Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Pravdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN 1802-4785.Provozuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Tour de France Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Pohádkový okruh Pacifikem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výpočty s hustotou
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čas Číslo DUM: III/2/FY/2/1/11 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny a jejich.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Indukční čáry magnetického pole Číslo DUM: III/2/FY/2/2/20 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Tlak
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Pravdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
České bankovky a kdo je na nich vyobrazen
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
HRA CITACE PRAVIDLA HRY Info o perském zálivu
PRAVIDLA HRY Odhalte totožnost muže na obrázku. Jak souvisí s regionem Jižní Afriky? CITACE ÚVOD.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých a záporných čísel
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých čísel.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Pravdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). S EB ĚH NI EIF FEL OVU - VĚŽ - Pravidla hry Pravidla hry HRA

S EB ĚH NI EIF FEL OVU - VĚŽ CITACE Pravidla hry Pravidla hry

1 ZPĚT Poznáš francouzskou vlajku? a b c

2 ZPĚT Která automobilka není francouzská? Peugeot Seat Citroën Renault Španělsko

3 ZPĚT Kde leží Francouzská Guyana? Afrika Jižní Amerika Austrálie a Oceánie Asie Evropa

4 ZPĚT Kolikrát je nejvyšší hora Francie, Mont Blanc, vyšší než naše Sněžka? 4x 3x 2x 4807:1602 = 3,0006

5 ZPĚT Kdo je autorem slavného „COGITO ERGO SUM – MYSLÍM, TEDY JSEM“? J. P. Sartre A. Camus R. Descartes

6 ZPĚT Co je to „bechamel“? francouzský parfém francouzsky „miláček“ francouzská omáčka

7 ZPĚT Je francouzština úředním jazykem i nějaké mimoevropské země? Pokud ano, uveď alespoň jeden příklad. ANO NE

8 ZPĚT Ve Francii se vyrábí také pneumatiky světoznámé značky. Jaké je jméno firmy? MICHELIN

9 ZPĚT Které dva ministáty sousedí s Francií? ANDORRA, MONAKO

10 ZPĚT Ve kterém francouzském městě mají sídlo orgány EU? Štrasburk – Rada Evropy, Evropský parlament, Evropský soud pro lidská práva VÝHRA

1 ZPĚT Která fotografie nebyla pořízena v Paříži? a b c Katedrála Notre-Dame Muzeum V Louvre Carcassonne

2 ZPĚT Vyber kosmetickou značku, která je francouzská. Avon Mary Kay L'Oréal Oriflame Velká Británie USA Švédsko

3 ZPĚT Který z ostrovů nepatří Francii? Reunion Korsika Nová Kaledonie Mauricius

4 ZPĚT Jak se jmenoval francouzský ministr zahraničí, na jehož popud vzniklo Evropské společenství? P. Coubertin R. Schumann L. Pasteur Autor myšlenky pořádání novodobých olympijských her Mikrobiolog

5 ZPĚT Na jaké řece leží francouzské hlavní město - Paříž? Seina Loira Rhona

6 ZPĚT Pro Francouzské pobřeží je typický mistrál – co je to? chladný suchý vítr červený písek mořský okoun

7 ZPĚT Je pravda, že nejvýznamnějším francouzským přístavem je Bordeaux? ANO NE Marseille

8 ZPĚT Jaké francouzské městečko proslavil jeden z nejslavnějších francouzských herců Louis de Funès? SAINT TROPEZ

9 ZPĚT Jak se jmenuje pohoří při hranicích se Španělskem a jakým vrásněním vzniklo? PYRENEJE, ALPINSKO-HIMALÁJSKÉ VRÁSNĚNÍ (třetihory)

10 ZPĚT Ve kterém francouzském městě se každoročně koná filmový festival? CANNES VÝHRA

GRATULUJEME ÚVOD

Slide 1  BENH LIEU SONG. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW:  FR:UTILISATEUR:KUXU. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: Slide 5 TUBS. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: Slide 6 STAFINIAK, A. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Slide 8 ALLMARE. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí GNU Free Documentation na WWW: Slide 9 VARDION. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Slide 10 PALMERO, Nan. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution 2.0 Generic na WWW: Slide 12 MARTZ, J. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí GNU Free Documentation na WWW: Slide 13 REZA1615. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: MSCHLINDWEIN. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí GNU Free Documentation na WWW: LAVOIE, J.P.. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí GNU Free Documentation na WWW: Slide 15 BOUBA. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: Slide 17 DDXC. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 1.0 Generic na WWW: Slide 19 VINCENT. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Slide 20 NOTABENE. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Slide 21 NHAMBLEN. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí GNU Free Documentation na WWW: Slide 23 CARADEC, Y. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution 2.0 Generic na WWW: ÚVOD

Pravidla hry 1.Hry se účastní dva týmy. 2. Postupuje se od vrcholu věže směrem dolů (1-2-3-…10) 3. Hru začíná tým, který zvítězí v rozstřelu (kámen-nůžky/otázka od učitele…) 4. Za každou správnou odpověď se odkrývá jedno políčko. 5. Pokud tým odpoví špatně, má „stop“ na jedno kolo – čili druhý tým hraje 2x. 6. Pokud odpoví špatně oba týmy, „stopka“ se anuluje. 7. Vyhrává tým, který dříve odkryje celý obrázek Eiffelovky. ÚVOD HRA