1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Alena Gajdůšková - senátorka Talent marketingových komunikací.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16.
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Individuální projekt OP VVV
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Společné setkání „minitýmů“
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Implementační projekt KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Plánování prvních kroků
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Statutární město Ostrava
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Mabistrát hlavního města Prahy
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Centrum kolegiální podpory CKP
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Transkript prezentace:

1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy Výstupy 2)Představení podoby projektu pro jednotlivé kategorie Mateřské školy: Mgr. Zdeňka Hochmanová Mateřské školy: Mgr. Zdeňka Hochmanová Základní školy, první stupeň: Ing. arch. Michaela Matoušová Základní školy, první stupeň: Ing. arch. Michaela Matoušová Základní školy, druhý stupeň a střední školy: PhDr. Alena Šafrová Základní školy, druhý stupeň a střední školy: PhDr. Alena Šafrová 3)Závěr, prostor pro otázky a diskusi Délka trvání – do hod.

Asociace výtvarných pedagogů Asociace výtvarných pedagogů Odbor hlavního architekta města Hradce Králové Odbor hlavního architekta města Hradce Králové Knihovna města Hradce Králové Knihovna města Hradce Králové

Ing. Arch. Michalea Matoušová Referent oddělení územního plánování, odbor hlavního architekta Koordinátorka pro ZŠ – první stupeň, odborný konzultant v oblasti architektury Kontakt: Bc. Markéta Poživilová vedoucí dětského oddělení a metodik dětských oddělení knihovny Koordinátorka pro MŠ Kontakt: Kontakt: PhDr.Alena Šafrová Vyučující VV na Gymnáziu J.K.Tyla, členka AVEPE Koordinátorka pro ZŠ – druhý stupeň a SŠ, hlavní koordinátorka Kontakt:

„Věříme, že vzájemná spolupráce a systematická podpora při zavádění tématu architektury do vzdělávání napomůže obnovit vzájemný vztah člověka a kulturního prostředí, pochopit širší souvislosti této vazby a rozvíjet péči o kvalitu prostředí, tedy i kvalitu života občanů České republiky.“ Memorandum, Plzeň 2014

Cíle: Seznámit se se svým okolím, s městem, kde žiji Seznámit se se svým okolím, s městem, kde žiji Vnímat jeho podobu Vnímat jeho podobu Přemýšlet o podobě míst, kde se pohybuji a nad tím, zda bych chtěl něco změnit Přemýšlet o podobě míst, kde se pohybuji a nad tím, zda bych chtěl něco změnit Setkat se s architektem a diskutovat s ním o nápadech Setkat se s architektem a diskutovat s ním o nápadech Vytvořit vlastní návrhy na změnu určitého konkrétního místa Vytvořit vlastní návrhy na změnu určitého konkrétního místa

Každá věková kategorie má svého koordinátora, jenž je i kontaktní osobou. Každá věková kategorie má svého koordinátora, jenž je i kontaktní osobou. Pro každou kategorii je připraven plán projektu s návrhy aktivit, které odpovídají věku účastníků Pro každou kategorii je připraven plán projektu s návrhy aktivit, které odpovídají věku účastníků

Je na Vašem rozhodnutí, zda se budete držet základního plánu nebo zda své aktivity jakkoliv dále obohatíte Je na Vašem rozhodnutí, zda se budete držet základního plánu nebo zda své aktivity jakkoliv dále obohatíte Hodinová dotace na zpracování projektu není dána – vše záleží na Vašem uvážení Hodinová dotace na zpracování projektu není dána – vše záleží na Vašem uvážení Můžete, avšak nemusíte využívat nabídky na setkání s architekty Můžete, avšak nemusíte využívat nabídky na setkání s architekty

měsíc aktivita do 26. září do 26. září potvrzení účasti svému koordinátorovi potvrzení účasti svému koordinátorovi říjen, listopad říjen, listopad motivační hodina/y motivační hodina/y listopad, prosinec listopad, prosinec beseda s architekty beseda s architekty březen březen průběžné setkání s účastníky projektu, výměna zkušeností průběžné setkání s účastníky projektu, výměna zkušeností červen červen zakončení projektu zakončení projektu Poslední týden v červnu uspořádání závěrečné výstavy v Knihovně města Hradce Králové s vernisáží

Dle jednotlivých kategoriích Dle jednotlivých kategoriích Dalším iniciativám se meze nekladou, ale nejsou podmínkou účasti Dalším iniciativám se meze nekladou, ale nejsou podmínkou účasti Výtvarná díla, postery, modely, animace… Výtvarná díla, postery, modely, animace… Průběžná fotodokumentace!!! – březnové setkání Průběžná fotodokumentace!!! – březnové setkání