Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Advertisements

Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Služba péče o děti v dětské skupině
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Studijní obor: Sociální činnost
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Projekt dětská skupina MOTÝL
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
4. Dokumentace školy 561/2004 Sb. (§28) rozhodnutí o zápisu do školského rejstříku evidenci dětí (školní matrika) doklady o přijímání dětí (spis) vzdělávací.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Oddělení koncepce rodinné politiky (MPSV)
Erika Jirgesová (asistentka)
„VÍTEJTE I VY“, Železnohorský region
Individuální projekt OP VVV
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Organizace předškolního vzdělávání
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Výzva MAS z Operačního programu zaměstnanost OPZ II
Operační program Zaměstnanost
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
PROVOZ mikrojeslí a pilotní ověření (Pro příjemce VE výzvách 69,70)
Operační program Zaměstnanost ( )
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ

 Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční priorita 1.2: Rovnost žen a mužů  Vyhlašovatel: MPSV  Podávání projektových žádostí: –

 Cíl výzvy: řeší problematiku nízké zaměstnanosti rodičů s malými dětmi, specificky žen, prostřednictvím podpory nové služby péče o nejmenší děti v mikrojeslích zřizované přímo obcemi nebo ve spolupráci s obcemi  Cílové skupiny: rodiče s dětmi 0,5 – 4 let  Min výše podpory na projekt: Kč  Max výše podpory na projekt: 2 mil. Kč  Max délka trvání projektu: max 36 měsíců (6 měsíců na vybudování, 30 měsíců na provoz)  Nejzazší termín ukončení projektu:  Žadatel: obec/příspěvková organizace obce za předpokladu, že má svého zřizovatele jako partnera projektu/NNO za předpokladu, že obec, ve které má NNO sídlo či provozovnu, bude partnerem projektu

 Veřejná služba péče o děti  Malý kolektiv – kapacita mikrojeslí 4 děti  Pravidelná péče o děti od 0,5 roku do 4 let  Péče poskytnutá na základě smlouvy mezi poskytovatelem a rodičem

 Vybudování mikrojeslí – doba budování 6 měsíců  Provozování mikrojeslí – doba provozování 30 měsíců  Vzdělávání pečující osoby v mikrojeslích  Spolupráce na pilotním ověřením služby mikrojeslí s MPSV v projektu „Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služy“

 Prostory mikrojeslí musí umožňovat pobyt a hry dětí venku (v docházkové vzdálenosti)  V rámci jednoho místa lze zřídit více mikrojeslí za předpokladu, že bude dodržen charakter mikrojeslí v plném rozsahu (budou stavebně odděleny)  V jednom časovém okamžiku může být v mikrojeslích pečováno nejvýše o 4 děti (z toho max. polovina zapsaných dětí můžou být vlastní děti vychovatelky)  Zařízení umožňuje umístění dítěte 5 dní v týdnu v rozsahu min 8 hod denně

 Pečující osoba má odbornou způsobilost (viz Specifické podmínky výzvy) – Rekvalifikační Kurz Chůva (MPSV) je uznatelný  Provozovatel vede evidenci dětí – musí být potvrzeno podpisem rodiče  Povinná dokumentace: písemná smlouva s rodiči dětí, evidence přítomnosti dětí (bagatelní podpora), doklady o vazbě rodičů na trh práce

Rodiče jsou způsobilou cílovou skupinou tehdy, když oba splní jedno z kritérií  Jsou zaměstnaní/vykonávají podnikatelskou činnost  Aktivně si zaměstnání hledají (jsou vedeni v registru ÚP)  Jsou zapojeni v procesu vzdělávání (studium či rekvalifikace)  Formy doložení:  Potvrzení zaměstnavatele  Potrvzení ČSSZ o úhradě odvodů na sociální pojištění  Potrvzení úřadu práce  Potvrzení o studiu nebo účasti/ukončení rekvalifikačního kurzu  Frekvence doložení:  Při zahájení účasti v projektu  Při ukončení účasti v projektu  Při každé změně postavení rodiče na trhu

 Kompletní informace k výzvě Kompletní informace k výzvě  Otázky a odpovědi Otázky a odpovědi  Dětské skupiny – informační kampaň MPSV Dětské skupiny – informační kampaň MPSV