ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CRM a konkurenceschopnost vybraných firem Jan Němeček Univerzita Hradec Králové.
Advertisements

Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
managementu znalostí podle
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Informační systémy podnikové systémy CRM
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Prof. Ing. Jiří Voříšek, CSc.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti požadované klíčové kompetence pro vedení sociálního podniku Ing. Vojtěch Miler PPSD Personální a poradenské.
Kvalita ve vzdělávání - kvalita VŠ. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy se rozumí žádoucí (optimální)
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Seminář z cyklu „Hodnocení kvality VŠ“
Informační systémy podnikové systémy CRM
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh

Změny na trhu práce?.
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha

Agenda Účel průzkumu Charakteristika průzkumu Metodika Znalosti / neznalosti absolventů Počty současných a budoucích „duší“ v ICT Co v ICT dělat? Kolik zato? Co to může ovlivnit?

Účel Znalosti absolventů ICT studijních oborů terciálního vzdělávání Vývoj v počtech studentů: Nově nastupující Studující Absolventi Neúspěšní Požadavky firem na znalosti a vzdělání pracovníků Požadavky firem na počty budoucích pracovníků

Charakteristika průzkumu - školy Rok Počet oslovenýchNávratnost dotazníků z Návratnost dotazníků v % VŠFakult Studijních oborů (aktuálních) Fakult Studijních oborů (aktuálních)

Charakteristika průzkumu - firmy Průzkum – 4950 – Celkem MIT SIT VIT Celkem

Metodika Identifikace studijních oborů Ústav pro informace ve vzdělávání Oslovení vysokých škol Dopis Vyplnění webové aplikace / MS Excel Oslovení firem Agentura se zkušenostmi z realizace širokých průzkumů Vyhodnocení odpovědí Platforma MS SQL Server 2008 R/2 Shluková analýza – EM algoritmus vyhodnocení 4 shluky MS Excel

Požadované znalosti 01 Modelování a optimalizace podnikových procesů 02 Funkcionalita, customizace a nasazování aplikací 03 Definice ICT služeb a výběr variant provozu ICT služeb 04 Analýza a návrh IS architektury 05 Softwarové inženýrství 06 Datové, informační a znalostní inženýrství 07 Znalosti informačních a komunikačních technologií 08 Provozní excelence 09 Vedení týmu, týmová spolupráce, řízení rizik 10 Znalosti ICT trhu 11 Metody řízení a organizace podniků a institucí 12 Znalost financí a ekonomiky podniku 13 Znalost obchodu a marketingu 14 Znalost matematických a statistických metod 15 Znalost práva 16 Znalost obsahu hlavního oboru podnikání vybrané firmy 7

Znalostní profily – Bc - porovnání 8 Poznámka: 0 žádné znalosti a dovednosti, 3 solidní přehled o dané problematice a základní praktické dovednosti, 1 obecný přehled o problematice, 4 solidní přehled o dané problematice a solidní praktické dovednosti, 2 základní orientace v problematice a v terminologii, 5 nejvyšší znalostní kvalita – hluboké aktuální znalosti a pokročilé praktické dovednosti

Znalostní profily – Mgr. - porovnání 9 Poznámka: 0 žádné znalosti a dovednosti, 3 solidní přehled o dané problematice a základní praktické dovednosti, 1 obecný přehled o problematice, 4 solidní přehled o dané problematice a solidní praktické dovednosti, 2 základní orientace v problematice a v terminologii, 5 nejvyšší znalostní kvalita – hluboké aktuální znalosti a pokročilé praktické dovednosti

(ne)Znalosti absolventů vs. profesní role Na které role terciální vzdělání připravuje? Na které role terciální vzdělání nepřipravuje? Akceptovatelné (ne)Znalosti“ – 60 bodů Rok 2011AdministrátorAnalytikArchitektObchodníkVývojářManažerLektor Mgr5-A Mgr5-B Mgr5-C Mgr5-D

Počty IT odborníků 11

Počty studentů - absolventi 12

Struktura poptávky po IT odbornících dle role (data společnosti LMC s.r.o. – inzeráty na jobs.cz a práce.cz, rok 2011) 13 49% 51%

Struktura poptávky po IT odbornících dle odvětví (data společnosti LMC s.r.o. – inzeráty na jobs.cz a práce.cz, rok 2011) 14 59%59% 41%

Platy ICT odborníků 15

Platy ICT odborníků 16

Platy ICT odborníků 17

Závěry: riziko vývoje porodnosti Průměrný věk vstupu do terciálního vzdělávání – 19,5 roku Roky – kritický pokles!

Závěry: klesající výdaje na školství

Závěry: klesající výdaje na školství v přepočtu na jednoho studenta

Závěry a důsledky Na IT pracovním trhu v ČR existují výrazné stále disproporce mezi poptávkou a nabídkou jak v počtu IT odborníků, tak struktury jejich znalostí S ohledem na demografický vývoj lze očekávat v dalších letech zhoršování situace v počtech absolventů  NEBO KVALITY? VŠ nejsou motivovány k produkci absolventů se strukturou znalostí odpovídající požadavkům trhu práce potřeba nových absolventů IT oboru v letech rostla, a to navzdory ekon. krizi  RŮST PLATŮ zaměstnavatelé zjistili, že jejich nároky na nové absolventy byly nereálné a snížili svoje požadavky na znalosti IT specialistů  POROZUMĚNÍ nebo VYSTŘÍZLIVĚNÍ? školy reagovaly na zvyšující se poptávku po IT odbornících, ale kvantitou, nikoliv kvalitou 21

ICT – teorie a praxe – školy a firmy Otázky?