Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Statutární město Karlovy Vary
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Obecné základy práce s portálem Czech POINT
Základní vztahy mezi subjekty v e-Businessu
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Czech POINT – Evidence obyvatel
Komerční využití systému ISDS
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Informační systém veřejné správy
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Základní moduly portálu Czech POINT
Martina Lakomá Tereza Wzientková Radek Zapletal
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Seminární práce z předmětu SIPOL
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Jiří Průša E-Government Jiří Průša
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
Obecné základy práce s portálem Czech POINT Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního.
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
EGonovi tluče srdce!!!.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Informace pro externí administrátory
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Základy práce s portálem CzechPOINT

2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy Garantovaná služba pro komunikaci se státem Obíhají data, ne lidé Redukce byrokracie občan – veřejná správa Vše vyřídit na jednom místě či z domova prostřednictvím internetu

3 Informace pro veřejnost Zabezpečená aplikace pro obsluhu Objednání výpisu z domova či kanceláře e-shop na (na dobírku zasílané ověřené výstupy z KN, OR, ŽR, Seznamu kvalif. dodavatelů) Kde na internetu?

4 Kontaktní místa CzechPOINT Úřady ( obecní úřady, úřady městských částí územně členěných statutárních měst, úřady městských obvodů územně členěných statutárních měst a úřady městských částí hlavního města Prahy) Česká pošta Hospodářská komora Notáři Zahraniční zastupitelství

5 Legislativa Zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy (ISVS) Vyhláška 364/2009 Sb., o kontaktních místech veřejné správy Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání Zákon č. 269/1994 Sb., o rejstříku trestů Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů

6 Z čeho se skládá Czech POINT? Architektura Czech POINT Klient – Kontaktní místo Czech POINT Centrála Czech POINT (dostupná prostřednictvím webového přístupu) Řada funkcionalit služby poskytované CzechPOINT kontaktními místy Centrální úložiště ověřovacích doložek Úschovna systému Czech POINT – konverze z moci úřední, výpis RT Czech POINT E-SHOP – výpisy poštou

7 Služby poskytované CzechPOINT výpis z Katastru nemovitostí výpis z Rejstříku trestů výpis z Obchodního rejstříku výpis ze Živnostenského rejstříku (+ podání ŽÚ) výpis bodového hodnocení řidiče výpis ze seznamu kvalifikovaných dodavatelů podání do registru účastníků provozu MA ISOH výpis z Insolvenčního rejstříku funkce spojené s ISDS funkce spojené s KD

8 Připojení k centrále CzechPOINT Komerční certifikát Používá se pro bezpečné přihlášení obsluhy k centrále CzP. Autentizace na straně serveru i klienta. Kvalifikovaný certifikát Využívá se pro autorizaci dat a dokumentů a zaručuje, že data a dokumenty byly vystaveny osobou, která je k jejich vystavení oprávněná. USB token iKey 4000 Datový nosič, obsahuje certifikáty a jim odpovídající privátní klíče. Chráněn PINem. Vázán na osobu, úřad potřebuje pro každého pracovníka CzechPoint jeden USB token iKey

9 Správní poplatky Výpis z RT 50 Kč za stránku bez ohledu na počet stran Výpisy z ISVS - ostatní 100 Kč za první stránku 50 Kč za každou další i započatou stránku (Sazba dle zák. č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, vydání ověřeného výstupu z ISVS - tuto může správní úřad snížit až o 90 %) Podání do registru Modulu autovraků(MAISOH) 100 Kč za stránku Autorizovaná konverze z listinné do elektronické podoby dokumentu a naopak: 30 Kč za každou stránku

10 Správní poplatky Podání do registru živnostenského podnikání pro fyzickou/právnickou osobu 50 Kč za podání Služby spojené s ISDS zneplatnění přístupových údajů a vydání nových opakovaně během 3 let, poplatek 200 Kč ostatní zdarma (Žádost o zřízení datové schránky, Žádost o znepřístupnění datové schránky, která byla zřízena na žádost, Žádost o opětovné zpřístupnění datové schránky, která byla zřízena na žádost, Oznámení o zneplatnění přístupových údajů pověřené osoby (zrušení osoby), Onámení o přidání pověřené osoby k přístupu do datové schránky, Žádost, aby datová schránka plnila/neplnila funkci OVM)

11 Na co pozor! Zahájení provozu pracoviště CzechPOINT začíná dnem vydání 1. výpisu Konverze – není ověření dokumentu Dochází pouze k převedení dokumentu z elektronické do listinné podoby (a naopak) a ověření shody listinné podoby s elektronickou verzí dokumentu (resp. v opačném případě elektronické verze s listinnou podobou) Funkce pro ISDS – servis pro uživatele DS Nikoli helpdesk k vyřizování reklamací a žádostí o podporu!

12 Helpdesk CzechPOINT Telefonní číslo: (Provoz v pracovní dny mezi 8 a 18 hod) ová adresa:

13