ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZDY - před železničním přejezdem si počínat zvlášť opatrně - zejména se přesvědčit, zda můžu železniční přejezd bezpečně přejet - vozidla.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Advertisements

Dopravní značky.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U Náročné životní situace Mgr. Marie Mikulcová.
Právní důsledky užívání alkoholu a jiných návykových látek v silničním provozu Tisková konference BESIP a ŘSDP Mgr. Michael Židův Ministerstvo.
DOPRAVNÍ ZNAČKY Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrické instalace (Jištění)
Standardizovaný postup naplňování dat o železničních přejezdech Ing. Zdeněk Bahenský Ing. Jiří Kohl.
Paleta programování. Paleta programování obsahuje všechny programovací příkazy. Každý programovací příkaz určuje, jak se bude robot chovat či reagovat.
1 Obsah změn předpisů: SŽDC D1 nahrazující předpisy SŽDC (ČD) D1 a SŽDC (ČD) D2 SŽDC D3 Účinnost od
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU:
BEZPEČNOST NA ŽELEZNICI. Nepozornost a hazard Nepozornost a hazard stojí ročně život 18 dětí a dalších 20 jich je těžce zraněných. Zmizí tak zbytečně.
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Novelizace předpisu D7/2 k organizování výlukových činností k Lenka Komínová GŘ SŽDC Odbor plánování a koordinace výluk Setkání s dopravci,
DOPRAVNÍ ZNAČKY Rozdělujeme na: -svislé -vodorovné Svislé: -Stálé -proměnné ( její činná plocha se může měnit ) -přenosné ( značka umístěná na červenobíle.
Příjezd k místu dopravní nehody a ustavení vozidel STČ 08/IZS.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ PÁSY CESTUJEME V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Dohoda o náhradě škody.
Mechanika VY_32_INOVACE_05-02 Ročník: VII. r. Vzdělávací oblast:
Tělesná výchova – I. stupeň, Poznávání dopravních značek
Systémy řízení silniční dopravy
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Systémy řízení silniční dopravy
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
VY_52_INOVACE_34_ Dopravní značky
Proudové chrániče.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_33_DOPRAVNÍ ZNAČKY Mgr. Petra Kukuczková
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v
Chodím Olomoucí Anna Krátká.
Nová pravidla silničního provozu
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
VY_32_INOVACE_41_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Dopravní značky
LYŽAŘSKÉ DESATERO 1. Ohleduplnost k jiným - Každý lyžař se musí chovat tak, aby neohrozil jinou osobu a nezpůsobil škodu. 2. Přiměřená rychlost - Každý.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Dopravní značky VY_32_INOVACE_07_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY TEST Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Dopravní výchova 8. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Část 5 - TRESTY.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_06_17_dopravní značky 2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Právo sociálního zabezpečení
VLEČENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Zvláštní odborná způsobilost
VY_32_INOVACE_Sib_III_02 Bezpečnost silničního provozu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Cyklista a chodec.
DENNÍ BRIEFING DEN 6 ( ).
Integrace tramvaje se železnicí
Dopravní značky.
Právo sociálního zabezpečení
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
Lineární funkce v praxi
DENNÍ BRIEFING DEN 9 ( ).
2. fáze výcviku řidičů.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
DOPRAVA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace DUM/ Vydmuchov/Owczarzová/ Člověk a příroda/ 013 Autor: Mgr. Alena.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Předpis SŽDC D1 Účinnost od
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Velikonoce plk. Ing. Tomáš LERCH.
Transkript prezentace:

ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZDY

- před železničním přejezdem si počínat zvlášť opatrně - zejména se přesvědčit, zda můžu železniční přejezd bezpečně přejet - vozidla se před železničním přejezdem řadí za sebou v pořadí, ve kterém přijela - nejde-li o souběžnou jízdu nebo o jízdu podle § 12 odst. 2, smějí vozidla přejíždět přes železniční přejezd jen v jednom jízdním proudu

- Řidič nesmí zbytečně prodlužovat dobu přejíždění železničního přejezdu - dojde-li k zastavení vozidla na železničním přejezdu, musí jeho řidič odstranit vozidlo mimo železniční trať, nemůže-li tak učinit, musí neprodleně učinit vše, aby řidiči kolejových vozidel byli před nebezpečím včas varováni - před železničním přejezdem, u kterého je umístěna dopravní značka "Stůj, dej přednost v jízdě!", musí řidič zastavit vozidlo na takovém místě, odkud má náležitý rozhled na trať.

- ve vzdálenosti 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění smí řidič jet rychlostí nejvýše 30 km.h-1. - svítí-li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, smí 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění jet rychlostí nejvýše 50 km.h-1.

Řidič nesmí vjíždět na železniční přejezd - je-li dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení - je-li dávána výstraha přerušovaným zvukem houkačky nebo zvonku přejezdového zabezpečovacího zařízení -v předchozích případech smí řidič vjíždět na železniční přejezd pouze tehdy, jestliže před železničním přejezdem dostal od pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy k jízdě přes železniční přejezd ústní souhlas -v tomto případě je řidič povinen řídit se při jízdě přes železniční přejezd pokyny pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy -pověřený zaměstnanec provozovatele dráhy je povinen se na požádání řidiče prokázat platným pověřením provozovatele dráhy

- sklápějí-li se, jsou-li sklopeny nebo zdvihají-li se závory - je-li již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak nebo jiné drážní vozidlo nebo je-li slyšet jeho houkání nebo pískání; toto neplatí, svítí-li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení

dává-li znamení k zastavení vozidla zaměstnanec dráhy kroužením červeným nebo žlutým praporkem a za snížené viditelnosti kroužením červeným světlem nedovoluje-li situace za železničním přejezdem jeho bezpečné přejetí a pokračování v jízdě.

Výstražný kříž Návěstní deska 80 m160 m240 m