Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, 273 03 EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0497.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výroba MEDOVINY. Nezbytnost včel… V přírodě nezastupitelné – ekologická stabilita 1 včelstvo/rok – 137x větší finanční přínos pro společnost než ve formě.
VY_32_INOVACE_10_GAS_546_Sob
SKLENĚNÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME NA   1. K PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
SERVIS ŠUMIVÉHO VÍNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
VINÁRNY Dle provozní doby a charakteru provozu dělíme vinárny na
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
VY_32_INOVACE_10_GAS_581_Mel
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Výroba vína II.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
SERVIS BÍLÉHO A RŮŽOVÉHO VÍNA
VY_32_INOVACE_10_GAS_550_Sob
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
TRANSVASALS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
KUPÁŽ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Podávání vína Stolničení KC1.
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
SPECIÁLNÍ ODRŮDY BRAMBOR Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: speciální, odrůdy, brambor, batáty, manioky,
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti:Jakost, skladování a vady vína Ročník / obor studia:2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMI_HISTORIE_A_PESTOVANI_VINA_PREZENTA CE_01 Název školyStřední škola.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
BOBULOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: bobulové, ovoce,rybíz,angrešt, maliny, ostružiny,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze středním školám". Název projektu: Inovace a zkvalitnění výuky v SOŠ a SOU Sušice Registrační.
Transkript prezentace:

Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/

NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov AUTOR: Marcela Krombholzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_Technika obsluhy_Nápoje_Víno_15 TÉMA: Servis vína ( 11 listů) OBDOBÍ: 01 – 2013 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/

Anotace NEZNÁMÝ. Sklanice na víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tento materiál je určen pro výuku žáků středních odborných škol, oborů: Hotelnictví a turismus, Gastro a Kuchař-číšník v předmětech Technika obsluhy, Potraviny a nápoje a Potraviny a výživa. Je zaměřen na seznámení s vínem a vinařstvím v celé jeho šíři, od historie a oblastí pěstování, jeho rozšíření po světě, škále nejznámějších odrůd, výrobě, podávání, skladování i uplatnění v gastronomii a to jak vín tichých, tak i šumivých.

Servis NEZNÁMÝ. blog.uvinum [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Teplota vína Sklenice v pokojové teplotě = °C Druh vína Doporučená teplota při podávání vína při konzumaci Šumivá a šampaňská 5 °C7 - 9 °C Bílá suchá, mladá a růžová, polosladká a sladká vína a vína pozdních sběrů 7 °C °C Mladá červená, lehká a ovocná 8 °C °C Velká silná bílá vína °C °C Elegantní červená vína °C °C Velká těžká červená vína °C °C Červená vína s bohatým obsahem taninu °C °C Stará likérová vína °C °C NEZNÁMÝ. Fyzická věda. (Kaji H.) [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Správné sklo  Víno se nepije, ale vychutnává  Sklenice má lahodit oku, navodit příjemnou atmosféru  Špatně zvolený tvar = negativní vliv na chuť vína. Nejvhodnější  = krystalové, čiré, průhledné sklo, dostatečně dlouhá nožka s kruhovou základnou.  Sklenice čistá a suchá. NEZNÁMÝ. Zastřešeno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Objem skleničky: min. 250 ml, lepší 350 ml a více!!! Nalít ml STPEHENSON, Mick. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MUSSKLPROZZ. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

TOMAS ER. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Dekantování  MLADÁ VÍNA – NE! Šok, ztráta delikátních aromat  ČÁSTEČNÁ LAHVOVÁ ZRALOST – MOŽNÉ - Ve 2/3 zralosti - uspíšení zrání  LAHVOVĚ ZRALÁ VÍNA – ANO! Min. 24 hod před otevřením postavit  Karafu zavínit - tzv. skříňový efekt.  Krátká dekantace - nežádoucí buketní aroma z nedostatku vzduchu při zrání.  Dlouhá dekantace - oxidace vína  Mladší vína dekantovat 0,5-2 hod  Robustní vína až 12 hod Přelévání vín s usazeninou nebo kvůli vydýchání do karafy

NEZNÁMÝ. cuveecorner.blogspot [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. AZ víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. SOU Horky [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

NEZNÁMÝ. Alcork [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. Pod korkem [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Korková zátka NEZNÁMÝ. The nibble [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Šroubovací uzávěr Šampaňská zátka Uzavírání vína

Sommelier NEZNÁMÝ. lobbychile.blogspot [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ONEARMEDMAN. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KUBINA, Jeff. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

KRAUSE, Stefan. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Na vlastní oči… Víno a jídlo Jak správně ochutnávat víno Otevření lahve vínaOtevření lahve vína – AJ Sabrage/Sabráž Konzumace vína

1. V jakých teplotách se podávají bílá, růžová, červená a šumivá vína ?jakých teplotách 2. Jaké jsou požadavky na vinné sklo?vinné sklo 3. Kolik se nalévá do sklenky vína?sklenky vína 4. Co je to Dekantace? Která vína se nedekantují?Dekantace 5. Jaké uzávěry se používají u vín nejčastějiuzávěry 6. Co je to Tastevin?Tastevin