Uhlířský vrch u Bruntálu 2007. Vítáme Vás, Vítáme Vás, seznámit se s lokalitou Uhlířského vrchu Vám pomůže naučná stezka se svými pěti zastaveními. Počátek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Advertisements

Křižánky Vítejte u nás.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
„Červenohorské sedlo“
Naučné stezky Stezky bývají zřizovány na přírodně nebo kulturně zajímavých místech s vyznačením míst s tabulemi Nejčastější témata stezek -lesnické -hornické.
(Tvorba naučné stezky, na které se seznámíte s hlavními druhy našich dřevin)
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_18 Název materiálu: Přírodní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Co se ti vybaví pod pojmem krajina?. Krajina o Krajina je to, co vidíme kolem sebe… o Krajina je část zemského povrchu, který se liší od svého okolí…
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Chráněná území České republiky

Představuje. ŠKOLNÍ PROJEKT, který je součástí projektu ŠKOLY PRO VENKOV Horňácko a Ostrožsko.
Procházka historií a současností města Karviné
Kulturní dědictví, péče o krajinu a komunitní práce v globalizovaném světě Pokročilá komunitní práce, KSP FF UK Praha PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
Chráněná území v Olomouci a okolí
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Památky UNESCO v České republice
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plana.a.okoli.
Moravskoslezský kraj.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Primda.
CHKO Český kras.
Most Martinka Brožová 5.B.
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
Olomouc.
Geologický odkryv v Bruntále Michaela Kudelová 2.L.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY V
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Autor: Markéta Hřivnová
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Městská část Brno BOSONOHY
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
SOPKY A GEOLOGICKÉ ZAJÍMAVOSTI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (3D VIZUALIZACE) Vedoucí práce: Mgr. Ivana Češková Vyhotovitel: Zuzana Sukeníková, GB364.
OBNOVA EKOCENTRA „ LEDŇÁČEK “ V CHRUDIMI ZO ČSOP Klub ochránců SPR Habrov.
Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV: VY_12_INOVACE_22_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_KOSMOVA KRONIKA ČÍSLO PROJEKTU:
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
I T A L I E MADONNA CORONA REGIONE VENETO SVATYNĚ MADONNA della CORONA UNIKÁTNÍ SKALNÍ CHRÁM SE NACHÁZÍ V LOKALITĚ CAPRINO VERONESE V MASIVU MONTE BALDO.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Putování po českých krajích.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Sakrální památky Olomouce
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Metodický list / anotace:
Česká republika - Kutná Hora
Koněspřežná dráha České Budějovice - Linec (česká část)
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
ŠKOLY PRO VENKOV.
Frenštát pod radhoštěm
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
CHŘIBY.
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Královské město Rakovník
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Transkript prezentace:

Uhlířský vrch u Bruntálu 2007

Vítáme Vás, Vítáme Vás, seznámit se s lokalitou Uhlířského vrchu Vám pomůže naučná stezka se svými pěti zastaveními. Počátek 20. století seznámit se s lokalitou Uhlířského vrchu Vám pomůže naučná stezka se svými pěti zastaveními.

Naučná stezka začíná u vstupu do lipové aleje, kterou Vás dovede k baroknímu kostelu. Odtud stezka pokračuje do vyhaslého sopečného tělesa, kde končí. Její délka dosahuje 1400 m a jejím absolvováním zdoláte převýšení téměř 200 m. Celou stezku lze projít za hodinu a dvacet minut. 2006

Úvodní panel Vám poskytne všeobecné informace o lokalitě Uhlířského vrchu a naučné stezce. Počátek 20. Století 2007 Informační tabule Zpět na naučnou stezku Zpět na naučnou stezku

1. zastavení je věnováno historickému vodovodnímu systému, nacházejícímu se pod Uhlířským vrchem. Tabule popisuje jeho účel, technické parametry a důvody jeho vzniku. H 1. zastavení je věnováno historickému vodovodnímu systému, nacházejícímu se pod Uhlířským vrchem. Tabule popisuje jeho účel, technické parametry a důvody jeho vzniku. Václavův pramen Pramen na vrchu Centrální šachta – detail Historická vodárenská soustava Bruntálu Zpět na naučnou stezku Zpět na naučnou stezku

Lipová alej Lipová alej 2. zastavení Vás seznámí s lipovou alejí, její historií i současným stavem včetně popisu vyskytujících se druhů lip. 2. zastavení Vás seznámí s lipovou alejí, její historií i současným stavem včetně popisu vyskytujících se druhů lip. Spodní část alejeLípa srdčitá Horní část aleje Zpět na naučnou stezku Zpět na naučnou stezku

Kostel Panny Marie Pomocné Kostel Panny Marie Pomocné 3. zastavení popisuje chrám Panny Marie Pomocné. Jeho vývoj od 18. století po současnost. Panel rovněž obsahuje informace o budovách spjatých s kostelem. 3. zastavení popisuje chrám Panny Marie Pomocné. Jeho vývoj od 18. století po současnost. Panel rovněž obsahuje informace o budovách spjatých s kostelem. Interiér Počátek 20. Století2006 Zpět na naučnou stezku Zpět na naučnou stezku

Fauna a flóra Fauna a flóra 4. zastavení mapuje rodovou a druhovou rozmanitost fauny a flóry, charakteristické pro nejbližší okolí vyhaslého vulkánu. 4. zastavení mapuje rodovou a druhovou rozmanitost fauny a flóry, charakteristické pro nejbližší okolí vyhaslého vulkánu. Okáč Divizna Rozchodník Zpět na naučnou stezku Zpět na naučnou stezku

Přírodní památka Přírodní památka 5. zastavení je zaměřeno na sopečný řez, který zde vznikl lomovou činností. Taktéž jsou zde popsány sopečné aktivity v okolí Bruntálu a těžba tufů. 5. zastavení je zaměřeno na sopečný řez, který zde vznikl lomovou činností. Taktéž jsou zde popsány sopečné aktivity v okolí Bruntálu a těžba tufů. Východní stěnaJižní stěna Vyvrženiny Zpět na naučnou stezku Zpět na naučnou stezku

Naučná stezka na Uhlířském vrchu u Bruntálu vznikla v roce 2007 za finanční spoluúčasti Krajského úřadu Moravskoslezského kraje a Města Bruntálu.

b navštívíte. Věříme, že jedinečnou lokalitu Uhlířského vrchu brzy navštívíte. Přejeme Vám mnoho pěkných zážitků. Věříme, že jedinečnou lokalitu Uhlířského vrchu brzy Přejeme Vám mnoho pěkných zážitků. 2006