máčková, 15. let, třída 9.B ZŠ Chomutov, ak.Heyrovského Ak.Heyrovského 4539.
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
9.B, 15 let Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
ZŠ Strossmayerovo nám. 4, Praha 7 Autor: Ing. Miroslava ROMANOVÁ.
Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
VY_32_INOVACE_278_Jezera, bažiny, umělé nádrže
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Transkript prezentace:

+

Adam Mach 12 let, 7.A Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:

= VODNÍ ENERGIE

Celosvětový problém PŘÍLIŠ VELKÁ SPOTŘEBA ELEKTRICKÉ ENERGIE!

JAK JI VYRÁBÍME Jaderné elektrárny Vodní elektrárny Tepelné elektrárny Větrné elektrárny Geotermální elektrárny Solární panely

VODA Základ života i lidského těla Více než 70% zemského povrchu je pokryto vodou: oceány, moře, jezera, řeky Jde o nejdůležitější surovinu v průmyslu, používá se ke chlazení, ohřevu, oplachu, k výrobě elektrické energie ve formě páry a v potravinářství k výrobě všech nápojů atd.elektrické energiepotravinářstvínápojů Je základní podmínkou rostlinné a živočišné výroby Vodní toky (řeky) a plochy (oceány, moře, jezera, velké rybníky) hrají významnou roli v dopravě.oceánymořejezerarybníky Přítomnost vodních ploch má v krajině vliv na klima i mikroklima.klimamikroklima Voda je využívána při osobní hygieně, rekreaci a sportu.Využívání vodních zdrojů k uspokojování lidských potřeb se v moderní době neustále zvětšuje. Kromě využívání vody jako pitného zdroje se připojilo využívání k mytí, zavlažování, k výrobě energie. Mimo to i spotřeba vody v domácnostech je několikanásobně vyšší.hygieněrekreacisportu Minerální voda má léčivé účinky Minerální voda

VYUŽITÍ VODNÍ ENERGIE Vodní elektrárny + obnovitelný zdroj neznečišťuje okolí minimální obsluha i údržba levný provoz - závislost na průtoku vody problém pro lodní dopravu stavba je drahá a trvá dlouho hráze a jezy brání tahu ryb

Domácí vodní elektrárny

VODNÍ ENERGIE JE ENERGIE VEŠKERÉHO VODSTVA NA ZEMI, KTERÁ SE DÁ TECHNICKY VYUŽÍT DRUHÝ NEJVYUŽÍVAN Ě JŠÍ OBNOVITELNÝ ZDROJ ENERGIE (PRVNÍ JE BIOMASA) VYUŽÍVÁ SE JIŽ OD STAROV Ě KU DNES SE NEJVÍCE VYUŽÍVÁ K P Ř EM Ě N Ě V ELEKTRICKOU ENERGII VE VODNÍCH ELEKTRÁRNÁCH PRVNÍ VODNÍ ELEKTRÁRNA BYLA POSTAVENA V R.1882 V USA V Č R VYRÁBÍ 21 VODNÍCH D Ě L ASI 83% OBNOVITELNÉ ENERGIE

Autor: Adam MACH, 7.A ZŠ Chomutov, Ak. Heyrovského