Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, 33701 (Mgr.Lucie Popovičová)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEPOŘÁDEK V NAŠICH LESÍCH
Advertisements

Z železniční zastávky Dobratice p.Prašivou
Beseda s myslivci. 5. ledna 2013 Vytvořila: Mgr. Jana Šopejstalová.
Projekt na podporu malých a středních podnikatelů
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
MYSLIVOST OSVRAČÍN Zpracovala: Lucie Kazdová.
Gymnázium U Balvan Lenka Gregorová III.A Leden 2011.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Zpracovala: Alice SVOBODOVÁ (vychovatelka)
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
Vánoce v Německu vypracoval- radek Nedbal 9.b
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
DEN ZEMĚ 30. dubna 2013 II. A a II. B ZŠ a MŠ Raškovice.
Spolupráce dětmi z Víru v roce 2011 Zdeňka Chaloupková.
Zahraniční stáž-Nizozemí Tomáš Kratochvíl Lukáš Šrámek.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
V okolí rybníku se nachází spousta zajímavých živočichů Jako například: labutě,divoké kachny,srny,ptáci, žáby,brouci,hlemýždi a jiní.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
Vzhůru do života. V září se všichni sejdeme a povídáme si, co bylo o prázdninách.Pak nás přivítají paní učitelky a sdělí nám, co pěkného nás čeká.
Zdraví z přírody celoroční projekt ZŠ PROVAZNICKÁ pro školní rok 2013/14 7.B.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Naše třída od Třída Takhle jsme vypadali v první třídě!:o)Docela jsme zlobili.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Evangelický kostel, Havířov – Bludovice , 17:00 hod
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Čertí škola - Mikuláš. Čertí škola Na 5.prosince 2011 jsme si měli do školy přinést čertí masky. Paní učitelka pro nás připravila na tento den zajímavé.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s pověstí o vesnici Skalička.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO 3
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Pří_179_Rozmanitost přírody _ Srnec obecný Autor: Mgr. Eliška Galíková
Základní škola Přimda. Poloha ZŠ Přimda se nachází ve městě Přimda, okres Tachov, Plzeňský kraj. Přimda se nachází v pohoří Český les.
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
Vánoční besídka v 1. B.
Pří_179_Rozmanitost přírody _ Srnec obecný Autor: Mgr. Eliška Galíková
Projekt - Kdo jiný? ZŠ Komenského náměstí Kralupy nad Vltavou Daniela Hofmannová, Denisa Válková, Adéla Holomková, Karolína Fousková, Markéta Bendová,
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Chuchelský háj. poloha Chuchelský háj je jedním z posledních listnatých hájů, které se dochovaly na území města Prahy. Chuchelský háj je jedním z posledních.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
"I zvířátka musí jíst proto pomozme"
Vyhrál jsem Rady, nápady, pravidla
V VY_32_INOVACE_16_MATEMATIKA_2_SLOVNÍ ÚLOHY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Děti tam budou mít nakreslená nebo napsaná svoje vánoční přání.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
VYNÁŠENÍ MORANY
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
LES VY_32_INOVACE_08_les Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Strom pro zvířata Vnímání, jazyk a řeč.
Transkript prezentace:

Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, (Mgr.Lucie Popovičová)

PŘÍPRAVY Když se nám podařilo na konci listopadu nastřádat žaludy, kaštany, suché pečivo apod., rozhodli jsme se je dosušit a uschovat do předání na naší školní půdě. …nebylo to jednoduché a zjistili jsme, že cesta ke krmelci nebude s tou haldou jednoduchá…

…čištění… Samozřejmě jsme po vysypání ještě vybrali už shnilé či zkažené kousky, aby plíseň nenapadla i zbylou potravu.

CESTA KE KRMELCI 14. prosince nadešel čas, domluvili jsme se s panem Moulisem ze Záchranné stanice živočichů Rokycany, který domluvil s místními myslivci návštěvu krmelce a jenž nás doprovodil až k samotnému krmelci. Po cestě jsme se dověděli mnoho zajímavého ohledně krmení a přikrmování lesní zvěře. A také nám řekl několik pravidel, jak se v lese chovat.

Vyšli jsme ze školy ráno před osmou, v tuto dobu ještě téměř za tmy… hromadu žaludů a kaštanů jsme rozdělili do různých tašek tak, aby každý něco nesl a bylo to pro nás lehčí.

A pak hned směr les a krmelec. V Rokycanech máme blízko školy jeden, malinký, schovaný, nahoře na kopci nad městem.

Po několika zastávkách jsme došli až ke krmelci na kraji lesa, kde jsme naložili vánoční dárky zvířátkům.

VÁNOČNÍ DÁRKY A MISE SPLNĚNA Vysypali jsme všechno, co jsme měli, některé kousky jsme i na radu pana Moulise rozházeli v okolí po lese, zejména suché kusy, které z mokré země nasají opět své vitamíny a dužinu, která je pro zvířátka tak důležitá. Joooo… a ty igelitky, ty jsme pak samozřejmě vytřídili (ale to už paní učitelka nevyfotila, protože jak nám říkala: „Fasovala jsem zas dárečky pro vás….“ (A rozdala nám spoustu časopisů a prospektů o lese a jeho obyvatelích.)

Závěr Za 4.A David Krajči, Hana Havlíčková, členové kroužku Záchranné stanice živočichů Rokycany (kontrola p.uč.Popovičová)